Neobvyklé recepty na džemy z neočakávaných potravín

Tradičný džem alebo džem je ovocný a bobuľový dezert, ktorý sa pripravuje s prídavkom veľkého množstva cukru.Toto je najobľúbenejší domáci zber, ktorý vám umožňuje šetriť plodiny bez straty chuti.Môžete však variť nezvyčajný džem - z výrobkov, ktoré absolútne nesúvisia so sladkosťami.

Cukrovinky na zimu z neobvyklých prísad

)

Domáce cukrovinky sa môžu veľmi líšiť - pripravujú sa z neočakávaných prísad alebo z tradičných bobúľ, ale s pridaním neobvyklých prísad.Varenitsa sa dá variť zo zeleniny a žihľavy, húb a dokonca aj exotických gaštanov a rande.Takéto sladkosti môžu byť nielen zdravé, ale aj neuveriteľne chutné.

Video „Recept na džem Kumquat“

V tomto videu sa dozviete, ako pripraviť vynikajúcu džem kumquat.

Neobvyklé recepty

Existuje veľa zaujímavých a nezvyčajných receptov na džemy z neočakávaných výrobkov.Najbežnejšie - recepty zo zeleniny, ako je kapusta alebo cesnak.Niektoré dezerty sú také nezvyčajné, že ich musíte vyskúšať,ale výsledok prekročí všetky očakávania. Hlavným rozdielom rastlinných cukroviniek je nedostatok prirodzenej kyslosti, preto je potrebné pri procese varenia pridať kyselinu.

Pozrime sa na najzaujímavejšie recepty na džemy z neočakávaných prísad.

z granátov

Na uskutočnenie liečby budete potrebovať:

  • 1 kg semien granátového jablka;
  • 3 kg granulovaného cukru;
  • 3 litre šťavy z granátového jablka;
  • šťava z polovice citróna;
  • pol pohára mandlí.

Nalejte šťavu z granátového jablka do hrnca, pridajte cukor a zapaľujte. Po varení znížte teplotu a pokračujte vo varení ďalšiu pol hodinu. Teraz odložte nabok a nechajte sirup vychladnúť na izbovú teplotu. Tento postup sa musí opakovať ešte dvakrát, do sirupu sa pridajú zrná granátového jablka a citrónová šťava a znova sa povarí. Teraz pridajte predprané mandle, znovu zapálte a 15 minút po varení povarte. Hotový džem sa naleje do pripravených pohárov a upchá sa.

baklažán

Na tento recept musíte pripraviť tieto potraviny:

  • 0,5 kg baklažánu;
  • 400 g cukru;
  • 0,5 citrónu;
  • 100 ml vody;
  • 100 g tmavej čokolády;
  • 20 g čerstvého zázvoru.

Všetky výrobky sa dôkladne umyjú a vysušia, ošúpajú. Nakrájanú zeleninu nakrájajte na malé kocky, potrite zázvor jemným strúhaním. Nalejte cukor do hrnca a nalejte vodu, zahrievajte ho až do úplného rozpustenia. Akonáhle sa sirup varí, vložte honakrájané baklažány a zázvor, privarte k varu a varte na miernom ohni 60 minút, jamu občas dobre premiešajte. Približne 5 minút pred koncom varenia musíte do zmesi pridať citrónovú šťavu.

Celkovú hmotu porazte v mixéri a znovu zapnite na miernom ohni, pridajte čokoládu a miešajte, kým sa zmes nerozpustí. Hotový výrobok sa ukladá do pohárov a navíja sa.

Z čučoriedky

Pre naše zemepisné šírky je džem z čučoriedok skutočne exotický. Zmäkne, má bohatú chuť a veľké množstvo vitamínov.

Pripravte si tieto potraviny:

  • 1 šálka (200 ml) vody;
  • 3 šálky cukru;
  • 2 poháre čučoriedok.

Bobule sa starostlivo vyberajú a umyjú, nalejú sa do hrnca a vylejú sa do vody, privedú do varu. Potom sa naleje cukor, mieša sa a nechá sa variť. Potom povarte niekoľko minút, vyberte z tepla a nechajte niekoľko hodín vychladnúť. Proces zopakujte ešte dvakrát, potom sa džem naleje do sterilizovaných pohárov. Z uvedeného množstva výrobkov by malo byť asi 600 ml hotovej pochúťky.

Kumquat

Kumquat alebo príbuzný Kan je dobrý nielen vo forme kandizovaného ovocia - vytvára vynikajúci a voňavý džem.

Na varenie budete potrebovať:

  • 1 kg kumquátov;
  • 1 kg granulovaného cukru;
  • 300 ml vody.

Citrusové plody umyte a vytriedte, pridajte cukor a naplňte ho vodou. Zapálili sme a varili sme po vareníasi 20 minút. Vypnite plyn a nechajte zmes vychladnúť. Opäť položte na sporák, nechajte variť a varte ďalších 10 minút. Znovu sa ochladí a znova sa povarí, tentoraz iba 5 minút. Horúce cukrovinky sa nalejú do pohárov a korku.

cesnaku

Jedna z najneobvyklejších možností zaseknutia. Ak sa rozhodnete variť, výsledok vás prekvapí.

Budete potrebovať:

  • 0,5 litra polosuchého červeného vína;
  • 4 hlavy stredne veľkého cesnaku;
  • vopred nastrúhaná kôra z 1 pomaranča a 1 citróna;
  • 200 g hnedého cukru.

Pripravte sirup z cukru a vína, privarte ho do varu, položte do neho vopred vylúpané a umyté strúčiky cesnaku. Pridajte kôru a varte na miernom ohni, kým sa objem hmoty nezníži na polovicu a kým nebude cesnak mäkký. Je dôležité nestráviť hmotu, inak sa zmení na karamel. Hotové jedlo sa naleje do plechoviek.

Výsledkom je, že dostanete originálne jedlo, ktoré je možné podávať aj ako omáčku pre slané jedlá.

šťaveľa

Poďme uvariť sladkú pochúťku šťaveľovej šťavy - vynikajúci zážitok pre skutočných gurmánov:

  • 0,5 kg šťaveľových listov;
  • 400 g cukru;
  • 30 ml vody.

Moje greeny, vyberte stonky, dobre ich vysušte a nakrájajte na tenké pásy. Dajte listy do panvice, pridajte zvyšné ingrediencie a varte, až kým nie sú na miernom ohni. Presný čas varenia sa určí samiv závislosti od toho, akú hustotu má džem dostať.

Hotový výrobok je zapečatený v sterilizovaných nádobách.

Z kapusty

V prípade kapustovej marmelády na týchto výrobkoch:

  • 1 kg bielej kapusty;
  • 2,5 kg granulovaného cukru;
  • 3 lyžičky. kyselina citrónová;
  • Aníz v semenách podľa chuti.

Kapusta nakrájaná na prúžky a drvená pomocou dvoch šálok cukru a 1 lyžičky lyžice. kyselina citrónová. Pred objavením šťavy nechajte pôsobiť 60 minút. Pripravte sirup zo zvyšného cukru, pričom sledujte pomer cukru a vody 2,5: 1, varte asi 10 minút. Kapusta vytlačíme zo šťavy a presunieme ju do sirupu. Všetko dôkladne premiešajte a nechajte variť, kým sa neskončí, nezabudnite pravidelne premiešať a odstrániť vznikajúcu penu. Na konci varenia pridajte zvyšnú kyselinu citrónovú.

Hotové cukrovinky musia byť lepivé a silné.