Klasická polievka pre banky
Recept na jednoduchý klasický boršč na zimu s repou a kapustou značne zjednoduší prípravu voňavej polievky.
Zložky:
- 1,5 kg kapusty;
- 1,5 kg repy;
- 20 g cesnaku;
- 1 kg mrkvy;
- 250 ml vody;
- 100 g octu (9%);
- 1 kg paradajok;
- 200 ml rastlinného oleja;
- 800 g cibule;
- 120 g soli;
- 150 gramov granulovaného cukru.
Receptúra krok za krokom:
- Pripravte, opláchnite zeleninu, odstráňte nejedlé časti.
- Nasekanú zeleninu preskočte v mlynčeku na mäso alebo v spracovateľskom priemysle.
- Zamerané na sekanie.
- Cibuľu opečte mrkvou.
- Vezmite veľkú panvicu, vložte do nej zeleninovú hmotu, pridajte vyprážanú cibuľu s mrkvou, cesnak. Zamiešame.
- Varte asi 15 minút.
- Pridajte olej, vodu a soľ. Pridajte ocot a cukor.
- Šalát premiešajte na miernom ohni za stáleho miešania až do varenia.
- Ochota určiť mäkkosť zeleniny.
- Šalát preneste do sterilizovaných pohárov. Zrolovať sa
Video „Borščevka na zimu“
Z tohto videa sa dozviete recept na vynikajúci boršč na zimu.
Možnosti konzervovanej repy
Červená repa na zimu sa môže pripraviť z inej sady výrobkov, ale v zložení bude vždy repa.
Plnenie bez kapusty v pomalom hrnci
Existujú hostesky, ktoré nemajú radi kapustu v boršču. Bez tejto zeleniny môžete variť odstredenie. Podľa chuti nie sú horšie ako predchádzajúca verzia.
Zoznam prísad:
-
74. paprika - 500 g;
- paradajky - 2,5 kg; 76. repa - 500 g;
- Ocot - 7 lyžíc. l.;
- soľ - 2 lyžice. l.;
- cukor - 3 lyžice. l.;
- rastlinný olej - 1 multi-glass.
Ako variť:
- Zelenina pred opláchnutím a šupkou.
- Mrkva nastrúhajte. 85) Slama z cibule.
- Vložte mrkvu a cibuľu do viacvrstvovej misky a zapnite režim „ochladzovania“.
- Odstráňte semená z papriky, kotletej tyčinky.
- Rozdrvte repu.
- Prejdite zemiakovou kašou.
- Zostávajúce prísady nahlasujte do dusenej mrkvy a cibule.
- Soľ, vložte cukor.
- Pokračujte v varení asi jednu hodinu.
- Pred koncom nalejte olej a ocot.
- Naplňte zásobník nakonzervačný šalát, uskladnený.
S fazuľou
Boršč s fazuľou je výživný a praktický.Strukoviny dokonale nahradzujú zemiaky.Okrem obliekania pre boršč môže byť týmto šalátom aj veľké občerstvenie alebo večera.Fazuľa je vhodná pre všetky, ale nie konzervované.
Požadované:
- 1,5 kg repy;
- cibuľka s hmotnosťou 1,5 kg;
- 2 kg paradajok;
- 1,5 kg mrkvy;
- 1 kg fazule;
- 1 kg bulharského korenia;
- 250 ml oleja;
- 2 lyžice.l.soľ;
- 50 g cukru;
- 8 lyžíc.l.ocot.
Príprava:
- Fazuľa sa máčať cez noc.
- Namáčané fazule povarte do mäkkosti, ale netrávia sa.
- Pripravte si, umyte zeleninu.Paradajky blanch.
- Koreňovú zeleninu nakrájajte akýmkoľvek vhodným spôsobom.
- Plátky paradajok a papriky.
- Pripravenú hmotu zložte do veľkej nádoby.
- Pridajte vodu, olej, cukor a soľ.Varte 20 minút za stáleho miešania.
- K uvarenej hmote pridajte fazuľa, ocot, duste do mäkka.
- Horúci polotovar sa zhrnul do pohárov.
- Skladujte v pivnici alebo na chladnom mieste.
S paprikou
Sladká bulharská paprika urobí polievku špeciálnou.Môžete použiť červené a žlté odrody.
Zloženie:
- bulharský korenie - 1 kg;
- mrkva - 1 kg;
- repa - 2 kg;
- zrelé paradajky - 1,5 kg;
- zelenina podľa chuti;
- cibule - 1 kg;
- rastlinný olej - 250 ml;
- cukor - 150 g;
- soľ - 70 g;
- ocot (9%) - 200 ml;
- voda - 400 ml;
- korenie - podľa chuti.
Spôsob prípravy:
- Opláchnite šupku zeleniny.
- Korenie nakrájame na polovicu, odstráňte semená a nakrájajte na kocky.
- Cibuľu olúpeme a nasekáme na malé kocky.
- Zvyšné zložky rozomelte v mlynčeku na mäso alebo v mixéri.
- Vo veľkej nádobe zmiešajte rastlinnú hmotu, s výnimkou korenia.
- Vložte sporák, nalejte do oleja, nechajte ho variť štvrť hodiny.
- Papričky položte do varu.Pridajte vodu, cukor, soľ.
- Pat ďalších 25 minút.Pred koncom varenia vložte zelené.
- Rozprestrite zmes na pripravené plechovky.
- Boršu skladujte na chladnom mieste.
Repná polievka varená podľa receptu bez octu,môžete kŕmiť aj malé deti.
Požadované produkty:
- repa - 2 kg;
- paprika sladká - 1 kg;
- mrkva - 1 kg;
- paradajky - 1 kg;
- cibuľa cibule - 1 kg;
- soľ - 2 lyžice.l.;
- 2 lyžice.l.cukor;
- 200 ml slnečnicového oleja.
Kroky prípravy:
- Opláchnite zeleninu, kôra.
- Strúhajte korene.
- Nakrájajte paradajky a papriku na kocky.
- Cibuľa akýmkoľvek spôsobom nakrájajte.
- Zmes sa mieša a varí sa 20 minút.
- Pridajte soľ, cukor, nalejte do oleja.
- Mieša sa 15 minút počas ďalších 15 minút.
- Konzervovať, zabaliť do tepla.
so zelenými paradajkami
Ak sú na skladeUkázalo sa, že je to veľa zelených paradajok, potom sa môžu použiť na prípravu dresingov.
Požadované:
- 3 kg repy;
- 2 kg zelených paradajok;
- 1 kg cibule;
- 1 kg mrkvy;
- 2 hláv cesnaku;
- 5 čl.l.cukor;
- 1.5 čl.l.soľ;
- 1.5 čl.l.slnečnicový olej;
- 1,5 lyžičky.octová esencia.
Príprava:
- Všetku zeleninu rozdrvte akýmkoľvek vhodným spôsobom.
- Vezmite veľkú panvicu, pridajte zeleninovú hmotu okrem cesnaku.
- Pridá sa soľ, sladidlo.
- Položte nádobu na sporák a nechajte ju asi hodinu variť.
- Cesnak nakrájajte na cesnakovú škatuľu.
- Doplňte cesnak, vstreknite ocot, varte ďalších 15 minút.
- Pripravenú misku vložte do pohárov, nechajte ju vychladnúť.
Zelené paradajky robia vzhľad boršču nezvyčajným, chutný.
Značkový dresing od Alla Kovalchuk
Borschwaya z Ally Kovalchuk je chutná a zdravá sochárka nazime.Ľahko sa pripravuje, polievka na jej báze sa varí asi pol hodiny.Polotovar sa môže použiť na výrobu cestovinovej omáčky, kapusty, papriky, šalátu.
Pokiaľ ide o varenie:
- Pripravte, umyte a šúpajte zeleninu.
- Rošt na hrubom strúhadle 1,5 kg repy a 500 g mrkvy.
- 500 g bulharského korenia viacfarebnej kvality, ktoré sa rozdrví s kockou.
- Rozdrvte 500 g cibule.
- Chop jemne zelené.
- 0,5 kg rajčiakov, vriacej vody, kôry,drviť mixér.
- Rastlinný olej zohrejte na panvici a opečte repu. Na zachovanie farby posypte octom.
- K praženej repe sa pridá paradajková pasta, 1 lyžica. l. soľ, 3 lyžice. l. cukor, dusený do mäkka.
- Na inej panvici opečte cibuľu a mrkvu, kým nezíska miernu zlatú farbu, pridajte kocky korenia, smažte až do konca.
- Kombinujte praženú zeleninu, dôkladne premiešajte, osolte a sladte.
- Nalejte trochu vody, povarte ďalších 3-5 minút.
- Na konci varenia pridajte zeleň, dôkladne premiešajte, rozotrite na sterilizované poháre, uchujte, odstráňte na zimu.
Korenené korzové korenie
Milovníci koreneného jedla ocenia recept na pikantné korzové dresingy na zimu.
Zložky:
- 3 kg repy;
- 3 kg paradajok;
- 3 kg sladkej papriky;
- 2 kg cibule;
- 2 kg mrkvy;
- 5 hláv cesnaku;
- 4 struky horkého korenia;
- 2 šálky rastlinného oleja;
- 1,5 šálky cukru;
- 5 lyžíc. l. soľ;
- Ocot - podľa chuti.
Spôsob prípravy:
- Paradajky oparené vriacou vodou, šupkou, stočené do mlynčeka na mäso alebo do kaše s mixérom.
- Paradajkovú hmotu vypustite do veľkej nádoby, nalejte do oleja, pridajte cukor, soľ a privarte.
- papriky, cibule.
- Mrkvu a repu nakrájajte na prúžky.
- Semená vyberte z horkej papriky, nakrájajte na cesnak.
- Ak chcete pridať paradajkovú pastu s uvarenou zeleninou, varte ju 20 minútmiešanie na miernom ohni.
- Nakoniec správa, paprika a cesnak.
- Potenie ďalších 5 minút.
- Malé korenie je pripravené.Môžete zrolovať na zimu a vychutnať si slanú chuť. Rady pre domácnosti v domácnosti
- Varte mäsový vývar.
- Podľa potreby pridajte zemiaky, kapusta.
- Šalátový dresing vložte do polievky.
- Priveďte do varu.
- Posypte čerstvými bylinkami na tanieri.
- Podávajte s majonézou alebo kyslou smotanou.
dresingy pre borschty sa pripravujú z rôznych druhov výrobkov, ako aj z prebytočných výnosov nevzhľadného tvaru - malých repy, krivej mrkvy, ktorú nemá zmysel uchovávať,
Zloženie tejto misky musí byť repa.Aké prísady ju dopĺňajú, záleží len na vás.Môže to byť cibuľa, mrkva, paradajková pasta, kapusta a dokonca aj zemiaky.
Algoritmus na prípravu boršča z polotovaru:
Niektorá čerstvá zelenina sa neskladuje celú zimu a v polotovaroch bude perfektne stáť počas celej zimnej sezóny.Lepšie je však ochutnať na jeseň korenie, keď zelenina stále obsahuje maximálne množstvo užitočných vitamínov a štiav.
S cieľom potešiť domácnosť počas zimy vynikajúcou bohatou polievkou odporúčame už v tejto sezóne zbierať džbány dresingu.