Výber a príprava výrobkov
Aby bola kapusta chutná a chutná, je potrebné dodržiavať niektoré pravidlá:
- Stredná a neskorá kapusta sú vhodnejšie na morenie.
- Musíte si vybrať zeleninu, ktorej listy sú biele, na konci mierne sušené. To sa považuje za hlavný znak zrelosti plodu. Nezrelé dá horkosť.
- Pred nákupom by sa kapusta mala dôkladne skontrolovať na zhnité škvrny.
- Zelenina musí byť šťavnatá.
- V procese varenia sa odporúča používať obyčajnú soľ. Jodizované zmäkčuje listy kapusty a strácajú svoju krehkosť.
- Metóda mletia závisí od preferencie hostesky.
Teraz môžete začať s prípravou. Algoritmus je jednoduchý:
- Rezané niektoré vrchné listy.
- Odstráňte cob a lepkavé oblasti.
- Zelenina nakrájajte na niekoľkoľubovoľné kusy.
- Vyčistite a vypláchnite ďalšie komponenty.
Pri slanom náleve budete potrebovať pitnú vodu, trochu rastlinného oleja, soľ, cukor a svoje obľúbené korenie. Nádoba s pripravenými prísadami sa zapáli.Po niekoľkých minútach varu sa oheň vypne.Horúca marináda sa naleje do nakrájanej zeleniny.
Video „Pikantná kapusta v marináde“
Toto video predstavuje postupný recept na prípravu slaného jedla na zimu.
Najlepšie recepty na horúcu kapustu na zimu
Recepty na horúcu morenú kapustu budú užitočné pre každú domácnosť, ktorá chce prekvapiť svojich príbuzných.
Expresný recept
Tento jednoduchý spôsob prípravy zdravej zeleniny na zimu zaberie minimum času a produkcie.
Na desiatu budete potrebovať:
- mrkva - 5 ks;
- kapusta - 3 kg;
- strúčiky cesnaku - 5 ks.
Na marinádu potrebujete:
- rastlinný olej - 120 ml;
- kyselina octová - 0,5 šálky;
- cukor - 0,5 šálky;
- stolová soľ - 50 g;
- korenie - 15 ks;
- bobkové listy - 3 ks;
- Karafiát - 6 ks.
Na začiatok je potrebné kapustu nakrájať na tenké plátky.Na to môžete použiť špeciálne zariadenie na drvenie alebo obyčajný nôž.V dôsledku týchto jednoduchých manipulácií by sa mala ukázať akási „slama“.Mrkva sa musí umyť, zbaviť šupky a nastrúhať sa na hrubom strúhadle.Olúpajte cesnak a pretlačte.Všetky pripravené komponentymal by sa kombinovať v trojlitrovej nádobe, ktorá je dôkladne uzavretá.
Ďalej musíte pripraviť soľanku. Na to potrebujete liter vody a všetky uvedené zložky. Po varení nalejte olej a kyselinu octovú. Marináda by sa mala pár minút variť, potom sa odošle do nádoby s budúcim občerstvením.
Sklenená nádoba by sa mala zakryť vekom a uložiť na deň do chladničky. Občerstvenie pripravené do 24 hodín je pripravené na konzumáciu.
Kórejský štýl
Toto nie je presne tradičná kórejská kapusta. Vďaka použitiu niekoľkých ingrediencií možno toto jedlo právom považovať za plnohodnotný zimný šalát.
Na tento šalát musíte pripraviť:
-
83) šťavnatá kapusta - 1,5 kg;
- bulharský korenie - 3 kusy;
- mrkva - 3 ks;
- cibuľa - 2 ks;
- slnečnicový olej - 7 lyžice. l.; 88) granulovaný cukor - 6 lyžíc. l.;
- soľ - 3 lyžice. l;
- kyselina octová - 2 lyžice. l.;
- červené a čierne mleté korenie - 1 lyžička;
- strúčiky cesnaku - 5 ks.
Biela kapusta by sa mala nakrájať na veľmi veľké vrstvy. Zvyšné ingrediencie sa nasekajú: mrkvová mriežka, nasekaný cesnak a korenie jemne. Všetky zložky sa dôkladne premiešajú, až kým nevznikne homogénna zmes. Pridajte ocotovú esenciu. Pošlite všetko na dobre vyhrievanú panvicu.
Ochladený šalát by sa mal distribuovať do predsterilizovaných nádob a zrolovať.
Gruzínčina
Pikantná pochúťka bude skutočným vrcholom každého stola.Okrem toho je príprava misky jednoduchá a nevyžaduje veľké množstvo produktov.
Pre lahôdku budete potrebovať:
- chrobáka - 3 ks;
- Kapusta - 3,5 kg;
- mrkva - 4 kg;
- strúčiky cesnaku - 7 ks.
V prípade soľanky:
- rastlinný olej - 150 ml;
- ocot - 200 ml;
- korenie, voliteľné;
- soľ - 7 lyžice.l.;
- granulovaný cukor - 9 lyžice.l.;
- pitná voda - 4 l.
Hlavná zložka misky by mala byť nakrájaná na veľké kúsky.Vďaka tejto kapuste bude veľmi chrumkavá a chutná.Repa a mrkva boli očistené a nasekané na hrubom strúhadle.Strúčiky cesnaku musia prejsť tlačou.
Všetky výrobky by sa mali spojiť do homogénnej hmoty a rozložiť na nádoby.Marinádu uvaríme, mierne vychladíme a nalejeme do pohárov na vrchol.Šalát by mal mať izbovú teplotu počas dňa a potom by sa mal poslať do chladničky.
S chrenom
Pikantné desiatu má nezvyčajnú chuť, a preto bude dôstojným doplnkom k slávnostnej večeri.
Na jej prípravu budete potrebovať:
- sladká mrkva - 2 kusy.
- kapusta - 2 kusy;
- korene chrenu - podľa chuti;
- voda- 1 l;
- granulovaný cukor - 2 lyžice.l.;
- kamenná soľ - 2 lyžice.l.;
- Acetic Essence - 4 lyžice.l.
Zeleninu dôkladne umyte pod tečúcou vodou a nasekajte na stredné kúsky.Pošlite do pohára koren chrenu, zmes mrkvy a kapusty, doplňte čerstvo pripravenou marinádou.
Marináda sa nemusí variť, stačí na pripojenie všetkých potrebných komponentov.
Prvý deň odstreďovania by mal byť v izbových podmienkach.Potom by mal byť pohár poslaný na poličku chladničky.
Kusy
Aby ste mali k dispozícii chutné a zdravé desiatu, odporúčame nasoliť kapustu vo veľkých kúskoch.
Na tento prípravok by ste mali doplniť tieto zložky:
- strúčiky cesnaku - 4 ks;
- šťava kapusty - 3 kg;
- mrkva - 2 kusy;
- rastlinný olej - 250 ml;
- soľ - 2 lyžice.l.;
- granulovaný cukor - 7 lyžíc.l.;
- ocot - 150 ml;
- Korenie - nepovinné.
Kapusta sa musí nakrájať na veľké kúsky a nastrúhanú mrkvu.Cesnak, nasekaný vopred, poslaný na mrkvu.Celá zelenina sa odošle do sterilizovanej nádoby a naleje sa horúca uhorka.Na banku dať tlač.Po 24 hodinách preneste nádobu do chladničky.
S červenou repou
Kale s repou vytvára veľmi úspešný duet,ktorá osloví aj tých najzraniteľnejších gurmánov.Buriak zafarbí predjedlo v ružových odtieňoch, vďaka ktorým sa stane nielenchutné, ale tiež krásne.
Na toto jedlo budete potrebovať:
- chrobák - 3 ks.
- kapusta - 1 ks;
- mrkva - 3 ks;
- korene chrenu - 1 ks;
- pitná voda - 2 litre;
- cukor - 80 g;
- soľ - 40 g;
- strúčiky cesnaku - 7;
- kyselina octová - 2 lyžičky.
Mrkva by sa mala nakrájať na plátky strednej hrúbky.Repa sa melie na slamky a kapusta, predtým zbavená horných listov, sa nakrája na kocky.Chren je nakrájaný na tenké plátky.Celá zelenina sa do pohára zasiela v tomto poradí: repa, mrkva, kapusta, cesnak a chren.
Brine, varené 3-4 minúty, odoslané do banky.Potom pridajte ocot.Pred spojením by sa mal kontajner vylúhovať 10 minút.Po uplynutí tejto doby musia byť banky zatvorené a odložené na chladnom mieste.
S červenou paprikou
Príprava ostrého desiatu je rozhodnutím múdrej hostesky, pretože ak máte pár pohárov takejto báječnej, nemusíte sa obávať neočakávaného výskytu hostí.
Mali by sa pripraviť tieto látky:
- strúčiky cesnaku - 7 ks;
- kapusta - 1 ks;
- chrobák - 2 ks;
- mletá horká paprika - 0,5 lyžice.l.;
- Lavrushka - 5 ks;
- pitná voda - 2 litre;
- kyselina octová - 100 ml;
- rastlinný olej - 0,5 šálky;
- granulovaný cukor - 7 lyžíc.l.;
- soľ podľa chuti.
Kapusta sa musí nasekať na veľké kúsky.Cesnak a cvikla - plátky.Ďalej je potrebné uvariť uhorky.Všetky výrobky posielame do smaltovanej nádoby, naplňujeme ich horúcousoľankou, zatlačte s bremenom nadol.Po dni by ste mali švy poslať do chladničky.
Vlastnosti skladovania a podávania stola
Šalát stohovaný v nádobách dokonale uchovaných v chladničke.na niekoľko mesiacov.Alternatívnym miestom na uloženie týchto občerstvení je pivnica alebo pivnica.Hlavnou podmienkou je chlad a nedostatok svetla.
Kyselina citrónová sa môže použiť v ktoromkoľvek z navrhovaných receptov, v ktorých sa používa ocot.Delikatesu podávajte ako samostatnú misku alebo ako šalát.
Zber zimnej kapusty je nielen chutný a zdravý, ale aj neobvyklý.Chutné pokrmy poteší aj rozmaznaných gurmánov.