- Nakladaná tekvica
- „Like ananás“
- V estónčine
- tekvica v pomarančovej marináde
- Video „Nakladaná tekvica s medom“ [
- Kandizované ovocie
- Slané občerstvenie
- S baklažánmi
- Nakladaná tekvica
Tekvica je vitamín, výživná strava.Pre konzervovanie je lepšie zvoliť odrody s malými plodmi.
„Ako ananás“
Chuť tejto misky je originálna, svetlá, podobná ananásu.Perfektný ako dezert, ktorý ocenia všetky domácnosti.
Požadované výrobky:
- tekvica - 1 ks;
- granulovaný cukor - ½ šálky;
- citrón - 3 až 4 plátky;
- voda - 500 ml;
- 0,5 lyžičky.mletý zázvor a škorica;
- kyselina citrónová - ½ lyžičky.
Pokiaľ ide o varenie:
- Pripravte sladkú zrelú tekvicu.Odrežte kôru, vyberte buničinu zo semien.
- Zelenina nakrájajte na stredné kocky alebo tyčinky.
- Varte sladký sirup z vody a cukru.Priveďte do varu, pridajte korenie, citrón a kyselinu.
- Vyberte marinádu z taniera.
- Zeleninové kocky vložte do marinády, nechajtemarinovať 4-6 hodín.
- Tekvicu uvarte v marináde 7 minút.
- Pripravenú misu konzervujte a odložte na uskladnenie.
V estónčine
Recept je v Estónsku veľmi obľúbený.Občerstvenie má slanú, nezvyčajnú chuť.
Zloženie:
- tekvica - 1 kg;
- cukor - 1,5 šálky;
- Jablčný ocot - 5 lyžíc.l.;
- karafiát - 8 palíc;
- nové korenie - 6 hrachu;
- škorica - 1 palica;
- voda - pol litra;
- zázvor;
- muškátový oriešok - štipka.
Krok za krokom:
- Po vyčistení nejedlých častí nakrájajte tekvicu na kocky alebo na malé kúsky.
- Pripraviť sirup: rozpustiť cukor vo vode, naliať ocot.
- Do marinády pridajte kúsky zeleniny a nechajte ich cez noc.
- Pridajte korenie na panvicu a varte asi 10 minút po varení.
- Vyberte korenie a rozkrájajte plátky zeleniny v bankách.
tekvica v pomarančovej marináde
Z nezvyčajnej kombinácie výrobkov sa pripravuje chutné a svieže občerstvenie.Na zachovanie úrody letných odrôd tekvica.
Výrobky:
- tekvicová buničina - 1 kg;
- veľká oranžová - 1 ks;
- voda - 1 l;
- ocot (30%) - 150 ml;
- cukor - 200 g;
- Karafiát - 4–5 kusov;
- škorica - 1 ks.
Príprava:
- Dužinu ovocia nakrájajte na malé kúsky.
- Vytlačte šťavu z citrusov.
- Do nádoby nalejte vodu, pridajte cukor, korenie, pomarančový džús a ocot.
- Nechajte variť, pridajte tekvicu.
- Varte 10 minút za pomalého miešania.
- Usporiadajte poháre a zákruty vyberte na zimné skladovanie.
Video „Nakladaná tekvica s medom“
Z tohto videa sa dozviete recept na lahodnú tekvicu s medom.
Kandizovaný tekvica
Ovocie tekvica sa podobá zlatým marmeládam, ktoré budú lietať rýchlo a veselo z každodenného stola.
Na varenie budete potrebovať:
- 400 g surovej tekvice;
- 1 šálka cukru;
- pol citróna;
- škoricové tyčinky;
- ½ šálky vody;
- 2 lyžice. l. práškový cukor.
Dodržiavajte túto postupnosť krokov:
- Pri pomarančovej kôre zeleniny vyberte semená nakrájané na kocky 2 až 2 cm.
- Dajte tekvicu do hrnca, zakryte cukrom, pridajte šťavu a citrónovú kôru.
- Pripravenú hmotu vložte do chladničky cez noc.
- Dajte panvicu na sporák, pridajte vodu, obsah varte trikrát po dobu 5 minút.
- Ovocné kocky zložené na site na stohovanie sirupu.
- Predhrejte rúru a nastavte teplotu na 35–40 ° C. Položte kúsky na fóliu, usporiadajte na plech, nechajte sušiť 4 hodiny.
- Kandizované ovocie posypeme práškom a podávame.
Slané občerstvenie
Okrem sladkých polotovarov je tekvica veľmi chutná vo forme ľahkých šalátov.
S baklažánmi
Suroviny na obstaranie:
- 2 kg tekvicovej buničiny;
- 3 kg baklažánu;
- 5 kg paradajok;
- 1 kg bulharského korenia;
- 300 g cesnaku;
- pol litra rastlinného oleja;
- 6 lyžíc. l. cukor;
- 100 g soli;
- 120 ml octu (6%);
- mletá mletá červená paprika;
- greeny - podľa chuti.
Kroky varenia:
- Nakrájajte mäso rastliny na plátky.
- Pepř, opláchnite, odstráňte semená, nakrájané na kúsky.
- Opláchnite baklažány a nakrájajte taniere.
- Prejdite paradajky a cesnak cez mlynček na mäso.
- K náplni sa pridá olej, zelenina, cukor, korenie, soľ,
- Paradajkovú omáčku povarte, do nej nalejte pripravenú zeleninu.
- Varte 1 hodinu pri nízkej teplote.
- Vložte hmotu do pripravenej nádoby a zatvorte sterilizované viečka.
- Po dni je zber úrody pripravený na zimu.
Nakladaná tekvica
Solenie morenej tekvice je veľmi ľahké.
Zložky:
- tekvica - 1 ks;
- soľ - 50 g;
- paprika - 1 ks;
- voda - 1,5 litra.
Ako variť:
- Zeleninu umyte, nakrájajte, vyberte semená, odstráňte pokožku.
- Vláknina na kocky. Po dobu 5 minút blanch vo vriacej vode.
- Kocky vložte do misky s veľkými okrajmi.
- Pripravte soľanku z vody, papriky, soli.
- Slanina nalejte tekvica. Dajte útlak a nechajte ho niekoľko dní variť pri izbovej teplote.
- Obrobok skladujte na chladnom mieste.
Z tekvice môžete uvariť veľa chutných, zdravých a zdravých jedálOriginálne jedlá: polievky, kastroly, obilniny, palacinky, dezerty, omáčky.Veľmi chutná je tekvica nakladaná „v kórejčine“.Zelenina by sa mala nakrájať na tenké rezance pomocou strúhadla s kórejskou mrkvou.Špecialitou jedla je to, že marinovanie v chladničke trvá iba 4 hodiny.
Aká je kombinácia tekvice:
- zelenina, huby;
- mäso, hydina;
- čerstvé a sušené ovocie.
Funguje dobre s ryžou a proso - z tejto kombinácie si môžete pripraviť vynikajúcu mliečnu kašu pridaním kúskov pražených orechov, jabĺk a sušených marhúľ.
Nakladaná zelenina je najlepšou prílohou pre mäso.