Príprava prísad
Označte tieto užitočné vlastnosti kornela:
- zníženie bolesti hlavy;
- protizápalový, diuretický, choleretický a baktericídny účinok;
- normalizácia a zlepšenie metabolizmu.
Napriek nepopierateľným výhodám existujú kontraindikácie, medzi ktoré patrí nervové vzrušenie a individuálna intolerancia.
Aby pochoutka bola užitočná a chutná, je dôležité nielen správne ju uvariť, ale tiež pripraviť bobule. Najskôr sa odporúča zvoliť zrelé bobule. Ak použijete zelenú farbu, jam sa zmení na kyslé a presahujúci drieň sa rozšíri. Po umytí by mali byť plody dobre vysušené. Hmota sa v žiadnom prípade nedá stráviť, pretože bude vráskavá a tvrdá, stráca chuť a farbu.
Ak si chcete zachovať maximálne množstvo vitamínu C, potom sa pri príprave použije jemný režim: hmota sa privedie do varu a odstráni sa z tepla, ochladí sa nana päť hodín. Ak chcete odstrániť kosti, musíte stlačiť spodnú časť pohára na bobule. Kvôli prirodzenej mäkkosti bobúľ sa kameň rýchlo objaví.
Video „Recept z drieňovej drviny“
Z tohto videa sa dozviete, ako pripraviť chutnú a zdravú lekvárovú drvinu.
Jednoduché recepty
Tento článok predstavuje postupné recepty kornelkového džemu, pomocou ktorých si môžete uvariť chutné a chutné jedlo.Pochúťka prekvapí hostí, poteší domov, bude vynikajúcim doplnkom čaju v zime a prospeje telu.
S kameňmi
Hostiteľka niekedy uprednostňuje nechať kosti v plodoch a potom je najlepšie postupovať podľa predloženého receptu. Na to budete potrebovať 1 kg drieňového dreva, 1,5 šálky vriacej vody, 1,5 kg granulovaného cukru.
Pokyn:
- bobule umyte kameňmi a vložte ich do vody zohriatej na 80 ° C;
- ponechajte päť minút a potom nechajte vychladnúť v studenej vode;
- z cukru a vody na varenie sirupu, do ktorého sa majú ponoriť vychladené bobule;
- variť 15 minút po varení, potom odstrániť z tepla;
- 5-krát zopakujte postup, nalejte do sterilných pohárov a zaklopte viečka.
Bezsemenné
Ak hostiteľka uprednostňuje džem, v ktorom nie sú žiadne kamene, odporúča sa pripraviť pochúťku podľa nasledujúceho receptu. Vyžaduje 1 kg bobúľ, 1,5 kg cukru, 500 ml vriacej vody a 3 g kyseliny citrónovej.
Jam sa pripravuje takto:
- umyť bobule a odstrániť kosti; 62. vyrobiť vrece gázy, ponoriť do nich bobule bez semien a umiestniť do vriacej vody; 63) preskupenie v studenej vode, opakujte postup trikrát;
- vyrobiť sirup z cukru a vody, do neho naliať kornel;
- varte, kým nie je pripravený, na konci pridajte kyselinu.
„Päť minút“
Populárny je aj recept, na prípravu ktorého budete potrebovať 1 kg zrelých bobúľ, 1 kg granulovaného cukru a 100 ml vody.
Jam sa pripravuje takto:
-
73. bobule triediť a opláchnuť v studenej vode;
74) nalejte do nádoby, pridajte cukor, pridajte vodu, premiešajte;
- zapáliť, prevariť a odstrániť vytvorenú penu;
- na upevnenie ohňa, varte 5 minút, pokračujte v odstraňovaní peny;
- pri príprave pohárov je dôležité, aby boli suché;
- varená horúca marmeláda, prikrytá čistými viečkami;
- prevráťte a zakryte poháre, nechajte vychladnúť.
S jablkami
Na dosiahnutie príjemného dotyku s lahodným kornelkovým džemom musíte vziať 1 kg bobúľ, 0,5 kg jabĺk, 1,4 kg granulovaného cukru a 2 šálky vriacej vody.
Delikatesa sa pripravuje takto:
- umyte a odstráňte rohovku;
- umývanie, lúpanie jabĺk, odstránenie kostí a rezanie na tenké plátky;
- hodiť jablká do cukrového sirupu, variť dovtedy, kým nie sú pripravené; 91. sirup na varenie pre kornel v pomere pol pohára vody na 400 g plodov;
- dajte svieňový sirup, varte 10 minút;
- zmiešajte obe zložkymasy, uvariť takéto priznanie pripravenosti, naliať do bánk.
S čučoriedkami
V tomto prípade by kuchyňa mala obsahovať tieto zložky: 240 ml vody, 1kg drieňovitého dreva, 2 kg cukru, štipka kyseliny citrónovej a 1 kg zrelých čučoriedok.
Pokyny krok za krokom:
- bobule triedia jednotlivo, triedia ich, odstraňujú kosti a nezrelé ovocie;
- Rozdeľte cukor na polovicu, aby zaspal kornel, druhý - čučoriedka;
- dobre premiešajte a nechajte pôsobiť 2 hodiny;
- po stanovenom čase pridajte vodu do drieňovitej vody a zapálte;
- variť 15 minút, chladiť 3 hodiny;
- pridajte čučoriedky a znovu uvarte hmotu po dobu 20 minút, pričom sledujte penu;
- po druhom varení trvajú na trvaní 10 hodín;
- , uvariť a naliať na brehy, uzavrieť čistým vekom.
Výsledkom je zdravý džem alebo dokonca džem, ktorý možno použiť ako samostatné jedlo alebo ako skvelý doplnok k zákuskom alebo pečenému tovaru.
Napriek mnohým zdravotným výhodám môže jemnosť poškodiť telo (napríklad v prípade alergií), preto je dôležité venovať pozornosť kontraindikáciám.