Ako rýchlo uvariť džem v pomalom sporáku podľa najlepších receptov

Multivarki výrazne zjednodušujú život moderných pani, niet divu, že ich popularita rastie. Preto je ľahšie uvariť džem v pomalom hrnci - netreba stáť nad horúcou bobuľovinou vriacou v umývadle. Je pravda, že sa mierne odlišuje od zvárania obvyklým spôsobom na kachliach.

Funkcie varenia v „inteligentnej technológii“

Proces výroby džemu je obmedzený na prípravu bobúľ, ich umiestnenie do viacvrstvovej misy, výber požadovaného režimu. Môžete uvariť džem alebo džem v jednej relácii, aj keď to bude trvať niekoľko hodín, ale počas tejto doby bude stačiť ísť do pomalého hrnca na premiešanie hmoty, odstrániť penu.

Tvrdia, že tento rok najobľúbenejšie sú jednotky spoločnosti Redmond, čo je pochopiteľné vzhľadom na kvalitu, univerzálnosť a cenu. Mimochodom, model RMC-M90 vyzerá veľmi podobne ako Polaris 0517, funkcie sú tiež takmer rovnaké. Ale v prípade džemu je dôležitý objem misky a jej kryt. Pri najobľúbenejších modeloch objem nepresahuje 5 litrov, čo znamená, že je možné spracovávať naraz najviac 1,5 kg bobúľ, pretože kapacita sa môže naplniť iba do ⅓.

Nienelepivý alebo keramický povlak, na miešanie nie je potrebné používať kovovú, ale silikónovú, plastovú alebo drevenú špachtľu. Sporáky Panasonic, ktoré sú veľmi kvalitné a mnohí milujú, majú vo všeobecnosti malú misku s objemom 2,5 l.

Môžete uviaznuť v režimoch rýchleho ochladenia alebo polievky, ale parný ventil musí byť odstránený, aby sa uľahčilo odparovanie kvapaliny.Hotová miska bude tekutejšia v porovnaní s varom sirupu v otvorenej panve, a to práve kvôli pomalému odparovaniu.

Pomalý sporák robí džem dobre, zasekáva sa rovnomerne, výsledok je vždy chutný a príjemný na pohľad. Táto metóda je však dobrá, ak chcete uvariť niekoľko pohárov rôznych džemov, a nie keď potrebujete recyklovať desiatky kilogramov plodiny.

Existujú recepty, ktoré vylučujú cukor, to znamená, že bobule sa môžu bezpečne konzervovať na zimu nalievaním do vlastnej šťavy, pričom sa rovnomerne vrú a získajú požadovanú konzistenciu.

Video „Marhuľový džem v pomalom hrnci“

V tomto videu sa dozviete, ako pripraviť pomarančový džem v pomalom hrnci.

Populárne recepty

Pomalý sporák nielen uľahčuje samotný proces varenia, minimalizuje možnosť popálenia, šetrí čas, ale dokonca zvyšuje užitočnosť hotového jedla. Počas tepelného spracovania sa zvyčajne stráca veľa užitočných látok, prinajmenšom vitamíny sa vyparujú alebo ničia a režim „ochladzovania“ umožňujeudržujte teplotu na optimálnej úrovni po celú dobu varenia, čím sa zvyšuje prínos o 30%.

Apple

Jablkový džem je najbežnejší, je konzumovaný krutónmi a pečené koláče. Jeho farba závisí od stupňa varu, zrelosti jabĺk a odrôd. Ovocie pripravte takto:

  • zvoliť mierne nezrelé;
  • dôkladne sa umyte (odporúča sa sódou);
  • očistené zo šupiek, očistiť osivo a tvrdú kôru zo semien na semená;
  • nakrájané na malé kúsky (použite rezačku zeleniny).

Na 1 kg jabĺk odoberte 2 šálky cukru, šťavu z 1 citróna, 2 šálky vody. Jablká sa nedajú jemne rezať, ale nechávajú sa v štvrtkách, ak majú byť zafarbené a uvarené do stavu džemu. Najprv sa vložia do misky, vyleje sa asi 1 pohár vody, režim pečenia sa zapne na pol hodiny. Počas tejto doby by mali byť mäkké a kože môžu byť vložené do panvice, naliať pohár vody, variť do mäkka.

Po polhodine by sa mali zmäknuté jablká miesiť do stavu zemiakovej kaše, vložiť do cukru, naliať do citrónovej šťavy (môžete to urobiť bez toho, ale potom sa chuť zakalí) a napnutú vývar z kože, zapnite režim „ochladzovania“ na 1 hodinu.

Počas tejto doby je potrebné džem niekoľkokrát skontrolovať a premiešať. Dokončená zmena v sterilizovanej nádobe, pevne utesnená.

Čierne ríbezle

Džem z čiernych ríbezlí je vyhradený na prechladnutie, pretože obsahuje veľa vitamínov, čo znamená, že pri jemnom varení podpokryť to bude ešte užitočnejšie.

Zoberie mu 1 kg bobúľ, triedených, umytých, dajte vodu do kanalizácie.Potom vložte ríbezle do misy, nalejte 1-1,5 kg cukru, zatvorte, zapnite režim „Kalenie“ na 1,5 hodiny.Počas tejto doby musíte opakovane skontrolovať, premiešať a odstrániť penu.To je všetko starosti.Po 90 minútach môžete naliať do pohárov, zaskrutkovať uzávery.

Marhuľa

Na marhuľový džem bude potrebných 1 kg ovocia, 0,5 kg cukru.Aby bola chuť zaujímavejšia, môžete pridať šťavu z polovice citróna alebo nejakého korenia.Marhule sa dôkladne umyjú, nechajú sa mierne zaschnúť, odstránia sa kosti, ošúpané polovice a multicooker sa vloží do misky.Ak uvaríte džem, polovice by mali byť v tomto štádiu prípravy rozdrvené.

Polovice marhúľ sú pokryté cukrom, posypané citrónovou šťavou, zatvorené, zapnite režim „rýchleho ochladzovania“ na 1 hodinu.

Nezabudnite skontrolovať, ako sa tam uvarí v priebehu 20 - 30 minút, premiešajte, vyberte penu.Po vypnutí horúceho džemu musíte naliať do čistých dekontaminovaných pohárov, prevliecť viečka.

Crimson

1 kg bobúľ sa vloží do misy, na 1 l sa naleje cukor na 1–1,2 hodiny zahŕňajú režim „kalenie“.Po 30 minútach nezabudnite premiešať alebo aspoň skontrolovať stav zaseknutého papiera.Po odstavení sa hotový dezert položí na sterilizované poháre, zvinie sa vekom, prevráti sa a zabalí sa na pomalé ochladenie.

Broskyňa

Na 1 kg broskýň odoberte 800 - 900 g cukru, 4oranžová, ½ šálky vody. Broskyne a pomaranče sa olupujú z kože (broskyne sa na to môžu naliať vriacou vodou) a semená rozrezané na zodpovedajúce kúsky sa vložia do misky. Voda sa nalieva zhora, nalieva sa cukor. Multicooker dal na "Quenching" 1,5 hodiny.

Hotový zaseknutý papier bude vyzerať podobne ako zaseknutý papier. Ak si chcete kúsky nechať, môžete to urobiť bez vody, ovocie prikryte cukrom a pred zapnutím šťavy počkajte, kým nezapnú šťavu. Haste po dobu 1,2 hodiny, otočte poháre a zabaľte, až kým nevychladnú.

z Kiwi

Najneobvyklejší džem uvarený z kivi. Ale to je pochúťka - tak prečo by to malo byť známe? Zelená, s čiernymi bodkami, sladko-kyslá, trochu lepkavý džem je ideálny na čaj a kávu.

Na 1 kg ovocia bude potrebných 700 - 800 g cukru. Plody čisté, krájané, zaspané cukrom, dusené 1 hodinu. Ak potrebujete úplne homogénnu hmotu, potom ju utrite sitom a potom znova zapnite režim „ochladzovania“ na 20 minút.