- Apple jam
- „Päť minút“
- Džemy vo viacvrstvovom obchode
- Jablkový ibištek bez cukru
- Džemy z jahôd „Jantárové“
- Video „Jablká na zimu v bankách“
- Kompoty
- S divočinou a citrónom
- S pomarančom bez sterilizácie
- Lahodné konzervy z jabĺk
- Jablká v hroznovom sirupe
- Jablčná marmeláda
- Jablčná hrušková kaša
- Indická chutney omáčka
- Nakladané jablká s paprikou
- Sušenie jabĺk v peci
Na džemy je vhodný akýkoľvek druh džúsu, od Antonovky po zriedkavejšie a špecifickejšie.Na tento zimný dezert dávame štyri základné recepty.
„Päť minút“
Tento recept je veľmi obľúbený, pretože za krátky čas môžete uvariť vynikajúci džem.,
Zloženie:
- 1 kg jabĺk;
- 400 g cukru;
- korenie (voliteľné): vanilka, škorica.
Ako pripraviť jedlo:
- Každé jablko by sa malo dôkladne opláchnuť pod tečúcou vodou.Odlepte ich, iba ak sú poškodené.
- Ďalšou fázou je rezanie.Jablká sa najlepšie nakrájajú na plátky,ak je to však potrebné, môže sa nakrájať na kocky. Jediné pravidlo - nie je príliš veľké.
- Posypte cukrom navrch a dôkladne premiešajte, aby bol každý cukor kandizovaný. Po zmiešaní jabĺk dajte do hrnca.
- Panvicu s jablkami nechajte v chladničke niekoľko hodín.
- Počas tejto doby by sa malo prideliť dostatočné množstvo šťavy, ktorá bude vaším sirupom. Ak sa ukázalo, že je príliš malý, stačí pridať trochu vody.
- Zapnite ohrievanie a panvicu nastavte na výslednú hmotu. Priveďte do varu a varte asi 5 minút, za stáleho miešania lyžičkou, aby varila nespálila.
- Teraz pripravte poháre osobitne. Každá plechovka sa musí umyť a sterilizovať, aby sa džem okamžite zachoval.
- Výsledný dezert nalejte do pohárov, nechajte ho niekoľko dní vychladnúť a uložte na chladné tmavé miesto.
Viacvrstvový džem
Pripravte si vynikajúci dezert, aj keď nemáte kachle, ale sporák je pomalý. Na to potrebujete:
- 1 kg jabĺk;
- 0,5 kg cukru.
Ako urobiť tento dezert:
-
73. Jablká dobre umyte a nakrájajte na tenké plátky.
- Preložte ich do pomalého hrnca. Neľutujte jablká a položte ich do hustej vrstvy.
- Nalejte cukor navrch. A je lepšie neliať na všetky plátky a naliať granulovaný cukor do stredu misky, aby sa neskôr rovnomerne rozdelil.
- Teraz je všetko jednoduché: zapnite režim„Uhasiť“ a nechať zmes dusiť dve hodiny.
- Vypnite viacvrstvový cukor a bez chladenia nalejte čerstvo pripravený džem do pohárov.
Marshmallow Apple bez cukru
Domáca pastilka sa pripravuje veľmi jednoducho a rýchlo. Budete potrebovať iba jablká a cukor. Je to skvelý dezert, ktorý poteší celú rodinu. Požadované proporcie:
-
85) 4,5 kg jabĺk;
- 4 kg cukru.
Ako to urobiť:
- Jablká sa pečú celé v peci. Neuskutočňujú sa žiadne ďalšie manipulácie s ovocím, jednoducho sa nanášajú na plech a odosielajú sa na pečenie.
- Pochopiť, že ovocie už bolo pripravené, nie je ťažké. Menia farbu, stmavnú a potom trochu prelomia.
- Teraz preosiať a preťať nimi ovocie. Počas týchto akcií by sa semená, pokožka a jadro mali preosiať z trepaného jablka.
- Do pyré nalejte cukor a vložte túto zmes na kachle tak, aby uvarila na strednú hustotu.
- Teraz zoberte hlboký plech na pečenie a výslednú hmotu položte na rovnomernú a hrubú vrstvu. Nastavte teplotu na 70 ° C a vložte dezert do rúry. Pečieme 12 hodín.
- Keď je pastilka pripravená, jednoducho ju vyberte z rúry, ochlaďte av prípade potreby posypte práškovým cukrom.
Plátky džemu Yantnoe
Tento druh džemu je najlepším dezertom na zimu, ktorý si môže vychutnať celá rodina.
Budete potrebovať:
- 1 kg jabĺk;
- 1 kg cukru.
Postup je nasledujúci:
- Ovocie dôkladne opláchnite vodou, nakrájajte na plátky a odstráňte z nich všetky kosti.
- Do hrnca nalejte cukor, potom pridajte trochu (asi 100 ml) vody a povarte, kým nebude sirup číry a cukor sa úplne nerozpustí.
- Do hrnca pridajte jablká a dajte variť na sporák.
- Po uvarení sa varí asi 5 minút, potom sa vyberie z tepla a nechá sa vychladnúť.
- Opakujte postup ešte dvakrát.
- Teraz bez ochladenia vložte pripravený dezert do vopred sterilizovaných pohárov a zakončte konzervovanie.
Video „Jablká na zimu v bankách“
Z tohto videa sa dozviete recept na lahodné jablká na zimu v bankách.
kompoty
Jablká tiež vyrábajú vynikajúce kompoty, ktoré nás odvádzajú späť do detstva. Povieme vám dva základné recepty, aby ste si mohli tento vynikajúci nápoj pochutnať.
S divočinou a citrónom
Pomerne jednoduchý a užitočný recept na kompóty využívajúci šípky a kyselinu citrónovú.
Budete potrebovať:
- dve hrsti divej ruže;
- 3 litre vody;
- 2 jablká;
- kyselina citrónová.
Ako variť:
- Varte vodu, pridajte boky a držte ju v ohni, kým varná zmes nevarí. Potom znížte teplotu a varte asi 10–15 minút.
- Teraz si môžete pripraviť svoje ovocie. Nakrájajte na plátky, vyberte semená a vložte do hrncapes vstal.
- Opäť zvýšte teplo a varte vývar. Akonáhle sa varí, vypnite teplo a nechajte na sporáku, pridajte štipku citrónovej šťavy.
- Kmeň a užívajte si.
S pomarančom bez sterilizácie
Zvláštnosťou tejto kompóty je, že banky nemusia byť pred konzerváciou sterilizované. Všetko, čo potrebujete urobiť, je opláchnuť ho jedlou sódou. Na vykonanie tejto práce budete potrebovať:
- 10 jabĺk;
- polovica oranžová;
- 1,5 šálky cukru;
- 3 litre vody.
Postup:
- Položte vodu na oheň tak, aby vrie.
- Pripravte jablká a pomaranče: jablká iba umyte pod vodou a pomaranče rozdeľte na polovicu a nakrájajte na plátky.
- Plody umiestnite do pohára, aby vyplnili asi tretinu priestoru.
- Naplňte nádobu iba vriacou vodou a počkajte 5–7 minút.
- Potom nalejte trochu do panvice a vývar opäť varte.
- Znovu nalejte vodu do pohárov a tentoraz ich otočte vekom.
Lahodné prípravky z jabĺk
Okrem džemu, džemu alebo jablčného kompótu sa môžu pripraviť aj mnohé iné chutné prípravky.
Jablká v hroznovom sirupe
Toto jedlo je veľmi originálne a dá sa ľahko vyrobiť. Budete potrebovať:
- 1,5 kg hrozna;
- 50 ml vody;
- 0,5 kg cukru;
- 1,3 kg sladkých jabĺk.
Teraz samotný recept:
- Soak Berriesv miske s trochou vody a potom vypusťte.
- Potom pridajte čistú vodu a zapaľujte hrozno. Zakryte vekom a varte najmenej 30 minút, aby bobule rozpustili a zjemnili.
- Po vypustení veľkého množstva šťavy je potrebné ju vytlačiť a zbaviť sa dužiny a pokožky. Vypusťte šťavu v samostatnom hrnci, pridajte do nej cukor a varte ďalšiu pol hodinu.
- Ovocie by sa malo olúpať a nakrájať na malé kocky, aby sa nasiaklo sirupom.
- Ovocie nalejte do hroznového sirupu a varte štvrť hodiny. Potom varnú nádobu vyberte zo sporáka a nechajte ju vychladnúť.
- Opakujte postup ešte dvakrát.
- Hotovo! Na plechovky môžete naliať dezert.
Apple marmeláda
Recept na jablkovú marmeládu na zimu bude skutočným nálezom milovníkov sladkostí.
Zložky:
- 1 kg jabĺk;
- 0,5 kg cukru.
Postup:
- Jablká zomleté v mixéri alebo preosiate cez sito.
- Pridajte cukor do zemiakovej kaše a varte na miernom ohni, kým nezmrzne.
- Aby sa marmeláda rýchlejšie zmrazila, do vody sa vloží vrece jahôd a semien jabĺk. Po varení sa vyberie.
- Marmeládu po uvarení možno sušiť v peci.
pyré z jabĺk a hrušiek
Na výrobu tejto chutnej zemiakovej kaše budete potrebovať:
- 250 g jabĺk;
- 250 g hrušiek;
- 400 g cukru.
Čo robiť:
- OvocieOpláchnite ich pod tečúcou vodou, odstráňte z nich pokožku a odstráňte semená. Potom ich nakrájajte na kocky alebo plátky a položte na dno hrnca.
- Pridajte do nich 1 lyžica. l. voda.
- Zahrievajte, kým sa voda nevarí, a varte pol hodiny na miernom ohni, nezabudnite zakryť vekom. Výsledkom by malo byť, že ovocie je mäkké.
- Výslednú hmotu rozdrvte pomocou mixéra do stavu pyré priamo na panvici.
- Do zmesi pridajte cukor, nechajte variť a dobre premiešajte.
- Hotovo, môžete rozdrobiť banky.
Indická chutney omáčka
Výroba slanej indickej chutney omáčky vo vašej kuchyni nie je taká náročná, ako to znie.
Budete potrebovať:
- 1 kg jabĺk;
- 1 liter vody;
- 1 lyžica. l. horčica;
- 1 kg rajčiaka;
- 2 ks. cibuľa cibule;
- 1 strúčik cesnaku;
- 0,5 šálky hrozienok;
- 0,75 šálky cukru;
- 5 lyžičiek. karí;
- 200 ml octu jablčného muštu;
- 4 lyžičky. soľ.
Ako variť:
- Z jabĺk odstráňte kožu, nakrájajte na plátky, vložte do hrnca, pridajte vodu a povarte.
- Po prevarení vodou ich varte ďalších 25 minút.
- Horčicu zabaľte do tigrovníka a uložte do panvice.
- Pridajte nakrájanú cibuľu.
- Paradajky vyberte z kože, nakrájajte (nie je potrebné prechádzať mlynčekom na mäso) a vložte do hrnca.
- Vložte kari, cukor, korenie a hrozienka. Nezabudnite na soľ. Posledným dotykom je nasekaný cesnak ajablčný ocot.
- Teraz varte a jemne miešajte 3 hodiny.
- Pred naliatím do brečiek odstráňte horčicu.
Nakladané jablká s korením
Na prípravu tohto jedla budete potrebovať:
- 3 kg bulharského korenia;
- 3 kg jabĺk;
- 4 litre vody;
- 800 g cukru;
- 300 ml octu.
Čo robiť, keď sa majú skladovať jablká:
- Umývajte a nasekajte papriky (prúžky) a jablká (štvrtiny).
- Varte vodu, zahoďte do nej cukor a ocot.
- Najskôr povarte korenie 1–2 minúty, vyberte a vložte do pohárov.
- Jablká majú rovnakú štruktúru.
- Nalejte marinádu na poháre a zavrite.
- Ovocie umyte a nakrájajte na krúžky.
- Vyvarte sa cukrového sirupu, ochlaďte ho a dajte ho tam na deň.
- Na plech na pečenie položte papier na pečenie a vložte jablká.
- Vložte rúru na 6-8 hodín pri 60 ° C.Z času na čas obracajte plátky.
- Sušená pochúťka je pripravená!
Sušenie jabĺk v peci
Jablko je vynikajúcim sušeným ovocím acelkom ľahko sa suší.
Hovoríme o tom, ako pripraviť sušené jablká.Všetko, čo potrebujete, sú jablká a cukor.
Postupné inštrukcie:
Tu sú základné polotovary receptov, takže si teraz musíte vybrať ten, ktorý sa vám páči a variť.