- Vlastnosti výroby mandarínkového džemu
- Výber a príprava hlavnej zložky
- Video „Mandarínkový džem s citrónom doma“
- Recepty mandarínkového džemu
- Klasický recept
- „Päť minút“
- z mandarínky s kožou
- z plátkov mandarínky
- z mandarínkových šupiek
- S vanilkou
- S citrónom
- S jablkami
- S tekvicou
- S banánom
- so zázvorom
- s kiwi
- s tomel
- S pomarančmi
- S koňakom
- S kardamónom a borovicovými orieškami
- Vo viacvrstvovom obchode
- V pekárni na chlieb
- Abcházsky
- Recept od Julie Vysotskej
- Pravidlá pre skladovanie a podávanie stolov
Charakteristiky prípravy mandarínkového džemu
„Vianočný“ džem sa vyrába z dužiny alebo celého ovocia. Na rozdiel od iných citrusových plodov sú mandarínky sladšie, jemnejšie, ľahko sa čistia a tiež nízkokalorický výrobok.
Sladkosť a hrúbka sa môžu v procese upraviť.varenie.Aby sa dosiahla mierna kyslosť, zoberú na 1 kg ovocia iba 300 - 350 g cukru.Klasický recept na druhej strane predpokladá štandardný pomer 1: 1.
Spravidla sa polotovar uvedie do varu dvakrát.Ak však potrebujete uvariť hustý džem, postup sa opakuje, kým sa nedosiahne požadovaná konzistencia.
Výber a príprava hlavnej ingrediencie
Hostesky odporúčajú vziať si na varenie s plátkami alebo celými plodmi zvlášť veľké, mierne vyzreté ovocie s pružnou dužinou.Takže si zachovávajú svoj tvar a neprevaľujú sa.Vyzreté citrusové plody sa najlepšie používajú na džemy, kde sa spracúvajú na homogénnu hmotu.
Miesto rastu má veľký vplyv na chuť.Plody zo Španielska alebo Izraela sú sladké, takmer kyslé a ľahko olúpané.Malé, žltooranžové, bezsemenné ovocie sú turecké mandarínky.Abcházsko a Gruzínsko sú známe sladkými a kyslými odrodami s výraznou arómou.
Ovocie na džem by malo byť čerstvé, rovnakej veľkosti, s hladkou pokožkou a bez známok kazenia.Pred varením ich dôkladne umyte kefou, aby ste odstránili vrstvu vosku, a potom na ňu nalejte vriacu vodu.Ak sa džem uvarí z celých plátkov, potom sa z nich odstránia žily a film sa podľa želania odstráni.
Video „Mandarínkový džem s citrónom doma“
Toto video predstavuje majstrovskú triedu na prípravu chutného a zdravého dezertu.
Recepty na mandarínkový džem
Mandarínkový džem sa môže pripraviť rôznymi spôsobmi.Najčastejšie sa varia podľa tradičných receptúr, ale niektoré ženy v domácnosti uprednostňujú použitie pomalého sporáka alebo chleba.
Klasický recept
- 1 kg plátkov citrusov zaspáva 1 kg granulovaného cukru.
- Vydrží 12 hodín.
- Opatrne premiešajte a uvarte.
- Varte 20 minút pri nízkej teplote.
- Pri vyberaní zo sporáka trvajte 1 hodinu.
Ak sa počas procesu varenia na povrchu vytvorí pena, musí sa pravidelne odstraňovať.
„Päť minút“
- 1 kg segmentov sa naplní 100 ml čistenej vody, naleje sa 0,5 kg granulovaného cukru a inkubuje sa počas 5 hodín.
- Keď sa privedú do varu, môžu sa variť 5 minút.
- Úplne ochladiť.
- Zopakujte posledné dva kroky dvakrát.
Mandarinky s kožou
- 1 kg ovocia sa naleje vriacou vodou.
- Po 15 minútach sa citrusy namočia 24 hodín v studenej vode.
- Sirup varte (0,5 kg granulovaného cukru /pohár vody).
- Naplňte ich na polovicu ovocím.
- Odolajte 8 hodín pri zaťažení pri teplote + 3 ... + 6 ° C.
- Keď sa uvedie do varu, nechá sa v pokoji potichu ďalších 5 minút.
- Čistite počas 12 hodín v chladničke.
- Posledné dva kroky sa opakujú trikrát, zakaždým, keď sa pridá 250 g cukru.
z plátkov mandarínky
- ) 1 kg plátkov citrusov vložených do kachlí, ktoré sa predtým naliali na 500 g granulovaného cukru.
- Keď ovocie vypúšťa šťavu, zapálte menej a zapnitePodľa chuti pridajte škoricu, vanilku alebo badyán.
- Po varení znížte výkon a varte ďalších 20 minút.
Z mandarínkových šupiek
- sa 350 g jemne nakrájanej kôry namočí na 10 minút.
- Po výmene vody pridajte 1,5 lyžičky.soľ.
- Pomaly mučenie počas 1 hodiny.
- Kôru dobre vyčistite.
- Pripraví sa sirup v množstve 0,5 kg cukru na 1 liter vody.
- Kôry sa do nej nalejú a varia sa 2 hodiny.
- Do ochladeného džemu sa vstrekne 50 ml mandarínkovej šťavy.
- variť 15 minút.
- Pridať ½ lyžičky.kyselina citrónová.
- Varte ďalších 10 minút.
- Príprava prísad
- Infúzia krustov v sirupe
- Krok varenia v sirupe
- Hotový dezert
S vanilkou
- 1 kg plátkov mandarínky nakrájaných na polovice.
- Vyleje sa 0,5 kg granulovaného cukru.
- Ticho mrzne, až kým sa neobjaví šťava.
- Pridať 2 lyžičky.vanilkový cukor.
- Varte pri minimálnom príkone za štvrť hodiny, za občasného miešania.
S citrónom
- Pridať drvenéCitrónový mixér.
- Odolajte 1 hodinu pred objavením šťavy.
- Uvedenie do varu, dusenie na 20 minút.
- Zaviesť rozvedenéželatína (5 g /2 lyžice l vody).
- Varte ďalších 30 sekúnd.
U jabĺk
- sa na plátky rozloží 1 kg citrusov.,
- Jemne trieť šupku.
- 1 kg nasekaných, olúpaných jabĺk sa varí do stavu zemiakovej kaše.
- Chladná hmota sa opatrne rozomelie cez sito.
- Pridajte plátky mandarínky, kôra, 1 kg granulovaného cukru.
- Nalejte 400 ml vyčistenej vody a varte 20 minút za stáleho miešania. S tekvicou
- Do mixéra rozdrvte 0,5 kg olúpaného mandarínu.
- Pyré sa vyrábajú z 1 kg varenej tekvice.
- Zložky sa kombinujú a uvedú do varu.
- Pridajte 500 g granulovaného cukru.
- Tomyat ďalších 20 minút.
- 1 kg kôry citrusov a nakrájané na malé kocky.
- Je pokrytých 1 kg granulovaného cukru.
- Keď ovocie začne vyrábať šťavu, naleje sa pohárom vody.
- Uvedenie do varu, mučenie ďalšej štvrtiny hodiny.
- Polen sa ochladil a po 3 hodinách sa znova prevaril.
- Na plátky nakrájajte 2 plátky banánov, vytlačte šťavu z 1 citróna.
- Spojte sa s mandarínkovou hmotou.
- Varte štvrť hodiny, za stáleho miešania.
- Nechajte džem vychladnúť a potom opakujte predchádzajúci krok.
- Na brehoch je položený už zmrazený zahustený džem.
- 1 kg mandarínky a 1 pomarančovou kôrou.
- sa naleje 0,5 kg granulovaného cukru.
- Vydrží 8 hodín.
- Zadané 2 lyžičky.prízemnýzázvor.
- Uvedenie do varu, varenie počas 60 minút.
- Nechajte polotovar úplne vychladnúť.
- Pridajte 0,5 kg cukru zmiešaného s vakom s vanilínom.
- Pred rozšírením džemu do pohára ho znova uvarte jednu hodinu.
- Vezmite 1 kg ovocia.
- Jedna polovica je rozdelená na segmenty, druhá je nakrájaná na plátky spolu so šupkou.
- Plátok citróna nakrájajte na tenké prúžky.
- Pivovarský sirup (1 kg granulovaného cukru /300 ml vody).
- Po varení vrhajú citrónovú kôru.
- Citrusy sa pridávajú po 2 minútach, čo im umožňuje vrieť najviac 60 sekúnd.
- Ochlaďte obrobok a postup opakujte znova.
- 200 g kivi nakrájajte na plátky.
- Vytlačte šťavu z 1 citróna.
- Vstrekujte ovocie do vriacej mandarínkovej hmoty.
- Po 3 minútach odstavte z tepla. S tomel
- (1 kg) citrusového ovociavriaca voda.
- Doplňte studenou vodou a nechajte cez noc.
- Prerušte miešanie spolu so šupkou.
- Ošúpeme kožu z tomelíny a vyberieme kosti.
- Pridať do citrusov.
- Vstreknite 1 kg cukru.
- Keď sú privedené do varu, sú pri nízkej spotrebe energie pol hodiny mučené.
- Ochladí sa a znova sa varí 30 minút.
- 1 kg oranžovej farby, 0,5 kg mandarínky rozdelenej na plátky.
- Pivovarský sirup (1,5 kg granulovaného cukru /polovica pohárika vody).
- Plody bobuľa, privádzajte úrodu do varu.
- tichomučenie do hodiny.
- Pridajte jemne nastrúhanú pomarančovú kôru.
- Varte ďalších 10 minút.
- 0,5 kg lalokov spí 500 g granulovaného cukru.
- Pridajte 50 ml brandy a inkubujte 8 hodín.
- Priveďte do varu.
- Nechajte miešať 40 minút za občasného miešania.
- sa 1 kg olúpaných citrusov nakrája na malé kocky.
- Ovocie zaspievajte v panvici a nalejte zvyšok mandarínkovej šťavy.
- Nechajte polotovar prevariť.
- Pridajte 1 zrno kardamónu, 10 g škoricového prášku, vrece vanilínu, 160 g granulovaného cukru.
- Varte 30 minút pri nízkej teplote.
- Pred odstránením zaseknutého papiera zo sporáka pridajte 50 g borovicových orechov.
- Na malé kúsky nakrájame 1 kg mandarínky a 1 citrón.
- Namočte ich na 24 hodín.
- Položte do pomalého hrnca, pridajte 3,5 šálky granulovaného cukru, 1 vrece vanilky, 1 liter vody.
- Nastavte režim rýchleho ochladenia na 20 minút.
- 0,5 kg mandarínky.plátky sú prerušené mixérom na jednotnú konzistenciu.
- Vložte do zariadenia na výrobu chleba, podľa chuti pridajte 120 g granulovaného cukru, štipku kyseliny citrónovej, korenie alebo brandy.
- Nastavte režim „Jam“ alebo „Jam“.
- Na konci času nechajte polotovar vylúhovať ďalších 10 minút.
- 1 kg plátkov citrusov prepichnutých špáradlom.
- Ponorte do vriacej vody a varte 20 minút.
- Pridajte 0,5 kg granulovaného cukru.
- S nízkou spotrebou energie polámajú pol hodiny.
- Pred vybratím predlisku zo sporáka pridajte citrónovú šťavu podľa chuti.
- 1 kg citrusov sa bodne špáradlom.
- Varte 10 minút pri nízkej teplote.
- 1 kg granulovaného cukru sa naleje do vyčistenej vody a získa sa hustý sirup.
- Nalejte ich mandarínky.
- Nechajte variť ďalších 10 minút.
- Vypnite dosku, trvajte na obrobku 2 hodiny.
- Posledné dva kroky opakujte niekoľkokrát, až kým džem nedosiahne požadovanú konzistenciu a priehľadnú oranžovú farbu.
S banánom
So zázvorom
Pri kivi
S pomarančmi
S koňakom
S kardamómovými a borovicovými orieškami
Vo viacvrstvovom obchode
V pekárničke chleba
Podľa Abcházha
Ak chcete pridať originálne poznámky a krásny rubínový odtieň, ktorý sa má zaseknúť, môžete doň pridať malé černice.
Recept z Julie Vysotskej
Pravidlá uchovávania a podávania stolov
Mandarínkový džem sa môže bez straty svojich výhodných vlastností skladovať 2 roky. Najlepšie miesto na zimu je v pivnici, pivnici alebo balkóne. Otvorte nádobu najlepšie v chladničke.
„Novoročná“ sladkosť sa spravidla podáva ako dezert, čaj alebo káva. Pred podávaním môže byť džem položený v krásnej zásuvke a na vrchole zdobený orechmi alebo korením.
Mandarinkový džem nie je iba sviatočná nálada. Vďaka vysokému obsahu vitamínu C, éterických olejov a stopových prvkov je schopnýposilňujú imunitný systém a napĺňajú nedostatok živín v tele.