Značkové recepty chutné prípravky pre boršč na zimu

Prípravou na boršč na zimu ušetríte v budúcnosti veľa času stráveného v kuchyni. Nemusíte navyše drviť zeleninu. Predjedlo vyrobené z čerstvej zeleniny je oveľa jednoduchšie, najmä pre mladé ženy v domácnosti.

Klasická polievka pre banky

Recept na jednoduchý klasický boršč na zimu s repou a kapustou značne zjednoduší prípravu voňavej polievky.

Zložky:

  • 1,5 kg kapusty;
  • 1,5 kg repy;
  • 20 g cesnaku;
  • 1 kg mrkvy;
  • 250 ml vody;
  • 100 g octu (9%);
  • 1 kg paradajok;
  • 200 ml rastlinného oleja;
  • 800 g cibule;
  • 120 g soli;
  • 150 gramov granulovaného cukru.

Receptúra ​​krok za krokom:

  1. Pripravte, opláchnite zeleninu, odstráňte nejedlé časti.
  2. Nasekanú zeleninu preskočte v mlynčeku na mäso alebo v spracovateľskom priemysle.
  3. Zamerané na sekanie.
  4. Cibuľu opečte mrkvou.
  5. Vezmite veľkú panvicu, vložte do nej zeleninovú hmotu, pridajte vyprážanú cibuľu s mrkvou, cesnak. Zamiešame.
  6. Varte asi 15 minút.
  7. Pridajte olej, vodu a soľ. Pridajte ocot a cukor.
  8. Šalát premiešajte na miernom ohni za stáleho miešania až do varenia.
  9. Ochota určiť mäkkosť zeleniny.
  10. Šalát preneste do sterilizovaných pohárov. Zrolovať sa

Video „Borščevka na zimu“

Z tohto videa sa dozviete recept na vynikajúci boršč na zimu.

Možnosti konzervovanej repy

Červená repa na zimu sa môže pripraviť z inej sady výrobkov, ale v zložení bude vždy repa.

Plnenie bez kapusty v pomalom hrnci

Existujú hostesky, ktoré nemajú radi kapustu v boršču. Bez tejto zeleniny môžete variť odstredenie. Podľa chuti nie sú horšie ako predchádzajúca verzia.

Zoznam prísad:

    74. paprika - 500 g;
  • paradajky - 2,5 kg;
  • 76. repa - 500 g;
  • Ocot - 7 lyžíc. l.;
  • soľ - 2 lyžice. l.;
  • cukor - 3 lyžice. l.;
  • rastlinný olej - 1 multi-glass.

Ako variť:

  1. Zelenina pred opláchnutím a šupkou.
  2. Mrkva nastrúhajte.
  3. 85) Slama z cibule.
  4. Vložte mrkvu a cibuľu do viacvrstvovej misky a zapnite režim „ochladzovania“.
  5. Odstráňte semená z papriky, kotletej tyčinky.
  6. Rozdrvte repu.
  7. Prejdite zemiakovou kašou.
  8. Zostávajúce prísady nahlasujte do dusenej mrkvy a cibule.
  9. Soľ, vložte cukor.
  10. Pokračujte v varení asi jednu hodinu.
  11. Pred koncom nalejte olej a ocot.
  12. Naplňte zásobník nakonzervačný šalát, uskladnený.

S fazuľou

Boršč s fazuľou je výživný a praktický.Strukoviny dokonale nahradzujú zemiaky.Okrem obliekania pre boršč môže byť týmto šalátom aj veľké občerstvenie alebo večera.Fazuľa je vhodná pre všetky, ale nie konzervované.

Požadované:

  • 1,5 kg repy;
  • cibuľka s hmotnosťou 1,5 kg;
  • 2 kg paradajok;
  • 1,5 kg mrkvy;
  • 1 kg fazule;
  • 1 kg bulharského korenia;
  • 250 ml oleja;
  • 2 lyžice.l.soľ;
  • 50 g cukru;
  • 8 lyžíc.l.ocot.

Príprava:

  1. Fazuľa sa máčať cez noc.
  2. Namáčané fazule povarte do mäkkosti, ale netrávia sa.
  3. Pripravte si, umyte zeleninu.Paradajky blanch.
  4. Koreňovú zeleninu nakrájajte akýmkoľvek vhodným spôsobom.
  5. Plátky paradajok a papriky.
  6. Pripravenú hmotu zložte do veľkej nádoby.
  7. Pridajte vodu, olej, cukor a soľ.Varte 20 minút za stáleho miešania.
  8. K uvarenej hmote pridajte fazuľa, ocot, duste do mäkka.
  9. Horúci polotovar sa zhrnul do pohárov.
  10. Skladujte v pivnici alebo na chladnom mieste.

S paprikou

Sladká bulharská paprika urobí polievku špeciálnou.Môžete použiť červené a žlté odrody.

Zloženie:

  • bulharský korenie - 1 kg;
  • mrkva - 1 kg;
  • repa - 2 kg;
  • zrelé paradajky - 1,5 kg;
  • zelenina podľa chuti;
  • cibule - 1 kg;
  • rastlinný olej - 250 ml;
  • cukor - 150 g;
  • soľ - 70 g;
  • ocot (9%) - 200 ml;
  • voda - 400 ml;
  • korenie - podľa chuti.

Spôsob prípravy:

  1. Opláchnite šupku zeleniny.
  2. Korenie nakrájame na polovicu, odstráňte semená a nakrájajte na kocky.
  3. Cibuľu olúpeme a nasekáme na malé kocky.
  4. Zvyšné zložky rozomelte v mlynčeku na mäso alebo v mixéri.
  5. Vo veľkej nádobe zmiešajte rastlinnú hmotu, s výnimkou korenia.
  6. Vložte sporák, nalejte do oleja, nechajte ho variť štvrť hodiny.
  7. Papričky položte do varu.Pridajte vodu, cukor, soľ.
  8. Pat ďalších 25 minút.Pred koncom varenia vložte zelené.
  9. Rozprestrite zmes na pripravené plechovky.
  10. Boršu skladujte na chladnom mieste.
Boršč na zimu bez octu

Repná polievka varená podľa receptu bez octu,môžete kŕmiť aj malé deti.

Požadované produkty:

  • repa - 2 kg;
  • paprika sladká - 1 kg;
  • mrkva - 1 kg;
  • paradajky - 1 kg;
  • cibuľa cibule - 1 kg;
  • soľ - 2 lyžice.l.;
  • 2 lyžice.l.cukor;
  • 200 ml slnečnicového oleja.

Kroky prípravy:

  1. Opláchnite zeleninu, kôra.
  2. Strúhajte korene.
  3. Nakrájajte paradajky a papriku na kocky.
  4. Cibuľa akýmkoľvek spôsobom nakrájajte.
  5. Zmes sa mieša a varí sa 20 minút.
  6. Pridajte soľ, cukor, nalejte do oleja.
  7. Mieša sa 15 minút počas ďalších 15 minút.
  8. Konzervovať, zabaliť do tepla.

so ​​zelenými paradajkami

​​

Ak sú na skladeUkázalo sa, že je to veľa zelených paradajok, potom sa môžu použiť na prípravu dresingov.

Požadované:

  • 3 kg repy;
  • 2 kg zelených paradajok;
  • 1 kg cibule;
  • 1 kg mrkvy;
  • 2 hláv cesnaku;
  • 5 čl.l.cukor;
  • 1.5 čl.l.soľ;
  • 1.5 čl.l.slnečnicový olej;
  • 1,5 lyžičky.octová esencia.

Príprava:

  1. Všetku zeleninu rozdrvte akýmkoľvek vhodným spôsobom.
  2. Vezmite veľkú panvicu, pridajte zeleninovú hmotu okrem cesnaku.
  3. Pridá sa soľ, sladidlo.
  4. Položte nádobu na sporák a nechajte ju asi hodinu variť.
  5. Cesnak nakrájajte na cesnakovú škatuľu.
  6. Doplňte cesnak, vstreknite ocot, varte ďalších 15 minút.
  7. Pripravenú misku vložte do pohárov, nechajte ju vychladnúť.

Zelené paradajky robia vzhľad boršču nezvyčajným, chutný.

Značkový dresing od Alla Kovalchuk

Borschwaya z Ally Kovalchuk je chutná a zdravá sochárka nazime.Ľahko sa pripravuje, polievka na jej báze sa varí asi pol hodiny.Polotovar sa môže použiť na výrobu cestovinovej omáčky, kapusty, papriky, šalátu.

Pokiaľ ide o varenie:

  1. Pripravte, umyte a šúpajte zeleninu.
  2. Rošt na hrubom strúhadle 1,5 kg repy a 500 g mrkvy.
  3. 500 g bulharského korenia viacfarebnej kvality, ktoré sa rozdrví s kockou.
  4. Rozdrvte 500 g cibule.
  5. Chop jemne zelené.
  6. 0,5 kg rajčiakov, vriacej vody, kôry,drviť mixér.
  7. Rastlinný olej zohrejte na panvici a opečte repu. Na zachovanie farby posypte octom.
  8. K praženej repe sa pridá paradajková pasta, 1 lyžica. l. soľ, 3 lyžice. l. cukor, dusený do mäkka.
  9. Na inej panvici opečte cibuľu a mrkvu, kým nezíska miernu zlatú farbu, pridajte kocky korenia, smažte až do konca.
  10. Kombinujte praženú zeleninu, dôkladne premiešajte, osolte a sladte.
  11. Nalejte trochu vody, povarte ďalších 3-5 minút.
  12. Na konci varenia pridajte zeleň, dôkladne premiešajte, rozotrite na sterilizované poháre, uchujte, odstráňte na zimu.

Korenené korzové korenie

Milovníci koreneného jedla ocenia recept na pikantné korzové dresingy na zimu.

Zložky:

  • 3 kg repy;
  • 3 kg paradajok;
  • 3 kg sladkej papriky;
  • 2 kg cibule;
  • 2 kg mrkvy;
  • 5 hláv cesnaku;
  • 4 struky horkého korenia;
  • 2 šálky rastlinného oleja;
  • 1,5 šálky cukru;
  • 5 lyžíc. l. soľ;
  • Ocot - podľa chuti.

Spôsob prípravy:

  1. Paradajky oparené vriacou vodou, šupkou, stočené do mlynčeka na mäso alebo do kaše s mixérom.
  2. Paradajkovú hmotu vypustite do veľkej nádoby, nalejte do oleja, pridajte cukor, soľ a privarte.
  3. papriky, cibule.
  4. Mrkvu a repu nakrájajte na prúžky.
  5. Semená vyberte z horkej papriky, nakrájajte na cesnak.
  6. Ak chcete pridať paradajkovú pastu s uvarenou zeleninou, varte ju 20 minútmiešanie na miernom ohni.
  7. Nakoniec správa, paprika a cesnak.
  8. Potenie ďalších 5 minút.
  9. Malé korenie je pripravené.Môžete zrolovať na zimu a vychutnať si slanú chuť.
  10. Rady pre domácnosti v domácnosti

    dresingy pre borschty sa pripravujú z rôznych druhov výrobkov, ako aj z prebytočných výnosov nevzhľadného tvaru - malých repy, krivej mrkvy, ktorú nemá zmysel uchovávať,

    Zloženie tejto misky musí byť repa.Aké prísady ju dopĺňajú, záleží len na vás.Môže to byť cibuľa, mrkva, paradajková pasta, kapusta a dokonca aj zemiaky.

    Algoritmus na prípravu boršča z polotovaru:

    1. Varte mäsový vývar.
    2. Podľa potreby pridajte zemiaky, kapusta.
    3. Šalátový dresing vložte do polievky.
    4. Priveďte do varu.
    5. Posypte čerstvými bylinkami na tanieri.
    6. Podávajte s majonézou alebo kyslou smotanou.

    Niektorá čerstvá zelenina sa neskladuje celú zimu a v polotovaroch bude perfektne stáť počas celej zimnej sezóny.Lepšie je však ochutnať na jeseň korenie, keď zelenina stále obsahuje maximálne množstvo užitočných vitamínov a štiav.

    S cieľom potešiť domácnosť počas zimy vynikajúcou bohatou polievkou odporúčame už v tejto sezóne zbierať džbány dresingu.