Príprava prísad
Všetky recepty na malinový džem vyžadujú približne rovnakú prípravu prísad:
- ) Prejdite bobuľami.Toto je úplne prvé pravidlo.A bez ohľadu na to, akú veľkosť budú - môžete použiť veľké aj malé bobule.Hlavná vec je, že by mali byť celé a nemali by existovať žiadne známky mechanického poškodenia, škvŕn alebo iných prejavov chorôb.
- Maliny je potrebné zbierať iba v suchom počasí a usporiadať ich do malých boxov.Bobule by ste nemali ukladať viac ako dve alebo tri vrstvy, pretože existuje riziko, že sa navzájom pomliaždia svojou hmotnosťou a šťavou.
- Hoci sa hovorí, že maliny nie je možné prať, je lepšie byť v bezpečí a urobiť to.To platí najmä pre bobule, ktoré boli zakúpené v obchode a ktoré sa nezhromažďujú osobne.
- Neodporúča sa trhať sepaly až do času, keď sú bobule preosiate a umyté,Inak môže šťava vyjsť v predstihu.
- Keďže maliny sú často napadnuté karmínovými larvami, je vhodné dodatočne vykonať postup, ktorý ochráni vaše bobule.Aby ste to dosiahli, musíte dať bobule do studenej vody so soľou po dobu 15 minút (20 g soli na 1 l vody). Potom larvy opatrne odstráňte a maliny opäť dôkladne umyte a vložte do cedníka.
Video „Malinový džem na zimu“
Z tohto videa sa dozviete, ako uvariť chutné a zdravé malinové džemy.
Recepty krok za krokom
Mnohí sa zaujímajú o otázku, ako správne uvariť malinový džem. V tejto sekcii vám predstavíme päť základných receptov na domáce džemy, ktoré môžete ľahko použiť vo vlastnej kuchyni. Pozrime sa bližšie na recept na prípravu každého typu džemu.
„Päť minút“
Táto metóda, ako viete zo svojho názvu, sa líši v rýchlosti prípravy. Budete potrebovať 1 kg bobúľ a cukru.
Teraz, pokiaľ ide o varenie džemu „Päť minút“:
- Ovocie zbierajte a opláchnite, potom ich vložte do vhodnej nádoby a na vrch prikryte cukrom. Ponechajte ich v tejto podobe asi 4-5 hodín.
- Po vypustení šťavy nalejte do hrnca a varte 10 minút.
- Do tohto sirupu pridajte bobule a varte.
- Keď sa varí, uvarte a zahrievajte na 5 minút, za občasného miešania.
- Vypnite teplo a výslednú hmotu nalejte do plechoviek.
Z celých bobúľ
Tento džem sa dá ľahko variť a nemusíte vykonávať žiadne ďalšie manipulácie s plodmi. Na tento dezert potrebujete 1 kg bobúľ a 1 kg cukru.
Teraz prejdeme k opisu postupu:
- Zoradiť Malinku, zbaviť sa všetkých pokazených a poškodených plodov, podľa potreby opláchnuť.
- V širokom povodí je vo viacerých vrstvách malina a cukor. Najprv položte vrstvu bobúľ, navrch - vrstvu cukru. Opakujte to raz alebo dvakrát.
- Panvu prikryte gázou a nechajte ju cez noc, aby bobule poskytli dostatok šťavy.
- Sirup povarte, pridajte bobule a privarte.
- Keď sa zmes uvarí, povarte ju asi 5–7 minút.
- Varený dezert nalejte na plechovky a zrolovať.
so želatínou
Tento dezert osloví milovníkov džemov, pretože sa zdá byť dosť silný.
Tento džem môžete použiť nielen s čajom, ale tiež ho môžete použiť ako náplň do rôznych koláčov, pretože to umožňuje jeho konzistencia.
Na prípravu budete potrebovať tieto zložky:
- 1 kg maliny;
- 1,5 kg cukru;
- 300 ml vody;
- 10 g kyseliny citrónovej;
- 5 g želatíny.
Proces varenia je nasledujúci:
- Želatína sa pripravuje podľa pokynov na obale.
- Bobule povoľte a podľa potreby ich umyte.
- Bobule a cukor rozmiešajte vo vhodnom obale a potom vylejtevýsledné množstvo vody.
- Túto zmes položte na malý oheň a pol hodiny varte. Nezabudnite svoj dezert neustále premiešať lyžičkou, aby nespálil. Používajte iba drevené príbory, pretože bobule sa môžu oxidovať kovovou lyžicou.
- Teraz pridajte zostávajúce zložky - želatínu a kyselinu citrónovú. Varte ďalších 15 minút.
- Odstráňte z tepla, nalejte do predsterilizovaných bánk a zrolovať.
Vo viacvrstvovom obchode
Malinový džem v pomalom hrnci sa pripravuje veľmi rýchlo a bez námahy. Budete potrebovať 1 kg malín a rovnaké množstvo cukru.
Teraz zvážte postup:
- Ovocie zbierajte, opláchnite a osušte.
- Maliny vložte do misy pomalého hrnca a zakryte cukrom. Ak chcete kombinovať produkty, zapnite režim kalenia a nechajte ho hodinu.
- Po hodine bude džem úplne pripravený, takže ho stačí naliať do pohárov a dať na tmavé miesto.
bez varenia
Áno, môžete uvariť džem bez varenia a nejde o oxymorfón. Ak sa vám nepáči zasekávanie hrncov, táto metóda vám bude dokonale vyhovovať. Budete potrebovať 1,5 kg malín a 3 kg cukru.
Teraz zvážte postup:
- Na tento dezert si môžete vziať nielen celé bobule, ale aj zlomené bobule.
- Z bobúľ sa stáva kaša.
- Pridajte cukor do malinovej dužiny a dobre premiešajte. Ak chcete úplne rozpustiť cukor, nechajte veľaasi deň.
- Dezert rozprestrite v plechovkách a nechajte na ňom 1 - 1,5 cm miesta, ktoré by malo byť pokryté granulovaným cukrom.
- Poháre roztočte vekom a chladom.
Vyberte si niektorý z navrhovaných receptov a vychutnajte si skvelú chuť malinovej marmelády.