Recepty chutné vyprážané huby na zimu

Mnohé ženy v domácnosti, ktoré sa zaoberajú zberom húb, ich zvykli sušiť alebo nakladať, ale je veľmi vhodné variť vyprážané huby na zimu.Nezaberie to veľa času a výsledkom je chutné jedlo, ktoré bude živiť rodinu a potešiť hostí.

Všeobecné odporúčania

Konzervované huby sa skladujú niekoíko rokov, preto je żiaduce ich poużii do jedného roka.Ocot pôsobí ako konzervant pre nakladané huby a pre vyprážané huby - olej, v ktorom boli vyprážané.Môže to byť rastlinné, maslové (obyčajné /ghee) maslo alebo masť.

Zber sa pripravuje na spracovanie obvyklým spôsobom: vytriedia, vyčistia, umyjú sa.Ak sa zbierajú rôzne huby, je lepšie ich uvariť osobitne - miešanie môže negatívne ovplyvniť vzhľad a chuť.Jedlé huby sa spravidla varia aj vyprážajú.Podmienečne jedlé jedlá sa však musia pred akoukoľvek úpravou variť dvakrát - pri varení sa z nich uvoľňujú horkosť a toxické látky.Niektoré ženy v domácnosti uprednostňujú varenie všetkých húb, starajúc sa o bezpečnosť - nebudú žiadne problémy, iba aróma sa výrazne oslabí, chuť stratí svoj prejav.

Masláty by sa mali čistiť, kým sú suché, a odporúča sa, aby sa ďalšie huby najprv namočili do slanej vody po dobu 1 hodiny a potomumyť a vyčistiť. Musíte variť po dobu 15 minút, potom vypustiť vodu, umyť huby, zalejeme čistou, znova variť po dobu 15 minút. Platí to pre volnusheka, gruzdey, smrž. Pred varením potreby trajektu, horkej, milchachi nezabudnite namočiť. Biele, hríbiky, kuriatka, šampiňóny, huby ustrice namočené a varené pred varením sú voliteľné, ak existuje taká túžba, stačí ich variť 10 minút.

Po umytí alebo varení nechajte vodu vytiecť alebo mierne osušte predmet budúceho varenia uterákom.

Video „Vyprážané huby na zimu“

Z tohto videa sa dozviete vynikajúci recept na varenie vyprážaných húb na zimu.

Zbierka receptov

Prebublávajúca vôňa vyprážaných húb môže prebudiť chuť k jedlu. Toto chutné vydarené jedlo sa páči takmer každému, takže ho chcem pripraviť na zimu.Huby konzervované jednoducho vyprážané na masle alebo dusené paradajkami, do nich sa pridáva korenie alebo sa obmedzujú na rovnakú soľ - môžete to urobiť inak.

Chanterelles

Robustné, voňavé lišky by sa mali umývať, sušiť, krájať, berúc do úvahy skutočnosť, že pri vyprážaní sa výrazne znižujú. Na 1 kg lišty budete potrebovať najmenej 0,5 šálky rastlinného oleja, 1 lyžička. soľ, neuškodí pridať pár bobkových listov. Môžete si vziať akýkoľvek iný olej alebo zmes tukov.

Huby sa kladú na vyhrievanú panvicu, nalejú sa na olej, dusia sa na malom ohni 40 minút pod vekom, potom sa veko vyberie, nasolí, podľa potreby sa pridá bobkový list, ostatnékorenie a smažiť do mäkka.

Hotové lišty získajú charakteristickú červenanie a olej sa stane priehľadným. Potom sa rozložia v plechovkách, miesto pre olej zostane na vrchu, vylejú sa olejom z panvice, sterilizujú sa asi 50 minút, zakrývajú rolky. Ak olej nie je dostatočný na hrúbku vrstvy 1,5 cm, musíte variť v panvici a pridať ďalšie.

Konzervácia sa prevráti nadol, zabalená do prikrývky, kým úplne nevychladne (2–3 dni), na uskladnenie.

Žampióny

Huby nakrájané na suchej panvici, až kým sa všetka tekutina neodparí. Až potom nalejte olej, smažte do konca, pridajte trochu soli a za stáleho miešania. Keď sa olej stane priehľadným, šampiňóny sa umiestnia do pohárov, uzatvoria sa, sterilizujú sa 30 minút, stočia sa do viečok, potom sa prevrátia a zabalia sa na 2 dni.

Nie je možné konzervovať, ale zmraziť, pre ktoré sú huby rozložené v porciách, vypustiť vzduch, tesne prilepený, vložiť do mrazničky.

V bulharčine

Tento recept navrhuje rýchle praženie v otvorenej panvici.

1 kg nasekaných húb sa smaží na vysokej teplote a do panvice sa naleje ¾ šálky masla. Horúce je rozložiť na brehoch, pridajte nakrájanú zeleninu (všetky 3-4 lyžice), rozdrvený cesnak (4 strúčiky). Nalejte soľ do panvice (približne 0,5 lyžičky) v oleji a nalejte ocot (4 lyžice), privarte k varu, nalejte plechovky 3 cm.

Banky sa sterilizujú vo vodnom kúpeli počas 50 minút a uzavrú sa nylonomviečka uložené v chladničke.

Hlivy ustrice

Recepty na chutné vyprážané hlivy ustrice na zimu sa môžu meniť v detailoch, hlavné zložky však zostávajú rovnaké: huby ustrice, vriaca voda, kuchynský olej a soľ.

Huby ustrice sa premyjú, nakrájajú na kúsky a varia sa 20 minút.Potom sa hodia späť do cedníka a keď sa zbavia prebytočnej vody, smažia sa na suchej panvici, až kým prebytočná tekutina nezmizne.Potom nalejte olej tak, aby pokrýval huby, smažte 15 minút, podľa chuti soľ.Vyprážané hlivové huby sa ukladajú do plechoviek, sterilizujú sa 30 minút, stočia sa do viečok a zabalia sa do vychladnutia.

Vyprážané huby sa nekonzumujú iba so zemiakmi, dokonale sa kombinujú s rôznymi prílohami, z ktorých sa každé jedlo stáva žalúdkom.Z toho sú polievky varené, pečené v kolároch a podávané s mäsom alebo rybami, napríklad veľmi chutné so zápachom.

Ak sa huby skladujú v chladničke, môžete to urobiť bez sterilizácie, držte ich pod krytom kapry, ale potom by sa mali jesť 6 mesiacov a nemali by zostať do konca zimy.