Najlepšie recepty na hlohový džem s kosťami a bez

Existuje mnoho zaujímavých receptov hlohového džemu, ktoré môže ľahko pripraviť ktorákoľvek hostiteľka. V tomto článku si vysvetlíme, ako uvariť lahodnú hlohu.

Príprava prísad

Pri príprave džemu z hloh a džemu (cukrovinky) je dôležité dodržiavať určité pravidlá:

  1. Veľkosť a zrelosť bobúľ. Potrebujete iba zrelé ovocie. Ak bobule nezomelete, je lepšie zvoliť tie najväčšie.
  2. Predtým, ako začnete s dezertom, noste rukavice. Hawthorn má nepríjemnú vlastnosť pri farbení nahnednutej pokožky.
  3. Bobule sa musia nudiť, s výnimkou tých, na ktorých sú stopy poškodenia alebo škvŕn.
  4. Nezabudnite bobule dôkladne umyť pod tečúcou vodou a vysušiť.

Video „Recept na hlohový džem“

Z tohto videa sa dozviete, ako pripraviť lahodnú hlohu.

Jednoduché a jasné recepty

Niekedy nie je ľahké zvoliť požadovaný recept na džem z hloh. Tu sa pozrieme na päť najpopulárnejších receptov, ktoré oslovia aj gurmánov.

S kameňmi

Predpokladá sa, že hlohový džem s kosťami je oveľa výhodnejší, pretože práve v týchto kostiach existujú látky, ktoré pomáhajú zlepšovať stav vlasov, pokožky a nechtov. Okrem toho je to prítomnosť semien v bobúľach, ktoré jej dodávajú aróma.Nebojte sa opustiť kosti - ak je džem správne uvarený, zmäknú.

Na varenie budete potrebovať:

  • 1 kg bobúľ;
  • ​​
  • 1 kg cukru;
  • 1 balenie vanilkového cukru;
  • Niektorá kyselina citrónová.

Teraz prejdite k opisu postupu varenia:

  1. Príprava bobúľ: roztriedenie, umytie pod tečúcou vodou a ako sušiť.
  2. Ďalším krokom je príprava sirupu.Za týmto účelom zmiešajte cukor a vodu a zmes nalejte do ohňa.Počas varenia nezabudnite variť, aby nedošlo k horeniu.Je potrebné variť dovtedy, kým sa cukor nerozpustí a sirup sám sa nestane priehľadným.
  3. Akonáhle sa sirup začne variť, dajte bobule na panvicu a znova povarte, nezabudnite premiešať.
  4. Odstráňte z tepla a nechajte ho stáť na 12 hodín na tmavom mieste.
  5. Po uplynutí tejto doby zmes znova zapálte a nezabudnite pridať zvyšné ingrediencie - vanilín a kyselinu citrónovú.Varte 25 minút.
  6. Teraz musíte džem nechať vychladnúť a potom ho prevliecť do pohárov.

Bezsemenné

Existuje tiež vynikajúci recept na džem z hlohovej jamy.Aj keď prevýroba tohto dezertu bude vyžadovať trochu viac úsilia ako predošlá, určite to stojí za to.

Na začiatok sa rozhodneme, čo musíme pripraviť na tento lahodný dezert:

  • 1 kg bobúľ;
  • 0,5 litra vody;
  • 1 kg cukru;
  • 2 g kyseliny citrónovej.

Teraz sa pozrime, aký by mal byť postup:

  1. Bobule sa pripravujú opláchnutím pod tečúcou vodou a dôkladným triedením.
  2. Naplňte ich vodou, položte na sporák a varte, až kým bobule nie sú riadne zmäknuté.
  3. Nechajte svoju varnú vodu vychladnúť, potom odtečte a napnite.
  4. Teraz sa zbavíme kostí: bobule utrite sitom tak, aby zostalo iba mäso a kosti boli preosiate.
  5. Vložte „zemiakové kaše“ do umývadla a nalejte na vývar, potom pridajte cukor.
  6. Teraz položte zmes na kachle a varte, kým váš dezert nezačne pestovať.
  7. Teraz posledný dotyk - pridajte kyselinu citrónovú.
  8. Po vychladnutí džemu ho môžete previnúť do pohárov.

S čiernym rybízom

Teraz vám povieme recept na veľmi chutný a zdravý džem, ktorý pomôže bojovať proti nachladnutiu. Jedná sa o dezert vyrobený z hloh a ríbezlí.

Budete potrebovať:

  • 1,5 kg cukru;
  • 1 kg hloh;
  • 150 g pyré z ríbezlí;
  • 0,5 litra vody.

Teraz sa pozrieme na popis samotného receptu:

    96) Pripravte bobule.
  1. Vezmite 400 g cukru a posypte bobúľ.
  2. Nechajte trvať jeden deň apo uplynutí tejto doby sa pridá zvyšný cukor a zmes sa naplní vodou.
  3. Položte všetko na sporák a uvarte.
  4. Po uvarení zmesi pridajte na panvicu pyré z ríbezlí.
  5. Znovu varte, kým sa dezert úplne neuvarí.
  6. Zmes sa ochladí a naleje do pohárov.

S brusnicami

Veľmi zaujímavý recept na hlohový džem s brusnicami.Tento džem kombinuje veľké výhody a príjemnú chuť, ktorá sa získa zmiešaním týchto dvoch plodov.

Na prípravu budete potrebovať:

  • 1 kg hloh;
  • 0,5 kg brusníc;
  • 1 kg cukru.

Postup by mal byť nasledujúci:

  1. Najprv musíte uvariť sladký sirup (cukor + voda).
  2. Po tom, ako sa sirup povarí, vložte do panvice predtým umyté bobule brusnice a hlohu.
  3. Zmes sa varí asi 10 minút.
  4. Panvicu vyberte z tepla a nechajte ju asi tak stáť.
  5. Opäť položte panvicu na oheň a duste na 5 minút.
  6. Ochladí sa a nadávkuje sa do sterilizovaných pohárov.
S jablkami

Posledný recept bude užitočný pre tých, ktorí majúproblémy s pečeňou a obličkami, pretože tento dezert obsahuje veľa vitamínu A.

Budete potrebovať:

  • 1,5 kg cukru;
  • 1 kg bobúľ;
  • 150 g jablkovej omáčky.

Teraz samotný recept:

  1. Najprv musíte pripraviť ovocie sami.
  2. Zaprášte ich 400 g cukru a vložtena tmavom mieste počas 24 hodín.
  3. Pridajte 1 kg cukru a do zmesi pridajte vodu.
  4. Dajte panvicu na sporák, uveďte do varu, varte jednu alebo dve minúty.
  5. Teraz by ste do zmesi mali vložiť jablkovú omáčku.
  6. Znovu varte niekoľko minút.
  7. Chladenie a valcovanie.

Toto je päť najobľúbenejších dezertov hlohu.Každý z nich bude pre vás a vašu rodinu skvelým zážitkom a užitočné vitamíny vám zabránia ochladeniu.