Výber najlepších receptov na vitamín brusnicový vitamín

Brusnica obyčajná, bohatá na vitamín C, je veľmi užitočná pre ľudské telo a dokonca aj časť bylinných liekov. Priemerná životnosť malých kríkov môže byť až 300 rokov! Pripravte chutný a zdravý kompot z brusníc, ktoré môžu byť z mrazených bobúľ, alebo čerstvé, zozbierané začiatkom jesene vo vlhkých bažinách.

Pravidlá pre prípravu ovocia

Cowberry dostal meno podľa starého ruského slova „bruzvyany“, to znamená červeného. Bobule, ktoré sa použijú na varenie kompotov, je potrebné revidovať a zvoliť približne rovnaké štádium zrelosti a veľkosť. Potom jemne opláchnite, aby ste nepoškodili pokožku, zbavili sa zvyškov lístia a rôznych zvyškov. Nedá sa použiť na varenie kompotov z hliníka. Ak sa nápoj pripravuje nielen z brusníc, ale aj s pridaním iných bobúľ, vyrába sa v niekoľkých etapách. Trávenie môže zničiť vitamíny a znížiť nutričnú hodnotu kompótu.

Video „Cowberry kompot s jablkami na zimu“

V tomto videu sa dozviete, ako vyrobiť chutný kompot z brusníc obyčajný na zimu.

Čerstvý nápoj

Čerstvé lesné plody obsahujú veľa vitamínov a ďalších prospešných látok, väčšina žien v domácnosti uprednostňuje prípravu takýchto kompotov bez ich následného konzervovania na budúce použitie, aby z nich deti a dospelí mohli mať okamžitý úžitok.

Klasickým spôsobom


Ponúkame vám recept na brusnicový vitamínový kompot, ktorý sa dá uvariť z 350 g čerstvých bobúľ s prídavkom 180 g cukru a 2 litre vody.

Keď voda vrie v hrnci, naleje sa do nej cukor a po jeho rozpustení sa pridá ovocie. Čas varenia je 3 minúty. Pred ochutnaním musíte trvať najmenej 8 hodín. Ľudia s chorobami dvanástnika alebo kompostu žalúdka by sa mali pred použitím zriediť vriacou vodou.

S brusnicami

Severné národy nie sú ostružinami rovnako uctievané ako brusnice obyčajné a ich zdieľanie vám umožní získať nápoj, ktorý je užitočný nielen pri prechladnutí. Pripravte pre neho 120 g každého druhu bobúľ, 80 g granulovaného cukru a pár litrov vody.

Cukor by sa mal pri izbovej teplote rozpustiť vo vode, zloženie sa musí zohriať a ovocie sa nalieva. Varenie trvá asi 4 minúty. Po filtrácii brusníc, ktoré sú drvené a vracajú sa do nádoby, varíme ďalších 15 minút.

S jablkami

Ak sú brusnice pripevnené k hotovému výrobkupikantná kyslosť, jablká mu dodajú jedinečnú sladkosť. Na prípravu nápojov z jabĺk si zoberte 3-4 kusy. ovocie, 280 g bobúľ a asi 130 g cukru a 3 litre vody.

Jablká sa umyjú, nadávkujú vriacou vodou, čistia a rozrábajú na kúsky. Cukor sa rozpustí vo vode a povarí, ovocie sa vloží do sirupu a varí sa asi 12 minút. Pridajte bobule, pár minút varte. Pred pitím trvať až 3 hodiny.

S citrónom a zázvorom v pomalom hrnci

Na prípravu tohto ovocného kompótu ho nemusíte namáčať, budete potrebovať hrsť suchých brusníc, 3 plátky citróna, 3 taniere koreňa zázvoru a 2 litre vody.

Po príprave všetkých zložiek sa nalejú do húštiny zariadenia a nastavia režim „rýchleho ochladenia“ alebo „polievky“. Varenie zvyčajne trvá 1 hodinu, všetko sa robí so zatvoreným vekom. Konečný produkt sa podáva infúziou po dobu asi 4 hodín, musí sa vypnúť funkcia udržiavania teploty.

zo zmrazených bobúľ

Nie vždy je možné získať čerstvé ovocie, preto sa kompóty často pripravujú zo zmrazeného jedla, pričom vezmú 1,5 šálky a pridajú sa 2 šálky cukru a 2 litre vody.

Bobule sa pred varením rozmrazia. Potrebujete si pripraviť sirup z vody s cukrom, pridať k nemu ovocie a variť ho 5 minút. To je všetko, môžete naliať do džbánu alebo pohára, ochladiť a vychutnať si nezabudnuteľnú chuť.

sochory na zimu

Brusnicový kompot užitočný pre telo môže byť zvinutý na zimu a potom uložený na chladnom mieste, kde slnečné lúče neprenikajú: na balkón, do skrine alebo do suterénu.

s hruškou

Nie je potrebné používať príliš zelené alebo prezreté ovocie. Budú potrebovať 2 kg na trojlitrovú nádobu a pripravia 200 g bobúľ, 2 litre vody a 0,5 šálky granulovaného cukru.

Bobule zaspávajú v panvici, v ktorej sa tam nachádza sirup, ktorý sa už pripravuje z vody a cukru, varia sa a umyjú sa umyté ovocie bez jadier. Čas varenia je až 15 minút, potom ho môžete naliať do plechoviek a konzervovať.

S sušenými slivkami a jablkami

Nízkokalorický nápoj, ktorý sa varí podľa nasledujúcej receptúry, je užitočné piť všetkým ľuďom, ktorí sa riadia postavou a vedú zdravý životný štýl. Musíte pripraviť 1 šálka brusníc, 120 g jabĺk, 80 g sušených sliviek, 90 g cukru a 3 litre čistej vody.

Sušené slivky sa premyjú a namočia sa 15 minút v horúcej vode. Po naliatí vriacej vody na ovocie odstránime vrchnú vrstvu. Dali sme do ohňa hrniec s vodou, rozpustili sme v ňom cukor, pridali sušené ovocie, najskôr ich vypustili tekutinou. Varenie trvá až 10 minút. Jablká nakrájané na kúsky zaspávajú a vrú rovnako. Po pridaní brusnice, po niekoľkých minútach, vypnite oheň, nalejte ho na plechovky a prevracajte ho.

česky

Počet brusníc závisí od objemu polotovarov. Potrebujeme tiež 400 g cukru, 1,5 šálky vody a 0,5 lyžičky. kyselina citrónová.

Je potrebné vyrobiť cukrový sirup. Po uvarení vylejte ovocie a povarte 4 minúty. Varené brusnice sa balia do plechoviek a pridá sa sirup, do ktorého sa kyselina vyleje. Banky pasterizovali až 15 minút a stočili viečka.

Tradičný recept

Potrebné sú iba 3 prísady: 1 šálka ovocia v čerstvej alebo mrazenej forme, 200 g cukru a 2 litre vody.

Po odchode a umytí plodov musí byť tekutina vypustená.Ovocie sa umiestni do vareného sirupu a varí sa 3 minúty.Hrob sa okamžite naleje do čistých plechoviek, zvinie sa a potom zabalí prikrývkou.

Brusnicové nápoje majú tonizujúci, tonizujúci, antioxidačný, analgetický a protizápalový účinok na organizmus.

Bobule zahŕňajú fruktózu a glukózu, vitamíny skupín A, B, C, PP, makro- a mikroelementy av prípade správnej prípravy si čerstvé a konzervované kompóty zachovávajú všetky cenné vlastnosti.