Ako uvariť ochutenú mandarínkovú marmeládu: 20 receptov krok za krokom

Mnohí z nás spájajú vôňu citrusov s Novým rokom. Predĺženie slávnostnej nálady na celý rok pomôže mandarínkovým džemom. Na uľahčenie vašej úlohy sme pre túto voňavú sladkosť vybrali 20 podrobných receptov.

Charakteristiky prípravy mandarínkového džemu

„Vianočný“ džem sa vyrába z dužiny alebo celého ovocia. Na rozdiel od iných citrusových plodov sú mandarínky sladšie, jemnejšie, ľahko sa čistia a tiež nízkokalorický výrobok.

„vianočný“ džem sa vyrába z buničiny alebo z celého ovocia

Sladkosť a hrúbka sa môžu v procese upraviť.varenie.Aby sa dosiahla mierna kyslosť, zoberú na 1 kg ovocia iba 300 - 350 g cukru.Klasický recept na druhej strane predpokladá štandardný pomer 1: 1.

Spravidla sa polotovar uvedie do varu dvakrát.Ak však potrebujete uvariť hustý džem, postup sa opakuje, kým sa nedosiahne požadovaná konzistencia.

Výber a príprava hlavnej ingrediencie

Hostesky odporúčajú vziať si na varenie s plátkami alebo celými plodmi zvlášť veľké, mierne vyzreté ovocie s pružnou dužinou.Takže si zachovávajú svoj tvar a neprevaľujú sa.Vyzreté citrusové plody sa najlepšie používajú na džemy, kde sa spracúvajú na homogénnu hmotu.

Miesto rastu má veľký vplyv na chuť.Plody zo Španielska alebo Izraela sú sladké, takmer kyslé a ľahko olúpané.Malé, žltooranžové, bezsemenné ovocie sú turecké mandarínky.Abcházsko a Gruzínsko sú známe sladkými a kyslými odrodami s výraznou arómou.

Ovocie na džem by malo byť čerstvé, rovnakej veľkosti, s hladkou pokožkou a bez známok kazenia.Pred varením ich dôkladne umyte kefou, aby ste odstránili vrstvu vosku, a potom na ňu nalejte vriacu vodu.Ak sa džem uvarí z celých plátkov, potom sa z nich odstránia žily a film sa podľa želania odstráni.

Video „Mandarínkový džem s citrónom doma“

Toto video predstavuje majstrovskú triedu na prípravu chutného a zdravého dezertu.

Recepty na mandarínkový džem

Mandarínkový džem sa môže pripraviť rôznymi spôsobmi.Najčastejšie sa varia podľa tradičných receptúr, ale niektoré ženy v domácnosti uprednostňujú použitie pomalého sporáka alebo chleba.

Klasický recept

  1. 1 kg plátkov citrusov zaspáva 1 kg granulovaného cukru.
  2. Vydrží 12 hodín.
  3. Opatrne premiešajte a uvarte.
  4. Varte 20 minút pri nízkej teplote.
  5. Pri vyberaní zo sporáka trvajte 1 hodinu.

Ak sa počas procesu varenia na povrchu vytvorí pena, musí sa pravidelne odstraňovať.

„Päť minút“

  1. 1 kg segmentov sa naplní 100 ml čistenej vody, naleje sa 0,5 kg granulovaného cukru a inkubuje sa počas 5 hodín.
  2. Keď sa privedú do varu, môžu sa variť 5 minút.
  3. Úplne ochladiť.
  4. Zopakujte posledné dva kroky dvakrát.

Mandarinky s kožou

  1. 1 kg ovocia sa naleje vriacou vodou.
  2. Po 15 minútach sa citrusy namočia 24 hodín v studenej vode.
  3. Sirup varte (0,5 kg granulovaného cukru /pohár vody).
  4. Naplňte ich na polovicu ovocím.
  5. Odolajte 8 hodín pri zaťažení pri teplote + 3 ... + 6 ° C.
  6. Keď sa uvedie do varu, nechá sa v pokoji potichu ďalších 5 minút.
  7. Čistite počas 12 hodín v chladničke.
  8. Posledné dva kroky sa opakujú trikrát, zakaždým, keď sa pridá 250 g cukru.
Mandarinkový džem s kôrou je chutný a atraktívny dezert

z plátkov mandarínky

  1. ) 1 kg plátkov citrusov vložených do kachlí, ktoré sa predtým naliali na 500 g granulovaného cukru.
  2. Keď ovocie vypúšťa šťavu, zapálte menej a zapnitePodľa chuti pridajte škoricu, vanilku alebo badyán.
  3. Po varení znížte výkon a varte ďalších 20 minút.

Z mandarínkových šupiek

  1. sa 350 g jemne nakrájanej kôry namočí na 10 minút.
  2. Po výmene vody pridajte 1,5 lyžičky.soľ.
  3. Pomaly mučenie počas 1 hodiny.
  4. Kôru dobre vyčistite.
  5. Pripraví sa sirup v množstve 0,5 kg cukru na 1 liter vody.
  6. Kôry sa do nej nalejú a varia sa 2 hodiny.
  7. Do ochladeného džemu sa vstrekne 50 ml mandarínkovej šťavy.
  8. variť 15 minút.
  9. Pridať ½ lyžičky.kyselina citrónová.
  10. Varte ďalších 10 minút.
Príprava prísad
Infúzia krustov v sirupe
Krok varenia v sirupe
Hotový dezert

S vanilkou

  1. 1 kg plátkov mandarínky nakrájaných na polovice.
  2. Vyleje sa 0,5 kg granulovaného cukru.
  3. Ticho mrzne, až kým sa neobjaví šťava.
  4. Pridať 2 lyžičky.vanilkový cukor.
  5. Varte pri minimálnom príkone za štvrť hodiny, za občasného miešania.
Ak chcete pridať nejaké korenené tóny, do jamu môžete vložiť pár hviezdíc anízu alebo škorice.
Rada autora

S citrónom

  1. Pridať drvenéCitrónový mixér.
  2. Odolajte 1 hodinu pred objavením šťavy.
  3. Uvedenie do varu, dusenie na 20 minút.
  4. Zaviesť rozvedenéželatína (5 g /2 lyžice l vody).
  5. Varte ďalších 30 sekúnd.
Mandarínkový džem sa môže riediť citrónovou príchuťou

U jabĺk

  1. sa na plátky rozloží 1 kg citrusov.,
  2. Jemne trieť šupku.
  3. 1 kg nasekaných, olúpaných jabĺk sa varí do stavu zemiakovej kaše.
  4. Chladná hmota sa opatrne rozomelie cez sito.
  5. Pridajte plátky mandarínky, kôra, 1 kg granulovaného cukru.
  6. Nalejte 400 ml vyčistenej vody a varte 20 minút za stáleho miešania.
  7. S tekvicou
    1. Do mixéra rozdrvte 0,5 kg olúpaného mandarínu.
    2. Pyré sa vyrábajú z 1 kg varenej tekvice.
    3. Zložky sa kombinujú a uvedú do varu.
    4. ​​
    5. Pridajte 500 g granulovaného cukru.
    6. Tomyat ďalších 20 minút.
    7. S banánom

      1. 1 kg kôry citrusov a nakrájané na malé kocky.
      2. Je pokrytých 1 kg granulovaného cukru.
      3. Keď ovocie začne vyrábať šťavu, naleje sa pohárom vody.
      4. Uvedenie do varu, mučenie ďalšej štvrtiny hodiny.
      5. Polen sa ochladil a po 3 hodinách sa znova prevaril.
      6. Na plátky nakrájajte 2 plátky banánov, vytlačte šťavu z 1 citróna.
      7. Spojte sa s mandarínkovou hmotou.
      8. Varte štvrť hodiny, za stáleho miešania.
      9. Nechajte džem vychladnúť a potom opakujte predchádzajúci krok.
      10. Na brehoch je položený už zmrazený zahustený džem.
      11. So zázvorom

      12. 1 kg mandarínky a 1 pomarančovou kôrou.
      13. sa naleje 0,5 kg granulovaného cukru.
      14. Vydrží 8 hodín.
      15. Zadané 2 lyžičky.prízemnýzázvor.
      16. Uvedenie do varu, varenie počas 60 minút.
      17. Nechajte polotovar úplne vychladnúť.
      18. Pridajte 0,5 kg cukru zmiešaného s vakom s vanilínom.
      19. Pred rozšírením džemu do pohára ho znova uvarte jednu hodinu.

      Pri kivi

      1. Vezmite 1 kg ovocia.
      2. Jedna polovica je rozdelená na segmenty, druhá je nakrájaná na plátky spolu so šupkou.
      3. Plátok citróna nakrájajte na tenké prúžky.
      4. Pivovarský sirup (1 kg granulovaného cukru /300 ml vody).
      5. Po varení vrhajú citrónovú kôru.
      6. Citrusy sa pridávajú po 2 minútach, čo im umožňuje vrieť najviac 60 sekúnd.
      7. Ochlaďte obrobok a postup opakujte znova.
      8. 200 g kivi nakrájajte na plátky.
      9. Vytlačte šťavu z 1 citróna.
      10. Vstrekujte ovocie do vriacej mandarínkovej hmoty.
      11. Po 3 minútach odstavte z tepla.
      12. Kiwi dodá dezertu zaujímavú chuť a príjemnú arómu.
        S tomel
      13. (1 kg) citrusového ovociavriaca voda.
      14. Doplňte studenou vodou a nechajte cez noc.
      15. Prerušte miešanie spolu so šupkou.
      16. Ošúpeme kožu z tomelíny a vyberieme kosti.
      17. Pridať do citrusov.
      18. Vstreknite 1 kg cukru.
      19. Keď sú privedené do varu, sú pri nízkej spotrebe energie pol hodiny mučené.
      20. Ochladí sa a znova sa varí 30 minút.

      S pomarančmi

      1. 1 kg oranžovej farby, 0,5 kg mandarínky rozdelenej na plátky.
      2. Pivovarský sirup (1,5 kg granulovaného cukru /polovica pohárika vody).
      3. Plody bobuľa, privádzajte úrodu do varu.
      4. tichomučenie do hodiny.
      5. Pridajte jemne nastrúhanú pomarančovú kôru.
      6. Varte ďalších 10 minút.

      S koňakom

    8. 0,5 kg lalokov spí 500 g granulovaného cukru.
    9. Pridajte 50 ml brandy a inkubujte 8 hodín.
    10. Priveďte do varu.
    11. Nechajte miešať 40 minút za občasného miešania.
    12. S kardamómovými a borovicovými orieškami

    13. sa 1 kg olúpaných citrusov nakrája na malé kocky.
    14. Ovocie zaspievajte v panvici a nalejte zvyšok mandarínkovej šťavy.
    15. Nechajte polotovar prevariť.
    16. Pridajte 1 zrno kardamónu, 10 g škoricového prášku, vrece vanilínu, 160 g granulovaného cukru.
    17. Varte 30 minút pri nízkej teplote.
    18. Pred odstránením zaseknutého papiera zo sporáka pridajte 50 g borovicových orechov.
    19. Vo viacvrstvovom obchode

      1. Na malé kúsky nakrájame 1 kg mandarínky a 1 citrón.
      2. Namočte ich na 24 hodín.
      3. Položte do pomalého hrnca, pridajte 3,5 šálky granulovaného cukru, 1 vrece vanilky, 1 liter vody.
      4. Nastavte režim rýchleho ochladenia na 20 minút.
      5. Džem pripravený v pomalom variči má homogénnu konzistenciu

        V pekárničke chleba

      6. 0,5 kg mandarínky.plátky sú prerušené mixérom na jednotnú konzistenciu.
      7. Vložte do zariadenia na výrobu chleba, podľa chuti pridajte 120 g granulovaného cukru, štipku kyseliny citrónovej, korenie alebo brandy.
      8. Nastavte režim „Jam“ alebo „Jam“.
      9. Na konci času nechajte polotovar vylúhovať ďalších 10 minút.

      Podľa Abcházha

      1. 1 kg plátkov citrusov prepichnutých špáradlom.
      2. Ponorte do vriacej vody a varte 20 minút.
      3. Pridajte 0,5 kg granulovaného cukru.
      4. S nízkou spotrebou energie polámajú pol hodiny.
      5. Pred vybratím predlisku zo sporáka pridajte citrónovú šťavu podľa chuti.

      Ak chcete pridať originálne poznámky a krásny rubínový odtieň, ktorý sa má zaseknúť, môžete doň pridať malé černice.

      Recept z Julie Vysotskej

      1. 1 kg citrusov sa bodne špáradlom.
      2. Varte 10 minút pri nízkej teplote.
      3. 1 kg granulovaného cukru sa naleje do vyčistenej vody a získa sa hustý sirup.
      4. Nalejte ich mandarínky.
      5. Nechajte variť ďalších 10 minút.
      6. Vypnite dosku, trvajte na obrobku 2 hodiny.
      7. Posledné dva kroky opakujte niekoľkokrát, až kým džem nedosiahne požadovanú konzistenciu a priehľadnú oranžovú farbu.
      Pripravené podľa receptu mandarínkovej marmelády Julia Vysotského

      Pravidlá uchovávania a podávania stolov

      Mandarínkový džem sa môže bez straty svojich výhodných vlastností skladovať 2 roky. Najlepšie miesto na zimu je v pivnici, pivnici alebo balkóne. Otvorte nádobu najlepšie v chladničke.

      „Novoročná“ sladkosť sa spravidla podáva ako dezert, čaj alebo káva. Pred podávaním môže byť džem položený v krásnej zásuvke a na vrchole zdobený orechmi alebo korením.

      Mandarinkový džem nie je iba sviatočná nálada. Vďaka vysokému obsahu vitamínu C, éterických olejov a stopových prvkov je schopnýposilňujú imunitný systém a napĺňajú nedostatok živín v tele.