"Zlaté recepty" chutné prípravky jabĺk na zimu

Jablká sú vynikajúcim džemom, džemom a inými prípravkami.Možné je aj solenie, ale povieme vám, ako sa dajú jablká nakladať inokedy.V tomto článku sa zameriame na to, ako uvariť jablká na zimu.
Obsah
  1. Apple jam
  2. „Päť minút“
  3. Džemy vo viacvrstvovom obchode
  4. Jablkový ibištek bez cukru
  5. Džemy z jahôd „Jantárové“
  6. Video „Jablká na zimu v bankách“
  7. Kompoty
  8. S divočinou a citrónom
  9. S pomarančom bez sterilizácie
  10. Lahodné konzervy z jabĺk
  11. Jablká v hroznovom sirupe
  12. Jablčná marmeláda
  13. Jablčná hrušková kaša
  14. Indická chutney omáčka
  15. Nakladané jablká s paprikou
  16. Sušenie jabĺk v peci
Jablkové konzervy

Na džemy je vhodný akýkoľvek druh džúsu, od Antonovky po zriedkavejšie a špecifickejšie.Na tento zimný dezert dávame štyri základné recepty.

„Päť minút“

Tento recept je veľmi obľúbený, pretože za krátky čas môžete uvariť vynikajúci džem.,

Zloženie:

  • 1 kg jabĺk;
  • 400 g cukru;
  • korenie (voliteľné): vanilka, škorica.

Ako pripraviť jedlo:

  1. Každé jablko by sa malo dôkladne opláchnuť pod tečúcou vodou.Odlepte ich, iba ak sú poškodené.
  2. Ďalšou fázou je rezanie.Jablká sa najlepšie nakrájajú na plátky,ak je to však potrebné, môže sa nakrájať na kocky. Jediné pravidlo - nie je príliš veľké.
  3. Posypte cukrom navrch a dôkladne premiešajte, aby bol každý cukor kandizovaný. Po zmiešaní jabĺk dajte do hrnca.
  4. Panvicu s jablkami nechajte v chladničke niekoľko hodín.
  5. Počas tejto doby by sa malo prideliť dostatočné množstvo šťavy, ktorá bude vaším sirupom. Ak sa ukázalo, že je príliš malý, stačí pridať trochu vody.
  6. Zapnite ohrievanie a panvicu nastavte na výslednú hmotu. Priveďte do varu a varte asi 5 minút, za stáleho miešania lyžičkou, aby varila nespálila.
  7. Teraz pripravte poháre osobitne. Každá plechovka sa musí umyť a sterilizovať, aby sa džem okamžite zachoval.
  8. Výsledný dezert nalejte do pohárov, nechajte ho niekoľko dní vychladnúť a uložte na chladné tmavé miesto.

Viacvrstvový džem

Pripravte si vynikajúci dezert, aj keď nemáte kachle, ale sporák je pomalý. Na to potrebujete:

  • 1 kg jabĺk;
  • 0,5 kg cukru.

Ako urobiť tento dezert:

    73. Jablká dobre umyte a nakrájajte na tenké plátky.
  1. Preložte ich do pomalého hrnca. Neľutujte jablká a položte ich do hustej vrstvy.
  2. Nalejte cukor navrch. A je lepšie neliať na všetky plátky a naliať granulovaný cukor do stredu misky, aby sa neskôr rovnomerne rozdelil.
  3. Teraz je všetko jednoduché: zapnite režim„Uhasiť“ a nechať zmes dusiť dve hodiny.
  4. Vypnite viacvrstvový cukor a bez chladenia nalejte čerstvo pripravený džem do pohárov.

Marshmallow Apple bez cukru

Domáca pastilka sa pripravuje veľmi jednoducho a rýchlo. Budete potrebovať iba jablká a cukor. Je to skvelý dezert, ktorý poteší celú rodinu. Požadované proporcie:

    85) 4,5 kg jabĺk;
  • 4 kg cukru.

Ako to urobiť:

  1. Jablká sa pečú celé v peci. Neuskutočňujú sa žiadne ďalšie manipulácie s ovocím, jednoducho sa nanášajú na plech a odosielajú sa na pečenie.
  2. Pochopiť, že ovocie už bolo pripravené, nie je ťažké. Menia farbu, stmavnú a potom trochu prelomia.
  3. Teraz preosiať a preťať nimi ovocie. Počas týchto akcií by sa semená, pokožka a jadro mali preosiať z trepaného jablka.
  4. Do pyré nalejte cukor a vložte túto zmes na kachle tak, aby uvarila na strednú hustotu.
  5. Teraz zoberte hlboký plech na pečenie a výslednú hmotu položte na rovnomernú a hrubú vrstvu. Nastavte teplotu na 70 ° C a vložte dezert do rúry. Pečieme 12 hodín.
  6. Keď je pastilka pripravená, jednoducho ju vyberte z rúry, ochlaďte av prípade potreby posypte práškovým cukrom.

Plátky džemu Yantnoe

Tento druh džemu je najlepším dezertom na zimu, ktorý si môže vychutnať celá rodina.

Budete potrebovať:

  • 1 kg jabĺk;
  • 1 kg cukru.

Postup je nasledujúci:

  1. Ovocie dôkladne opláchnite vodou, nakrájajte na plátky a odstráňte z nich všetky kosti.
  2. Do hrnca nalejte cukor, potom pridajte trochu (asi 100 ml) vody a povarte, kým nebude sirup číry a cukor sa úplne nerozpustí.
  3. Do hrnca pridajte jablká a dajte variť na sporák.
  4. Po uvarení sa varí asi 5 minút, potom sa vyberie z tepla a nechá sa vychladnúť.
  5. Opakujte postup ešte dvakrát.
  6. Teraz bez ochladenia vložte pripravený dezert do vopred sterilizovaných pohárov a zakončte konzervovanie.

Video „Jablká na zimu v bankách“

Z tohto videa sa dozviete recept na lahodné jablká na zimu v bankách.

kompoty

Jablká tiež vyrábajú vynikajúce kompoty, ktoré nás odvádzajú späť do detstva. Povieme vám dva základné recepty, aby ste si mohli tento vynikajúci nápoj pochutnať.

S divočinou a citrónom

Pomerne jednoduchý a užitočný recept na kompóty využívajúci šípky a kyselinu citrónovú.

Budete potrebovať:

  • dve hrsti divej ruže;
  • 3 litre vody;
  • 2 jablká;
  • kyselina citrónová.

Ako variť:

  1. Varte vodu, pridajte boky a držte ju v ohni, kým varná zmes nevarí. Potom znížte teplotu a varte asi 10–15 minút.
  2. Teraz si môžete pripraviť svoje ovocie. Nakrájajte na plátky, vyberte semená a vložte do hrncapes vstal.
  3. Opäť zvýšte teplo a varte vývar. Akonáhle sa varí, vypnite teplo a nechajte na sporáku, pridajte štipku citrónovej šťavy.
  4. Kmeň a užívajte si.

S pomarančom bez sterilizácie

Zvláštnosťou tejto kompóty je, že banky nemusia byť pred konzerváciou sterilizované. Všetko, čo potrebujete urobiť, je opláchnuť ho jedlou sódou. Na vykonanie tejto práce budete potrebovať:

  • 10 jabĺk;
  • polovica oranžová;
  • 1,5 šálky cukru;
  • 3 litre vody.

Postup:

  1. Položte vodu na oheň tak, aby vrie.
  2. Pripravte jablká a pomaranče: jablká iba umyte pod vodou a pomaranče rozdeľte na polovicu a nakrájajte na plátky.
  3. Plody umiestnite do pohára, aby vyplnili asi tretinu priestoru.
  4. Naplňte nádobu iba vriacou vodou a počkajte 5–7 minút.
  5. Potom nalejte trochu do panvice a vývar opäť varte.
  6. Znovu nalejte vodu do pohárov a tentoraz ich otočte vekom.

Lahodné prípravky z jabĺk

Okrem džemu, džemu alebo jablčného kompótu sa môžu pripraviť aj mnohé iné chutné prípravky.

Jablká v hroznovom sirupe

Toto jedlo je veľmi originálne a dá sa ľahko vyrobiť. Budete potrebovať:

  • 1,5 kg hrozna;
  • 50 ml vody;
  • 0,5 kg cukru;
  • 1,3 kg sladkých jabĺk.

Teraz samotný recept:

  1. Soak Berriesv miske s trochou vody a potom vypusťte.
  2. Potom pridajte čistú vodu a zapaľujte hrozno. Zakryte vekom a varte najmenej 30 minút, aby bobule rozpustili a zjemnili.
  3. Po vypustení veľkého množstva šťavy je potrebné ju vytlačiť a zbaviť sa dužiny a pokožky. Vypusťte šťavu v samostatnom hrnci, pridajte do nej cukor a varte ďalšiu pol hodinu.
  4. Ovocie by sa malo olúpať a nakrájať na malé kocky, aby sa nasiaklo sirupom.
  5. Ovocie nalejte do hroznového sirupu a varte štvrť hodiny. Potom varnú nádobu vyberte zo sporáka a nechajte ju vychladnúť.
  6. Opakujte postup ešte dvakrát.
  7. Hotovo! Na plechovky môžete naliať dezert.

Apple marmeláda

Recept na jablkovú marmeládu na zimu bude skutočným nálezom milovníkov sladkostí.

Zložky:

  • 1 kg jabĺk;
  • 0,5 kg cukru.

Postup:

  1. Jablká zomleté ​​v mixéri alebo preosiate cez sito.
  2. Pridajte cukor do zemiakovej kaše a varte na miernom ohni, kým nezmrzne.
  3. Aby sa marmeláda rýchlejšie zmrazila, do vody sa vloží vrece jahôd a semien jabĺk. Po varení sa vyberie.
  4. Marmeládu po uvarení možno sušiť v peci.

pyré z jabĺk a hrušiek

Na výrobu tejto chutnej zemiakovej kaše budete potrebovať:

  • 250 g jabĺk;
  • 250 g hrušiek;
  • 400 g cukru.

Čo robiť:

  1. OvocieOpláchnite ich pod tečúcou vodou, odstráňte z nich pokožku a odstráňte semená. Potom ich nakrájajte na kocky alebo plátky a položte na dno hrnca.
  2. Pridajte do nich 1 lyžica. l. voda.
  3. Zahrievajte, kým sa voda nevarí, a varte pol hodiny na miernom ohni, nezabudnite zakryť vekom. Výsledkom by malo byť, že ovocie je mäkké.
  4. Výslednú hmotu rozdrvte pomocou mixéra do stavu pyré priamo na panvici.
  5. Do zmesi pridajte cukor, nechajte variť a dobre premiešajte.
  6. Hotovo, môžete rozdrobiť banky.

Indická chutney omáčka

Výroba slanej indickej chutney omáčky vo vašej kuchyni nie je taká náročná, ako to znie.

Budete potrebovať:

  • 1 kg jabĺk;
  • 1 liter vody;
  • 1 lyžica. l. horčica;
  • 1 kg rajčiaka;
  • 2 ks. cibuľa cibule;
  • 1 strúčik cesnaku;
  • 0,5 šálky hrozienok;
  • 0,75 šálky cukru;
  • 5 lyžičiek. karí;
  • 200 ml octu jablčného muštu;
  • 4 lyžičky. soľ.

Ako variť:

  1. Z jabĺk odstráňte kožu, nakrájajte na plátky, vložte do hrnca, pridajte vodu a povarte.
  2. Po prevarení vodou ich varte ďalších 25 minút.
  3. Horčicu zabaľte do tigrovníka a uložte do panvice.
  4. Pridajte nakrájanú cibuľu.
  5. Paradajky vyberte z kože, nakrájajte (nie je potrebné prechádzať mlynčekom na mäso) a vložte do hrnca.
  6. Vložte kari, cukor, korenie a hrozienka. Nezabudnite na soľ. Posledným dotykom je nasekaný cesnak ajablčný ocot.
  7. Teraz varte a jemne miešajte 3 hodiny.
  8. Pred naliatím do brečiek odstráňte horčicu.

Nakladané jablká s korením

Na prípravu tohto jedla budete potrebovať:

  • 3 kg bulharského korenia;
  • 3 kg jabĺk;
  • 4 litre vody;
  • 800 g cukru;
  • 300 ml octu.

Čo robiť, keď sa majú skladovať jablká:

  1. Umývajte a nasekajte papriky (prúžky) a jablká (štvrtiny).
  2. Varte vodu, zahoďte do nej cukor a ocot.
  3. Najskôr povarte korenie 1–2 minúty, vyberte a vložte do pohárov.
  4. Jablká majú rovnakú štruktúru.
  5. Nalejte marinádu na poháre a zavrite.
  6. Sušenie jabĺk v peci

    Jablko je vynikajúcim sušeným ovocím acelkom ľahko sa suší.

    Hovoríme o tom, ako pripraviť sušené jablká.Všetko, čo potrebujete, sú jablká a cukor.

    Postupné inštrukcie:

    1. Ovocie umyte a nakrájajte na krúžky.
    2. Vyvarte sa cukrového sirupu, ochlaďte ho a dajte ho tam na deň.
    3. Na plech na pečenie položte papier na pečenie a vložte jablká.
    4. Vložte rúru na 6-8 hodín pri 60 ° C.Z času na čas obracajte plátky.
    5. Sušená pochúťka je pripravená!

    Tu sú základné polotovary receptov, takže si teraz musíte vybrať ten, ktorý sa vám páči a variť.