13 najlepších receptov na jednoduchý a chutný kaviár zo zimnej skúsenosti

Medzi jedlé jesenné huby sú obzvlášť obľúbené huby. Pestujú na lesných pahorkatinách, majú dĺžku až 15 cm, tieto varené, vyprážané a dokonca aj huby, ktoré sa používajú po zmrazení, vytvárajú vynikajúce jedlá. V zime sú dobré a nakladané. Osobitná pozornosť sa v zime venuje kaviáru z divých húb.

Príprava na zber

V závislosti od receptu bude nováčik alebo skúsená žena v domácnosti potrebovať konvenčnú rúru alebo autokláv, sterilizátor alebo sušiareň. Tiež užitočné viacvrstvové, mlynčeky na mäso alebo mixér.

Suroviny z húb sa musia triediť odstránením zarastených, červivých a poškodených vzoriek. Potom sa huby vložia do cedníka a umyjú sa, nalejú sa do prevarenej vody a nasolia sa. Varenie pokračuje na nízkej teplote spovinné miešanie a odstraňovanie peny.Hotový materiál sa opäť premyje tečúcou vodou.Hubový kaviár je možné pripraviť z uvarených húb podľa ľubovoľného receptu.

Video „Hubársky kaviár zo zimných húb na zimu“

Z tohto videa sa dozviete recept na vynikajúci kaviár z medových húb na zimu.

Jednoduchý recept s cibuľou a mrkvou

Toto je jedna z najlepších zimných príprav, pri ktorej sa snaží celá vaša rodina olízať prsty.

Na jedlo si vyžaduje niekoľko výrobkov, a to: 1,5 kg húb, 0,5 kg cibule, 300 g mrkvy, 1 lyžica.l.soli a zmesi drvených paprík, 150 ml rastlinného oleja.Ak je to potrebné, pridajte ocot v množstve 50 ml.

Huby by sa mali variť a mleté ​​pomocou kuchynských spotrebičov.Strúhaná mrkva a nakrájaná cibuľa sú vyprážané, kombinované s hlavnými ingredienciami misky a dusené, posypané zmesou soli a papriky.Hotové občerstvenie je balené do čistých pollitrových plechoviek, sterilizované a zapečatené.

Klasický recept s cesnakom


Pani môžu tiež chutné a jednoduché zberaťcesnak, pre ktorý budete potrebovať 5 strúčikov cesnaku, 2 kg húb, cibule - podľa chuti, ⅓ lyžička.ocotové esencie, olivový olej, soľ a bobkový list.

Huby vylúpané z listov a z pôdy by sa mali variť do stavu polotovary, potom sa umyť a nasekať, ako aj cibuľa a cesnak.Huby z húb sú dusené a vyprážané, bobkový list sa podľa potreby pridáva.Voňavá pochúťka uvarená týmto klasickým spôsobom je uložená vo zvinutých nádobách. Acetická esencia sa pridáva tesne pred upchatím.

S paradajkami cez mlynček na mäso

Na výživné a chutné občerstvenie musíte vziať 1,5 kg húb, 2 paradajky, 1 cibuľu a mrkvu, 1 strúčik cesnaku, 150 ml rastlinného oleja. Soľ a čierne korenie sa pridávajú podľa chuti.

Huby by sa mali privariť k varu vo veľkom množstve vriacej vody, opäť vypustiť a prevariť, znova uvariť. Soľ a povarte asi 30 minút. Rozdrvenú zeleninu opečte na panvici. Paradajky sú blanšírované, olúpané, jemne nakrájané na cesnak a poslané do zmesi zeleniny. Varenie pokračuje na miernom ohni nie dlhšie ako 4 minúty.

Huby by sa mali vyprážať na miernom ohni asi 15 minút, pričom sa musí nevyhnutne miešať. Potom sa spolu s rastlinnou zmesou pomelú pomocou kuchynského zariadenia. Potom všetko presunú do veľkej panvice a na pár minút dusíme, pridajú sa 2 polievkové lyžice. l. voda. Teraz je možné liečivo rozložiť do sterilných pohárov a zrolovať.

Recept bez sterilizácie v pomalom sporáku

Ak sa rozhodnete variť šampiňóny bez sterilizácie, znamená to, že nádoby už boli sterilizované alebo vôbec nič nesterilizujete.

Do misky vezmite tieto prísady: 2,5 kg varených húb, 0,5 kg cibule a mrkvy, 2 lyžice. l. rastlinný olej, 10 čiernych korení, 3 bobkové listy, 1 lyžica. l. soľ kyseliny octovej- podľa chuti.

Ďalej ponúkame hosteskám podrobný recept.Keď krútite huby spolu, začnite sekať kúsky zeleniny.Posledné ingrediencie sa musia smažiť v miske zariadenia asi 15 minút a pridať maslo.Pridajte hríbové suroviny, pohár oleja, soľ, korenie, bobkový list.Po zmiešaní je potrebné nastaviť režim „ochladzovania“, zavrieť veko a počkať pol hodiny.V poslednej fáze sa pridá ocotový roztok.Hotové občerstvenie balené v plechovkách.

Po pridaní octu

Ak si chcete urobiť tento jednoduchý pokrm sami, vezmite 2 kg varenej medovej agariky, 2 cibule a 3mrkva, mleté ​​korenie a koriander, soľ, 2 lyžice.l.nakladané cesnakové strelci.

Baníci zachránili domácnosti v domácnosti pred príchodom spracovateľov potravín a iného zariadenia.Takýto pomocník je teraz užitočný.V ňom sú skrútené všetky zložky liečiva, výsledná hmota je dusená v kotli s pridaním oleja asi 1 hodinu.Varenie sa vykonáva na miernom ohni, podľa chuti musíte pridať soľ, korenie, koriander a cesnakové šípky.Po vyťahovaní sa miska uloží do nádob a utesní sa nylonovými krytmi.

Kaviár z čerstvých húb so zeleninou

Vezmite 2 kg čerstvých, ľahko varených húb, každá po 0, 5 kg mrkvy, cibule a papriky, 1 šálka paradajkovej pasty, 50 ml octového roztoku, 10 cesnakových zubov, 1 lyžička.čierna paprika, rastlinný olej, soľ sa pridáva podľa chuti.

Každá z rastlinných prísad sa osobitne premyje, lúpa, mele a vypráža.potomVšetci sa musia kombinovať s hubami a drviť pomocou kuchynských spotrebičov. Výsledná hmota by mala byť soľ a korenie, pridajte paradajkovú pastu a rozdrvené cesnakové zuby, vložte do hrnca. Kaviár dusený asi 40 minút na miernom ohni s povinným miešaním. Po pridaní octového roztoku trvá varenie ďalších 15 minút, potom sa môže zabaliť do pohárov.

Kaviár z húb v plechovkách kapusty

Občerstvenie vyrobené podľa nasledujúceho receptu sa môže skladovať nielen v pohári, ale môže sa tiež zmraziť v mrazničke.

Bude to trvať 2 kg húb, 1 kg kapusty, 0,5 kg papriky a cibule, ⅓ lyžičky. semená koriandra, 300 g rastlinného oleja, 1,5 lyžice. l. cukor, 1 šálka octu a soľ podľa chuti.

Plesňové suroviny by sa mali stočiť, nakrájať a na 20 minút mávať vriacou vodou. Cibule očistené, nakrájané na kocky, pražené. Pridajte nastrúhanú mrkvu a smažte ďalších 15 minút, po pridaní nakrájaných prúžkov korenia, varte 10 minút. Z kapusty sa vypustí voda a potom sa vypráža asi 15 minút. Všetky rastlinné komponenty sú spojené a znovu skrútené pomocou kuchynských spotrebičov.

Po pridaní experimentu sa hmota uloží do hrnca a potom sa pridá cukor a soľ. Je potrebné dusiť na miernom ohni nie dlhšie ako 20 minút, naliať ocotový roztok, misku ochutiť korením, pridať pol pohára vody a variť ďalšiu pol hodinu. Takáto pochúťka sa umiestni do nádob zakrytých plastovými viečkami a po ochladení sa uloží do chladničky.

zvarené huby na zimu

Existuje veľa jednoduchých receptov na varenie ľahkého jedla z varených húb.Bude to trvať minimum výrobkov.

Vezmite 3 kg húb, 5 cibule, 1 šálka rastlinného oleja, podľa chuti sa pridá soľ.Hlavná zložka sa premyje a povarí vo vriacej slanej vode počas 20 minút.Potom sa opatrne umyl, hodil späť do cedníka, skrútený.Pridajte žiarovky pomleté ​​v mixéri.Huby z húb sú premiešané a nasolené, vložené do panvice s maslom a varené, kým sa vlhkosť neodparí, za stáleho miešania asi 30 minút.Potom sa liečivo balí do pohárov a prikryje sa plastovými viečkami.

Kaviár z nôh

Plesňové čiapky sa cenia predovšetkým, ale zo stehien si môžete urobiť slušného kaviáru.predjedlo s korením, cuketou, baklažánom a majonézou alebo chilli.Napríklad lahodný kaviár sa získa z 1 kg húb, vyprážaných po dobu 20 minút, s pridaním 2 nakrájanej cibule a 3 strúčikov cesnaku.Táto hmota sa rozdrví pomocou mlynčekov na mäso alebo mixérov, pridáme 2 lyžičky.cukor, 2 lyžice.l.paradajková pasta a 150 ml majonézovej omáčky.Dusíme asi 30 minút.

Recept na recepty zo sušeného kaviáru

Ak na obnovenie sušených sušených húb použijete správny postup, nie súsa bude líšiť od čerstvých húb.Suché huby v správnom množstve by mali byť namočené cez noc, potom vypusťte tekutinu, pridajte čerstvú vodu a povarte asi 30 minút.Potom sa jeden z nich ľahko pripravíparabolu. Napríklad z 1 kg húb, 0,5 kg cibule, 1 šálky paradajkovej pasty, 70 ml rastlinného alebo olivového oleja, 5 hráškov z celého korenia, mletého korenia a soli podľa chuti.

Marinovaný kaviár z húb

Na takúto pochúťku budete potrebovať 300 g nakladaných húb, 1 cibuľu, pol citrónovej šťavy, soľ a korenie.

Hlavná zložka misky sa umyje a suší, cibuľa sa olúpa, melie a vypráža. Huby je potrebné jemne nasekať, skombinovať s cibuľovou hmotou, ochutiť korením a naliať do šťavy. Miešané sú krásne rozložené na hlbokej doske a posypané zelenou cibuľou.

Chutná variácia s korením

Táto vynikajúca desiata určite poteší milovníkov pikantných a slaných jedál.

Na tento účel je potrebné pripraviť 1 kg húb, 2 cibule, 2 struky pálivej papriky, 1 strúčik cesnaku, 10 g suchého zázvoru, 50 g každého zeleného kôpru, petržlenu, zeleru a koriandra v ⅓ h. čierne a biele korenie, 150 ml rastlinného oleja, 80 ml octu jablčného muštu a 30 g soli.

Huby umyté a prevarené v slanej vode, skrútené. Cibuľa a paprika, krájaná a pečená. Umyté bylinky a strúčik cesnaku boli rozdrvené. Všetky prísady sa miešajú a dusia asi 15 minút, pridá sa korenie a ocot, ktoré sa uvedú do varu.

Sendvič s majonézou

Tento predjedlo bude vynikajúcou alternatívou k akejkoľvek predajni rozšírenej o sendviče. Na svoju výrobu bude potrebovať 2 kg húb, 2 bielecibule, šálka rastlinného oleja, pár štipiek mletého korenia, soli a majonézy - podľa chuti.

Varené huby by sa mali kombinovať s nakrájanou cibuľkou a pripravovať.Potom by sa mali skrútiť, pridať soľ, korenie a majonézu.Teraz môžete ochutnať a vychutnať si vynikajúcu chuť.

Ako uchovávať prírezy

Prírodné huby, uzavreté jednoduchými plastovými viečkami, odoslané na skladovanie v chladničke alebo pivnici.Vo vhodných podmienkach nestratia svoju výživovú hodnotu a nezhoršia sa do 12 mesiacov.Ak je predjedlo stočené do kovových viečok, je možné ho skladovať v interiéri.Je lepšie nechať nádobu uzavretú viečkom s vekom v chladničke dlhšie ako 1 mesiac.

Pred otvorením skontrolujte, či je veko vyklenuté.Ak áno, potom je potrebné obsah zahodiť.

Bez ohľadu na to, aký recept použijete na výrobu vynikajúceho kaviáru, môžete si byť vždy istí, že strávite minimálne množstvo času a úsilia, aby ste si počas chladných zimných večerov mohli pochutnať na chutných a výživných hubárskych špecialitách.