Ako pripraviť džem bez cukru
Akýkoľvek dezert s pridaným cukrom je kalorická „bomba“ s vysokým glykemickým indexom pre ľudí so zvýšenou hladinou glukózy.
Odporúča sa používať prírodné alebo syntetické náhrady cukru. Do prvej skupiny patria xylitol, fruktóza, erytrol, sorbitol a steviosid obsiahnutý vo výrobkoch, do druhej skupiny patrí acesulfám, cyklamát, aspartám, sacharín a sukralóza.
Môžete si zobrať akékoľvek suroviny z bobúľ - čerstvé zo svojho webu, zakúpené na trhu alebo zmrazené zo supermarketu. Hlavná vec je, že plody sú dobre zrelé.
Pred ošetrením sa ovocie umyje čistou vodou, z nich sa odstránia stonky a jadro a po vysušení sa vylejú na nepriľnavé misky s vysokými stenami a vložia sa do mikrovlnnej rúry na samom konci.viac sily, netreba zakrývať veko.V prípade tradičného džemu neobsahujúceho cukor sa postará každé neškodné sladidlo zakúpené v lekárni, obchode alebo supermarkete.
Video „Recepty na cukrovinky bez cukru pre diabetikov“
Z tohto videa sa dozviete niekoľko vynikajúcich receptov na cukrovinky bez cukru, ktoré sú vhodné pre diabetikov.
Recepty, ktoré sú bezpečné pre zdravie
Potom vám povieme podrobne, ako si môžete uvariť chutnú ovocnú marmeládu bez fruktózy so steviou a inými náhradami cukru, ktoré sú vhodné pre diabetikov.
S malinami
Maliny sa na rozdiel od jahôd a iných bobúľ pred umývaním neumývajú. Na ošetrenie vo vlastnej šťave zoberte 6 kg bobúľ, ktoré sa postupne nalejú na veľkú panvicu, stlačíme, potom ju vložte do vedra a položte dno kusu materiálu.Miska by sa mala variť a variť na pár pri miernom ohni asi 1 hodinu s pridaním ovocia po usadení.Zimné pančuchy sa balia do plechoviek a zabalia sa do prikrývky a potom sa uložia na tmavé chladné miesto.
Čerešne
Konzervy pre diabetikov s čerešňami sa môžu vyrábať z 1 kg ovocia a rovnakého množstva náhrady cukru.xylitol.Mali by ste umyť čerešne, odstrániť kosti a nechať ich 12 hodín na chladnom mieste.Ak je veľa šťavy, dajte hmotu na pomalý oheň a pridajte xylitol.Varte do varu a po ďalších 10 minútach premiešajte lyžičkou.Cherry pochúťka uložená vchladnička.
S mandarínkami
Nezabudnite si pripraviť lahodný mandarínkový džem z 0,9 kg zrelého ovocia, rovnakého množstva sorbitolu a 1 šálky nesýtenej vody.
Recept podľa g. Mandarinky umyté vodou, doplnené vriacou vodou, odstrániť kožu, mäso sa nakrája na kocky. Vložte do veľkej panvice, pridajte vodu a duste asi 30 minút. Rozdrvte v mixéri a pokračujte vo varení nalievaním sorbitolu nie viac ako 5 minút po varení. Džem balený do sterilných pohárov sa môže skladovať rok.
Apple na Stevii
Bude to trvať 1 lyžička. náhrada cukru na 1 kg jablkového ovocia.
Kôra sa odstráni z jabĺk, nakrájajú sa na kúsky, steviozidový prášok sa zriedi v pohári vody a naleje sa na panvicu. Hmota sa zahrieva na miernom ohni, potom sa pred varom odstráni a ochladí. Druhýkrát by sa malo jedlo uvariť, tretí - tiež variť a variť 15 minút. Po otvorení sa dezerty po otvorení umiestnia na tmavom mieste v chladničke.
Jahoda s agarom
Mnohým sa bude páčiť diabetická pochúťka uvarená z 1,9 kg jahôd, 1 šálka jablčnej šťavy, pol citróna, 7 g agaru alebo pektínu.
Jahody by sa mali umyť, odstrániť chvosty, dať na panvicu so šťavou z jabĺk a citróna. Miska sa varí asi 30 minút pri nízkej teplote, pravidelne je potrebné miešať a odstraňovať penu. Agar-agar sa zriedi vodou, naplní sa a pridá sa do nádoby, zmes by sa mala uvariť.
Balené jahodové ošetrenie sa skladuje v pivnici alebo chladničke asi 1 rok.
Pre pacientov s diabetes mellitus môžete pripravovať monovarenne z brusníc, sliviek a iného ovocia, ako aj rôzne zmesi s prídavkom cukru. To všetko závisí od vkusu človeka a od jeho fantázie.