Ako nakladať huby podľa receptov najlepších babičiek

Huby môžu úplne nahradiť rybie pokrmy, pretože sú cenným zdrojom živín a prospešných aminokyselín. Je to tiež chutné občerstvenie pripravené na zimu podľa osvedčených receptov. Z dnešného článku sa dozviete, ako správne nakladať huby doma.

Príprava prísad

Príprava surovín na solenie bude závisieť od niekoľkých faktorov:

  • vybraná metóda solenia - použijete chladnú alebo horúcu metódu;
  • odrody solených húb - napríklad volnushki, mliečne huby a rusula vyžadujú nielen umývanie, ale aj namáčanie na niekoľko hodín, ale huby sa musia opláchnuť iba tečúcou vodou.

Bez výnimky by huby mali byť starostlivo pomliaždené, odobrať červivé a rozmazané vzorky, očistiť ich od piesku a trávy a dôkladne ich umyť. Okrem hlavného produktu dbajte na dostupnosť korenín a bylín podľa zvoleného receptu.

Nakladané šampiňóny Video

Z tohto videa sa dozviete najlepší recept na morenie húb.

Recepty krok za krokom

Pred výberom vhodného receptu.prípravky by mali byť oboznámené so základnými metódami solenia.

Chladným spôsobom

Je ľahšie soliť les studeným spôsobom, ale táto metóda sa považuje za menej bezpečnú. Produkt je pozberaný surový, ktorý nepodlieha tepelnému spracovaniu, takže si musíte byť úplne istí kvalitou zberaného ovocia. Na druhej strane však huby kvôli nedostatku tepelného spracovania úplne zachovávajú všetky stopové prvky a živiny.

Pokiaľ ide o morenie za studena, vynikajú odrody, ako sú medové huby, čierne huby a čierne huby.Je možné pripraviť chladným spôsobom populárne mladé teľatá a walui s modrými očami (alebo ryadovki).

Metóda za horúca

Metóda za horúca zahŕňa predbežné tepelné ošetrenie húb: najskôr sa uvaria a potom solia.alebo marinovať.Takéto spracovanie vám umožňuje minimalizovať riziko možnej otravy, najmä pri príprave podmienečne jedlých húb (napríklad ošípaných), a predjedlo je preto vynikajúco chutné.

Prakticky všetky známe huby sú vhodné pre horúcu metódu - od masla a kuriatka po biele huby, šampiňóny a hlivy ustrice.

Marinované huby

Na výrobu marinovaných húb budete potrebovať tieto produkty:

    )
  • 1 kg predpraných a nakrájaných húb;
  • 1 cibuľa;
  • 1 polievková lyžica.l.sušené semená rasce;
  • 4 bobkové listy;
  • 40 g hrubej soli;
  • 3 strúčiky cesnaku;
  • 2 dáždniky;
  • 2karafiátové palice;
  • 2 celé korenie.

Huby sa nahromadia do hrnca, ktorý je úplne naplnený vodou. Potom cibuľu rozložíme a rasce uviazané v gázovom vrecku (na piknik).Do vody posielame soľ a lavrushka.Pot pot zakryte vekom a pošlite do ohňa.

Po varení húb ich varte najmenej pol hodiny.Potom sklopíme na cedník a necháme odtiecť prebytočnú vodu.

Budeme marinovať huby v bankách, takže je čas sa na ne pripraviť.

Taru som dôkladne umyl a sterilizoval.Na spodok každej nádoby umiestnime kôpor, cesnak a bobkový list, pridáme korenie - klinčeky a korenie.Teraz huby pevne položte a naplňte horúcou soľankou.Občerstvenie je možné zapečatiť a odoslať do skladu.

Suché sušenie húb

Varené huby podľa tohto receptu sú obzvlášť dobré, pretože prechádzajú minimálnym spracovaním a zachovávajú si svoje plné chuťové vlastnosti.Nie je potrebná voda, nepridávajú sa žiadne koreniny - iba huby a hrubá soľ.

Opatrne vytriedte huby - vyčistite zvyšky, odrežte poškodené časti.Huby sa položia na panvicu vo vrstvách, opatrne nalejú každú vrstvu soli.V tomto prípade by posledná vrstva mala byť soľ.Na nakládané huby položte útlak a nechajte ich 10 dní.Po stanovenom čase je možné vyskúšať huby.Ak je to žiaduce, je celkom možné variť konzervované huby z takéhoto predlisku.

Huby preneste do pripravených pohárov, nalejte do soľanky,sterilizovať a upchávať.

Na Altai

Na tento spôsob prípravy budete potrebovať:

  • čerstvo vytriedené, triedené a umyté mliečne huby - 10 kg;
  • korenie a byliny - strúhaný chren, kôpor, cesnak, bobkový list, nové korenie;
  • 400 g hrubej soli.

Mliečne huby sa nalejú studenou vodou a nechajú sa stáť 3-4 dni, pričom sa nezabúda na zmenu vody najmenej dvakrát denne.Potom sa huby umyjú a nechá sa úplne vypustiť vodu.V miske vhodnej veľkosti (sudová alebo smaltovaná panvica) položte vrstvy mlieka vo vrstvách, opatrne nalievajte soľ, pridajte korenie a zhutňujte hríbovú hmotu.Rozložte greeny na vrch, nalejte všetku soľanku a zakryte čistou gázou, aby ste zabránili rozvoju plesní.V tejto forme by mal byť slepý pokus ponechaný 1 - 1,5 mesiaca.

Biele huby

Biela huba je zvlášť cenená pre svoju univerzálnosť - je dobrá a slaná a sušená.a vyprážané.Ponúkame jednoduchý a chutný krok za krokom recept na domáce varenie.Budete potrebovať:

  • 1 vedro (10 l) čerstvo zozbieraných bielych húb;
  • 2 poháre veľkej stolovej neodjodovanej soli.

Huby sa očistia od zvyškov lesa, nakrájajú na porcie a dôkladne sa umyjú.Vložte výrobok do veľkej panvice, nalejte studenú vodu a pošlite do ohňa.Ihneď po varení šampiňóny hádzame späť do cedníka a ochladíme.Kým voda steká, pripravujeme poháre na solenie - umývanie a sušenie.Hríbovú hmotu umiestnime do vrstiev, striedame soľ,správne zhutnené.Dajte útlak na vrchol a nechajte huby 4-5 dní pri izbovej teplote, potom ich môžete odstrániť na trvalé uskladnenie na tmavom a chladnom mieste.

Ako sa ukázalo, solenie húb nie je vôbec ťažké, ak sa budete riadiť touto technológiou a poznáte základné pravidlá na prípravu surovín.A aké pekné je v zime večer liečiť domácnosť lahodnou, chrumkavou hubou pre uvarené zemiaky!