20 najlepších receptov na chutný zimný kaviár z repy

V našej krajine sa vždy považovalo za dobrú formu úplného skladovania konzerv v zime. Všetci dopĺňajú večeru počas chladných zimných večerov. Chutný repný kaviár sa hodí k vyprážaným zemiakom alebo makarónom. Plné vitamínov vám pomôže dobiť batérie v zime. Toto jedlo môže variť aj každá hostiteľka.

Chute a výhody

Aj keď máme známejší squashový kaviár, varenie repy je jednoduchšie. Tieto koreňové plodiny obsahujú živiny, vitamíny a mikroelementy, ktoré pozitívne ovplyvňujú pohodu ľudí, ktoríkonzumovať výrobok.

Kaviár má jemnú a bohatú chuť

Zelenina zlepšuje zloženie krvi, neobsahuje uhľohydráty, čo vám umožňuje uchovať si krásnu postavu aj po novoročných sviatkoch.

Jemná a bohatá chuť takéhoto kaviáru v kombinácii s inými výrobkami na stole umožňuje pripraviť obed alebo večeru podobne ako varenie šéfkuchára vo francúzskej reštaurácii.

Funkcie výberu produktu

Na prípravu chutnej konzervácie na zimu je potrebné zvoliť zrelú koreňovú zeleninu.Repa by nemala byť príliš tvrdá.Najlepšie je odčerpať koreň stlačením prstov.

Existuje však riziko získania kŕmnych koreňových plodín, ktorých konzistencia a hustota môže byť zavádzajúca, a nepríjemné prekvapivé chuťové vlastnosti.Vyberte si odrody repy Bordeaux 237, Modana, Detroit alebo Lahôdky.

Vyberte odrody cukrovej repy Bordeaux 237, Modana, Detroit alebo Lahôdky

Nekupujte koreňovú zeleninu v supermarketoch, existuje len malý výber zeleniny.Je lepšie, ak si kúpite repu na trhu, pretože existuje dobrý výber odrôd a nájdete koreňovú zeleninu, ktorá najlepšie vyhovuje vášmu receptu.

Pri výbere repy hľadajte neprítomnosť poškodenia a biele krúžky na nakrájanej koreňovej zelenine. Kúpte si kópie strednej veľkosti, ktorých chuť je bohatšia.

Video „Kaviár z cukrovej repy“

Toto video predstavuje postupný recept na repný kaviár doma.

Recepty na cukrovú repu na zimu

Ponúkame recepty na kaviár.venovať pozornosť. Ich príprava bude rýchla a bude sa pamätať na chuť.

Klasický recept

Potrebujeme:

  • asi 300 g stredne silnej cibule;
  • 85. strúčiky cesnaku;
  • korenie;
  • 87. jedna malá pohár rastlinného oleja;
  • 2 lyžice. l. cukor a soľ;
  • 89) repná zelenina.

Vyčistená koreňová zelenina a cibuľky. Každú žiarovku rozdelte na niekoľko častí. Po mletí je pomocou mlynčeka na mäso. Ak sú rastlinné zložky homogénne, pridajte korenie, nalejte rastlinný olej a ocot. Varte 2-3 hodiny za stáleho miešania. Výsledok prác, ktoré sa majú uzavrieť v sterilizovaných bankách.




Pikantný kaviár

Táto miska má mimoriadnu pikantnú chuť.

Budeme potrebovať:

  • mäkká repa;
  • asi 1 kg sladkého bulharského korenia;
  • 4 kg zrelých paradajok;
  • 0, 5 kg zelených jabĺk s kyslou;
  • 1 kg stredne veľkej mrkvy;
  • 3 veľké cibule;
  • 4 strúčiky cesnaku;
  • sušený bobkový list;
  • 2 lyžice. l. Ocotové esencie;
  • niekoľko strukov horúcej chilli papričky;
  • hrachové korenie;
  • cukor a soľ podľa kulinárskych preferencií.

Mletie koreňovej zeleniny a mrkvy. Cibule a papriky nakrájané na malé tenképrstene.Olej zohrejte vo veľkej panvici a zahoďte doň zeleninu.Duste pol hodiny.

Mleté paradajky premiešajte, aby vznikla pevná hmota.Jablká olúpajte a drvte jemným strúhaním.Pomocou noža nakrájajte chilli struky na malé plátky bez odstránenia semien.Výsledné cestoviny zmiešajte z paradajok a jabĺk, pridajte korenie a nalejte do vriacej zmesi zeleniny.Spustite hasiaci proces.

Po pol hodine sa hotový výrobok uzavrie v malých pohári zo skla a do každého sa pridá malý ocot.

Pikantné sladké občerstvenie má mimoriadne pikantnú chuť

„Yummy Fingers“

Táto miska skutočne splní svoj názov.

Budeme potrebovať:

  • zeleninu stredne veľkej repy;
  • 3 veľké cibuľovité hlavy;
  • 5 veľkých strúčikov cesnaku;
  • 5–6 rajčiakov strednej veľkosti (alebo cestovín);
  • 5 čl.l.slnečnicový olej;
  • 1 polievková lyžica.l.ocot;
  • sušené bylinky Provence;
  • Korenie na korenie je na uvážení šéfkuchára.

Orechy repy umyte a povarte, pridajte korenie a soľ.Nasekanú cibuľu opečte, aby ste získali zlatý odtieň.Lúpanie repy, trenie a hádzanie na cibuľu.Výsledná zmes sa nechá vrieť nakrájanými paradajkami a korením po dobu 25 minút.Výsledná zmes sa zahrieva ďalších 7 minút, zmieša sa s strúčikmi cesnaku rozdrvenými v trecej miske a naleje sa ocot.Výsledný hotový pokrm sa uzavrie v bankách.

Kaviár z cukrovej repy

Pôvodná misa májemná chuť.

Zložky:

  • 1, 5 kg zeleniny s koreňom červeného koreňa;
  • 0, 5 kg cibule;
  • 0, 5 kg veľkej mrkvy;
  • 8 strúčikov cesnaku;
  • 200 g pálivej papriky v strukoch;
  • pohár rafinovaného oleja;
  • 1 polievková lyžica.l.soľ;
  • vrece z rajčiakovej pasty;
  • 1 lyžica.l.ocot;
  • vytvoriť korenené korenie v primeraných množstvách.

Celá zelenina z receptu sa nesmie dusiť, ale pražiť na panvici na pečenie.

Ošúpajte mrkvu a chrobáka a nahrubo ich trite.Rozdrvte cibuľu, cesnak a papriku na malé kúsky.Výsledné komponenty opečte v rafinovanom slnečnicovom oleji.Mrkvu vhoďte do panvice a opečieme.Potom pridajte repu a varte ďalších 5 minút.Špičkový strúčik cesnaku, paradajková pasta a korenie a varte 10 minút za stáleho miešania.Uchovávajte kaviár v horúcich nádobách.

Pražený repný kaviár má jemnú chuť

Dušený repný kaviár

Potrebujeme:

  • 450 g vínovej koreňovej zeleniny;
  • 2 cibule;
  • 50 g paradajkovej pasty;
  • 50 g oleja;
  • 10 g cukru a toľko soli;
  • 5 g čierneho korenia.
​​

Ošúpanú cibuľu nakrájajte na malé kúsky.Umyte repu, šupku a hrubo zomletú.V dvoch panviciach opečte repu a nakrájanú cibuľu.Pour paradajka a korenie, panvicu pevne prikryte a na miernom ohni za mierneho miešania polejte.Hotový výrobok blízkokryty.

S mrkvou

Tento kaviár určite osloví všetkých.

Požadované prísady do receptu:

  • 2 lyžice.l.slnečnicový olej;
  • dva veľké korene repy;
  • korenie;
  • 1 cibuľa a 1 mrkva;
  • 1 strúčik cesnaku;
  • 5 stredne rajčiakov.

Nakrájanú cibuľu nakrájame na kocky, smažíme maslom až do zlatej, zmiešame s ošunpanou mrkvou a naďalej smažíme.O niekoľko minút neskôr na panvicu nalejte ošľahanú repu, paradajky, korenie a malé množstvo vody v mlynčeku na mäso.Varte na miernom ohni 20 minút.Po vložení cesnaku urobte konzerváciu.

S paradajkovou pastou

Tento kaviár bude veľmi chutný, jeho recept je podobný predchádzajúcemu, ale ešte musíte pridať 3 lyžice.l.čerstvá paradajková pasta.

Občerstvenie vyrobené z paradajkovej pasty má jednotnú štruktúru.

So krupicou

Táto pochúťka bude mať jemnú chuť.

Budeme potrebovať tieto zložky:

  • 0,5 kg repy a cibule;
  • 1 kg mrkvy;
  • 1, 5 kg paradajok;
  • 100 g krupice;
  • 200 g slnečnicového oleja;
  • 1 dezertná lyžica octu;
  • 40 g soli a cukru;
  • 1 lyžička.mleté ​​čierne korenie.

Predlúpaná zelenina sa krúti v mlynčeku na mäso.Do zmesi hodte korenie a maslo, hodinu a pol varte na miernom ohni.Krupicu za intenzívneho miešania necháme vrieť ďalších 15 minút.Pridajte ocot, zamiešajte a zavrite do pohárov.

S cesnakom

Potrebujeme:

  • 1 cibuľa a 2 mrkvy;
  • 1 kg kultúr cukrovej repy;
  • 1 polievková lyžica.l.paradajková pasta;
  • korenie;
  • 3 strúčiky cesnaku;
  • 20 g oleja.

Šúpať a trieť zeleninu.Nakrájajte cibuľu na kocky.Komponenty dusené na nízkej teplote.Pridajte paradajkovú pastu a korenie.Dajte ešte viac.Miska je pripravená!

Cesnak pridá korenistú chuť a chuť

S cesnakom a korením

Potrebujeme:

  • ) 2 repné hlavy;
  • 2 bulharské papriky;
  • 2 cibule;
  • 2 papriky;
  • 30 g citrónovej šťavy;
  • 80 g oleja;
  • 130 g paradajok;
  • soľ.

Varte a jemne trite koreň.Cibule a paprika sa drobia na malé kúsky.Potom musíte cibuľu opražiť na masle do zlatej a potom pridať korenie a paradajky, dusiť 5 minút.Pridajte repu, citrón, pálivé korenie a ďalších 20 minút dusíme.Produkt je po konzervácii pripravený.

S cuketou

Potrebujeme tieto zložky:

  • 1 kg koreňovej zeleniny;
  • 4–5 veľké squash;
  • 7 veľkých cibúľ;
  • 3 lyžice.l.hustá paradajková pasta;
  • 2 lyžice.l.soľ;
  • 100 g cukru;
  • 0,5 pohára čisteného oleja;
  • Korenie na poskytnutie ostrosti.

Je potrebné dôkladne nasekať všetky rastlinné zložky a potom ich umiestniť do veľkej panvice, pričom na dno sa pridá voda.Pridajte cestoviny a korenie.Nezabudnite na rastlinný olej, ktorý treba naliať do uvedených objemov.Dušte všetku túto zeleninuna miernom ohni na hodinu, stále miešať.Pridajte ocot podľa chuti a keď je produkt úplne pripravený, zatvorte ho v sterilných nádobách.

So zelenými paradajkami a paprikou

Potrebujeme:

  • 5 veľkých repných hláv;
  • 0, 5 kg nezrelé paradajky;
  • 0, 5 kg bulharského červeného korenia;
  • 0, 5 kg cibule;
  • korenie, soľ a cukor na vytvorenie škály príchutí;
  • 100 g oleja;
  • niekoľko hrachových lupienkov.

Nastrúhajte repu, nakrájajte papriku na prúžky.Potom musíte najskôr nakrájať paradajky a varenú cibuľu.Vyprážajte túto cibuľu v masle.Potom pridajte ďalšiu zeleninu a korenie, nechajte jednu hodinu variť v panvici.Zrolovať výrobok v bankách.

S paradajkami bez octu

Potrebujeme:

  • 4 kg hlavnej zeleniny;
  • 1, 5 kg paradajok;
  • 400 g sladkej papriky;
  • 8 strúčikov cesnaku;
  • soľ a cukor - podľa chuti šéfkuchára;
  • 1 chilli struky;
  • 0, 5 šálok oleja.

Prejdite červenú repu a paradajky dvoma paprikami v mlynčeku na mäso.Rezané papriky nakrájajte na prúžky.Rozdrvené v trecej miske cesnaku a feferónky.Miešajte zeleninu a duste 20 minút.Pridajte cesnak a chilli, duste ďalších 5 minút a rozvaľkajte do pohárov.

Paradajky sa môžu pridávať do repného kaviáru

S jablkami

Potrebujeme:

  • 1 kg cukrovej repy, čerstvých paradajok, zelených jabĺk, papriky, mrkvy, cibule;
  • 1 struk červenej papriky;
  • 2 hlavycesnak;
  • 1 citrón;
  • 200 ml slnečnicového oleja.

Olej zohrievajte v panvici, potom do neho musíme hodiť cibuľu. Všetky paradajky úplne zamotajte v mlynčeku na mäso a potom ich pridajte do cibule. Koreňová zelenina, mrkva a jablká. Nakrájajte oba druhy papriky na malé kúsky. Potom musíme všetko hodiť do veľkej panvice a dusiť jednu hodinu. Pridajte drvený cesnak a citrónovú šťavu. Na konci postupu prípravy sa balte do pohárov.

S baklažánmi

Budeme potrebovať:

  • 1 kg vybranej a nepružnej repy;
  • 1 kg modrého alebo bieleho malého baklažánu;
  • 900 g jablká zelenej (kyslej) a červenej (sladké odrody);
  • 40 gramov granulovaného cukru;
  • 25 g jodizovanej morskej soli;
  • 400 ml rastlinného oleja.

Zo všetkých jabĺk a baklažánu odstráňte šupku, rozdrvte na malé kúsky a potom rozdrvte repu. Vložte všetku túto zeleninu do veľkej oceľovej misky, potom pridajte korenie a opatrne premiešajte. Nechajte to variť pripravené nami, zametať asi jednu hodinu. Potom pokračujte v procese hasenia produktu, to všetko by malo nastať aj hodinu. Potom pridajte maslo a duste po dobu 20 minút. Zrolovať výrobok v bankách.

Naj výživnejšou látkou je predjedlo repy a baklažánu

S hubami

Budeme potrebovať:

  • Približne 0,5 kg dobre vybranej nepružnej repy;
  • 2 stredne dobre vysušené cibule;
  • 0, 3 kg kráľovských šampiňónov s veľkými klobúkami;
  • 2veľké strúčiky cesnaku;
  • 2 lyžice.l.jablkový ocot;
  • vyberte množstvo cukru a soli podľa vašich vkusových preferencií.

Korene repy pečené v peci pomocou konvekčného režimu a potom túto zeleninu bohatú na vitamíny otočte v mlynčeku na mäso.Ďalším krokom bude praženie na oleji z cibúľ predtým narezaných na krúžky.Ďalej budeme musieť dať naše huby na panvicu a dusené mäso.Pridajte krútenú repu a trochu viac dusené asi 10-15 minút.Pridajte korenie a cesnak.Po ukončení celého kulinárskeho pôsobenia dusíme ďalších 10 minút a až potom sa v rúre premenia na vopred sterilizované plechovky.

S chrenom

Miska sa pripravuje rovnakým spôsobom ako v prvom uvedenom recepte, k prísadám sa musí pridať iba 150 g mletého chrenu.Ostrosť je zaručená!

Prostredníctvom mlynčeka na mäso

Tí, ktorí neznášajú tvrdú chuť cibule, môžu využiť tento recept.

Potrebujeme:

  • 3 kg repy s tenkou kožou;
  • 2 kg sladkej papriky s hustou stenou;
  • 2 kg dobrých mrkiev;
  • 2 veľké cesnakové hlavy;
  • jeden zväzok čerstvého kôpru a petržlenu;
  • 200 ml rafinovaného oleja;
  • čierne korenie;
  • soľ - podľa uváženia šéfkuchára.

Všetky rastlinné prísady, ktoré musíme starostlivo umyť pod tečúcou vodou, a potom pretočiť cez mlynček na mäso.Pridajte ďalšie prísady a varte v panvici.Varte hodinu a pol, po ktorej sa výsledná konzervačná zmes vleje do pohárov.

Vo viacvrstvovom obchode

Ak máte viacjadrovú farbu, môžete v nej ľahko pripraviť repný kaviár.

Budeme potrebovať:

  • 3 veľké repy s tenkým brúsnym papierom;
  • 2 veľké šťavnaté mrkvy;
  • 1 veľká cibule, nehnitá;
  • 5 strúčikov strúčiky cesnaku;
  • 4 lyžičky. cukor;
  • soľ podľa chuti;
  • 2 g jemného rasce alebo podobného korenia;
  • pohár čerstvo vylisovanej alebo uloženej paradajkovej šťavy;
  • 3 lyžice. l. rastlinné oleje;
  • 10 ml kyseliny octovej.

Najskôr dôkladne umyte všetku zeleninu a potom jemne nastrúhajte mrkvu a koreň repy. Potom, ako budete musieť vziať cesnak a cibuľu, jemne ich nasekajte a začnite smažiť v miske zariadenia pomocou vhodného masla. Hádzajte mrkvu do misy a pokračujte v zahrievaní. Nalejte paradajkovú šťavu a korenie, smažte 5 minút. Nakoniec dajte do repy misku, zamiešajte ju a nechajte jednu hodinu variť. Pridajte hotový výrobok ocot a nakrájajte ho do pohárov.

Repný kaviár sa môže variť v pomalom hrnci

francúzsky

Tento kaviár osloví všetkých milovníkov pikantných výrobkov a pikantnej chuti.

Potrebujeme:

  • 2 kg veľkej tenkostennej repy;
  • 1 kg veľkej a šťavnatej mrkvy;
  • 1 kg dobrej suchej cibule;
  • 0, 8 kg paradajok;
  • 1 tobolka horkého korenia (čím ostrejšia, tým lepšia);
  • 1 ml obyčajného octového octu na konzerváciu;
  • 1 polievková lyžica. l. soľ s kopcom;
  • 2 - 3 lyžice.l.cukor;
  • 1 šálka oleja;
  • Korenie podľa chuti.

Aby sme získali toto vynikajúce a slané jedlo, musíme smažiť nakrájanú cibuľu a nastrúhanú mrkvu do zlatohneda.Potom vezmeme mlynček na mäso a otočíme naň všetku našu ostatnú zeleninu, pridáme do cibule.Keď sa všetko začne variť, na výslednú zmes - nastrúhané korene repy sa pripája hlavná zložka.Za stáleho miešania varíme hodinu a pol, potom do misky spadneme cesnak.Pripravená konzervačná zmes sa previnie do pohárov a odložte vrchnáky.

Pravidlá a podmienky na uchovávanie prírezov

Vajcia pripravené z repy môžeme bezpečne uložiť do tmavej skrinky bez okien a prievanu pri normálnej teplote.

Neuchovávajte plechovky s ochranou v blízkosti batérií a vykurovacích zariadení.
Rada autora
Kaviár by sa mal skladovať v hermeticky uzavretých nádobách

C akopodávajte kaviár na stôl

Cukrový repa sa môže podávať na stôl ako chutná vlastná pochúťka alebo ako prísada do teplých jedál.Veríme, že takýto kaviár sa dobre hodí k vyprážaným zemiakom, ako aj k iným jedlám.

Cukrový repa je vynikajúce, zdravé a chutné jedlo, ktoré vás poteší celú zimu a vytvorí oslavu chuti.