Prípravný postup
Existuje veľa receptov na angreštový džem vyrobený z rôznych surovín.Často aj názov produktu závisí od zloženia.Napríklad, angreštový džem s pridaním čerešňových listov a špenátom sa nazýva smaragd.A v kráľovskej marmeláde sa zhromaždili všetky najchutnejšie ingrediencie.Dezert môžete variť aj s citrusmi - s citrónom alebo pomarančom.
Napriek rozmanitosti receptov, na prípravu každého typu tohto dezertu budete musieť pripraviť bobule angreštu rovnakým spôsobom:
- Prvú vec, ktorú robíme, je vyriešiť vybraté bobule.Je to potrebné na to, aby sa plody odstránili mechanickým poškodením, zmačkané, zhnité alebo zafarbené.
- Pri každom bobuľe je potrebné chvost opatrne odrezať (alebo otrhať).
- Každý plod sa prepichne špáradlom alebo bežnou ihlou.
- Počas samotného procesu varenia nezabudnite pravidelnezložte penu.
- Bobule sa zvyčajne zbierajú skôr, ako úplne dozrievajú.Predpokladá sa, že tieto bobule si zachovávajú viac živín.Ak však toto pravidlo zanedbáte, nestane sa nič strašné.
Video „Recept na angreštový džem“
Z tohto videa sa dozviete recept na lahodný a zdravý egrešovský džem.
Recepty s postupnými pokynmi
V tejto časti sa s vami podelíme o základné recepty na angreštový džem.Všetky z nich sú veľmi jednoduché, takže môžete robiť svoju prácu dobre.
„Royally“
Recept kráľa alebo ako sa nazýva kráľovská marmeládacelkom jednoduché a zároveň originálne. Budete potrebovať nasledujúce zložky:
- 1 kg bobúľ;
- 1 kg cukru;
- 0,5 kg pomarančov;
- 20 ml vodky.
Po zhromaždení všetkých zložiek pokračujte v činnosti:
- Pripravte bobule angreštu: umyte, roztrhajte chvosty a odstráňte semená, urobte na bokoch úhľadný rez.
- Bobule vložte do hlbokej misky a nasypte studenou vodou.V tomto stave by mali tráviť najmenej 5-6 hodín.Prípadne ich môžete nechať v tejto podobe v noci.
- Teraz choďte k pomarančovej kôre.Pomaranč je potrebné vyčistiť (a lepšie rukami, nie nožom) a kôru namočiť na niekoľko hodín do vody.Deje sa tak, aby nedošlo k horeniu.
- Vyberte šupku z vody, osušte ju a nakrájajte na prúžky.
- Na zváraniedezert, musíte zmiešať egreše a pomarančové kôry pokryté cukrom. Zmes by sa preto mala infúziou podávať niekoľko hodín.
- Zapálili sme a varíme asi 15 minút, pridávame vodku.
- Po odstránení zákusku z ohňa sa odporúča počkať, kým vychladne, a zopakovať postup varenia.
- Výsledná zmes sa naleje do bánk.
„Päť minút“
Tento recept sa stal skutočnou spásou pre moderné domácnosti, pretože s jeho pomocou môžete uvariť lahodný dezert za hodinu. Budete sa musieť pripraviť:
- 1 kg bobúľ;
- 1 kg granulovaného cukru;
- 1 oranžová;
- 200 ml vody.
Teraz, ako variť:
- Ako naposledy, keď uvaríme bobule.
- Pomaranč dôkladne opláchneme, nakrájame na malé kúsky a súčasne z neho vyberieme všetky kosti.
- Plátky pomaranča a bobule angreštu vložte do hlbokej misky. Potom odvážne zoberte mixér a drvte, až kým sa hmota nestane homogénnou.
- Teraz vezmeme varnú nádobu a nalejeme tam zmes.
- Do panvice pridajte vodu a cukor, nechajte variť a povarte asi 5–7 minút.
- Vyberte zo sporáka a nechajte vylúhovať cez noc.
- Ráno sme znovu zapálili oheň a uvarili sme 5-7 minút.
- Berieme predsterilizované poháre a do nich balíme pripravený dezert.
bez varenia
Existuje aj recept na varenie tohto zákusku bez varenia, tj studeného. Pre neho námPotrebujete iba bobule a cukor v pomere 1: 1.Prípadne môžete pridať aj napríklad pomaranč, ak chcete obohatiť chuť dezertov.
Algoritmus účinku je nasledujúci:
- Egreše očistíme a umyjeme a po ukončení postupu vypustíme vodu (môže sa použiť cedník).
- Pridajte cukor do bobúľ. 94) Rozomelie sa na homogénnu hmotu pomocou mixéra.
- Nalejte do pohárov.
Vo viacvrstvovom meradle
Na prípravu dezertu vo viacvrstvovom prostredí potrebujeme:
- 700 g egrešov;
- 0,5 kg cukru.
Musíte urobiť toto:
- Pripravte egreše, nasekajte ju špáradlom a do misky vložte viacvrstvový cukor, ktorý najskôr posypete cukrom.
- Keď sa objaví šťava, vyberte režim „rýchleho ochladenia“ a nechajte zmes v pomalom hrnci pol hodiny bez zakrytia vekom.
- Vypnite a nechajte vychladnúť.
- Opäť zapnite režim „rýchleho ochladzovania“, počkajte, kým zmes nevarí a varte ďalších 5 minút.
- Tento postup sa opakuje ešte raz.
Hotovo, môžete naliať dezert do plechoviek.
S vlašskými orechmi
Toto je džem pre skutočných gurmánov, a preto ho budete potrebovať:
- 1 kg angreštu;
- 0,5 kg olúpaných vlašských orechov;
- 1 kg cukru;
- 1 liter vody.
Teraz pokračujte vo varení:
- Baňa a očistite egreše.
- Semená čistíme a namiesto nich dávame orechy do bobúľ.
- Súbežne pripravte sirup: zmiešajte cukor s vodou apočkajte, kým sa rozpustí a tekutina nebude číra.
- Bobule sa nalejú sirupom a nechajú sa cez noc.
- Ráno by sa mali umiestniť do nádoby, zapáliť a priviesť do varu.
- Nalejte dezert do pohárov.
Opísali sme 5 najpopulárnejších receptov dezertov egrešov.Egrešový džem bude v zime skvelým zážitkom pre vás a vašu rodinu.