Pravidlá pre prípravu ovocia
Cowberry dostal meno podľa starého ruského slova „bruzvyany“, to znamená červeného. Bobule, ktoré sa použijú na varenie kompotov, je potrebné revidovať a zvoliť približne rovnaké štádium zrelosti a veľkosť. Potom jemne opláchnite, aby ste nepoškodili pokožku, zbavili sa zvyškov lístia a rôznych zvyškov. Nedá sa použiť na varenie kompotov z hliníka. Ak sa nápoj pripravuje nielen z brusníc, ale aj s pridaním iných bobúľ, vyrába sa v niekoľkých etapách. Trávenie môže zničiť vitamíny a znížiť nutričnú hodnotu kompótu.
Video „Cowberry kompot s jablkami na zimu“
V tomto videu sa dozviete, ako vyrobiť chutný kompot z brusníc obyčajný na zimu.
Čerstvý nápoj
Čerstvé lesné plody obsahujú veľa vitamínov a ďalších prospešných látok, väčšina žien v domácnosti uprednostňuje prípravu takýchto kompotov bez ich následného konzervovania na budúce použitie, aby z nich deti a dospelí mohli mať okamžitý úžitok.
Klasickým spôsobom
Ponúkame vám recept na brusnicový vitamínový kompot, ktorý sa dá uvariť z 350 g čerstvých bobúľ s prídavkom 180 g cukru a 2 litre vody.
Keď voda vrie v hrnci, naleje sa do nej cukor a po jeho rozpustení sa pridá ovocie. Čas varenia je 3 minúty. Pred ochutnaním musíte trvať najmenej 8 hodín. Ľudia s chorobami dvanástnika alebo kompostu žalúdka by sa mali pred použitím zriediť vriacou vodou.
S brusnicami
Severné národy nie sú ostružinami rovnako uctievané ako brusnice obyčajné a ich zdieľanie vám umožní získať nápoj, ktorý je užitočný nielen pri prechladnutí. Pripravte pre neho 120 g každého druhu bobúľ, 80 g granulovaného cukru a pár litrov vody.
Cukor by sa mal pri izbovej teplote rozpustiť vo vode, zloženie sa musí zohriať a ovocie sa nalieva. Varenie trvá asi 4 minúty. Po filtrácii brusníc, ktoré sú drvené a vracajú sa do nádoby, varíme ďalších 15 minút.
S jablkami
Ak sú brusnice pripevnené k hotovému výrobkupikantná kyslosť, jablká mu dodajú jedinečnú sladkosť. Na prípravu nápojov z jabĺk si zoberte 3-4 kusy. ovocie, 280 g bobúľ a asi 130 g cukru a 3 litre vody.
Jablká sa umyjú, nadávkujú vriacou vodou, čistia a rozrábajú na kúsky. Cukor sa rozpustí vo vode a povarí, ovocie sa vloží do sirupu a varí sa asi 12 minút. Pridajte bobule, pár minút varte. Pred pitím trvať až 3 hodiny.
S citrónom a zázvorom v pomalom hrnci
Na prípravu tohto ovocného kompótu ho nemusíte namáčať, budete potrebovať hrsť suchých brusníc, 3 plátky citróna, 3 taniere koreňa zázvoru a 2 litre vody.
Po príprave všetkých zložiek sa nalejú do húštiny zariadenia a nastavia režim „rýchleho ochladenia“ alebo „polievky“. Varenie zvyčajne trvá 1 hodinu, všetko sa robí so zatvoreným vekom. Konečný produkt sa podáva infúziou po dobu asi 4 hodín, musí sa vypnúť funkcia udržiavania teploty.
zo zmrazených bobúľ
Nie vždy je možné získať čerstvé ovocie, preto sa kompóty často pripravujú zo zmrazeného jedla, pričom vezmú 1,5 šálky a pridajú sa 2 šálky cukru a 2 litre vody.
Bobule sa pred varením rozmrazia. Potrebujete si pripraviť sirup z vody s cukrom, pridať k nemu ovocie a variť ho 5 minút. To je všetko, môžete naliať do džbánu alebo pohára, ochladiť a vychutnať si nezabudnuteľnú chuť.
sochory na zimu
Brusnicový kompot užitočný pre telo môže byť zvinutý na zimu a potom uložený na chladnom mieste, kde slnečné lúče neprenikajú: na balkón, do skrine alebo do suterénu.
s hruškou
Nie je potrebné používať príliš zelené alebo prezreté ovocie. Budú potrebovať 2 kg na trojlitrovú nádobu a pripravia 200 g bobúľ, 2 litre vody a 0,5 šálky granulovaného cukru.
Bobule zaspávajú v panvici, v ktorej sa tam nachádza sirup, ktorý sa už pripravuje z vody a cukru, varia sa a umyjú sa umyté ovocie bez jadier. Čas varenia je až 15 minút, potom ho môžete naliať do plechoviek a konzervovať.
S sušenými slivkami a jablkami
Nízkokalorický nápoj, ktorý sa varí podľa nasledujúcej receptúry, je užitočné piť všetkým ľuďom, ktorí sa riadia postavou a vedú zdravý životný štýl. Musíte pripraviť 1 šálka brusníc, 120 g jabĺk, 80 g sušených sliviek, 90 g cukru a 3 litre čistej vody.
Sušené slivky sa premyjú a namočia sa 15 minút v horúcej vode. Po naliatí vriacej vody na ovocie odstránime vrchnú vrstvu. Dali sme do ohňa hrniec s vodou, rozpustili sme v ňom cukor, pridali sušené ovocie, najskôr ich vypustili tekutinou. Varenie trvá až 10 minút. Jablká nakrájané na kúsky zaspávajú a vrú rovnako. Po pridaní brusnice, po niekoľkých minútach, vypnite oheň, nalejte ho na plechovky a prevracajte ho.
česky
Počet brusníc závisí od objemu polotovarov. Potrebujeme tiež 400 g cukru, 1,5 šálky vody a 0,5 lyžičky. kyselina citrónová.
Je potrebné vyrobiť cukrový sirup. Po uvarení vylejte ovocie a povarte 4 minúty. Varené brusnice sa balia do plechoviek a pridá sa sirup, do ktorého sa kyselina vyleje. Banky pasterizovali až 15 minút a stočili viečka.
Tradičný recept
Potrebné sú iba 3 prísady: 1 šálka ovocia v čerstvej alebo mrazenej forme, 200 g cukru a 2 litre vody.
Po odchode a umytí plodov musí byť tekutina vypustená.Ovocie sa umiestni do vareného sirupu a varí sa 3 minúty.Hrob sa okamžite naleje do čistých plechoviek, zvinie sa a potom zabalí prikrývkou.
Brusnicové nápoje majú tonizujúci, tonizujúci, antioxidačný, analgetický a protizápalový účinok na organizmus.
Bobule zahŕňajú fruktózu a glukózu, vitamíny skupín A, B, C, PP, makro- a mikroelementy av prípade správnej prípravy si čerstvé a konzervované kompóty zachovávajú všetky cenné vlastnosti.