Ako rýchlo zahusťovať džem pre koláče a iné pečivo

Sladké domáce prípravky - ideálna náplň na pečenie.Ťažkosti môžu byť spôsobené iba ich príliš tekutou konzistenciou.Dozvieme sa, ako džem zahusťovať pomocou rôznych potravinárskych prísad a nekaziť jeho chuť.

Prečo musím zahustiť džem

) Z koláčov tečie príliš veľa tekutej náplne, aj keď je tesné ich okraje.Koláč robí cesto vlhkým a vlhkým.Niektorí sa snažia tento problém vyriešiť pomocou menšieho množstva zaseknutého papiera, ale jedlo v tomto prípade je stále menej chutné.

Najlepším riešením je zahusťovanie džemu alebo džemu na požadovanú konzistenciu.

Video „Džem so želatínou“

Z tohto videa sa dozviete, ako získať chutnú hustú džemv kratšom čase.

Osvedčené metódy

Pozrime sa, ako pripraviť vhodnú náplň do pečiva z polotekutých kúskov.

Munk

Dobre sa hodí na plnenie, pretože takmer neovplyvňuje pôvodnú chuť produktu.Krupica sa pridáva v pomere k asi 1 čajovej lyžičke.na pohár alebo džem 300 g, džem alebo cukor s priemernou hustotou.Ak je obrobok veľmi tekutý, počet krupice sa môže zvýšiť na 2 lyžice.l.

Na vykonanie takejto náplne nalejte jamKastról, nalejte semolinu a dobre premiešajte, potom nechajte pôsobiť 15 minút.Počas tejto doby kríže absorbujú prebytočnú vlhkosť a napučiavajú.Potom dajte panvicu na malý oheň.Jeho obsah pravidelne premiešajte, aby nedošlo k spáleniu.Po 2 minútach varu uviaznutý papier vyberte z tepla a nechajte vychladnúť.

Škrob

Kukuričný škrob na zahustenie džemu sa používa približne v rovnakých pomeroch - lyžička na šálku., Pri práci s veľmi tekutým polotovarom je však potrebné zvýšiť jeho množstvo opatrnejšie, nie viac ako o 2 lyžičky. Inak bude škrobová chuť zreteľne výrazná.

Dajte do ohňa panvicu s potrebným množstvom džemu.Škrob by sa mal pridať k už horúcemu polotovaru.Potom je možné panvicu okamžite odstaviť z ohňa alebo ponechať ďalšiu 1-2 minúty.

Upozorňujeme, že náplň so škrobom sa po ochladení môže úplne zahustiť a keď je horúca, javí sa ako tekutá.Ak pečiete koláč, nemôžete pridať prášok priamo do džemu, ale iba posypte cesto.

Múka

Na to, aby bol stredne tekutý džem dostatočne silný, pridajte múku rýchlosťou asi 1 lyžica.l.na pohár obrobku, v prípade potreby - 2 polievkové lyžice.l.

Receptúra ​​je nasledovná: dajte panvicu so sochou na malý oheň a počkajte, kým sa začne variť, a potom pomaly majte múku.Jam zároveň musíte neustále premiešať, aby sa nevytvárali hrudky.Môžete vidieť očamikoľko múky pridať do požadovanej hrúbky.

Ďalšie metódy

Na zabránenie šírenia jamu sa môžu použiť iné prostriedky:

  1. Drobečková navigácia: 1 - 2 lyžice. l. na pohár džemu. Môžete použiť zakúpený produkt alebo samostatne sušiť a obrúsiť plátky bielych bucht. Namiesto sušienok v rovnakom pomere môžete použiť sušienky neutrálnej chuti. Ak chcete získať jemnú drvinu, rozdrvte ich valčekom.
  2. Želé: 1 lyžica. l. na sklo. Po naliatí prášku do obrobku ho dôkladne premiešajte a nechajte napučať. Odporúčaný čas expozície by sa mal uviesť v pokynoch. Tento nástroj môže nielen zosilniť náplň, ale tiež jej dodať bohatšiu chuť.
  3. Ovesné vločky: 1 polievková lyžica. l. na sklo. Pre-oni musia drviť v mlynčeku na kávu, a potom pridať do studeného džemu.

Nakoniec, aby sa z tekutého džemu dostalo dostatočne husté plnivo, možno ho variť na miernom ohni, až kým sa nadmerná vlhkosť neodparí. K tejto metóde sa musí pristupovať opatrne: v dôsledku zvláštností zloženia obrobku môže horieť.

Neskôr, keď pripravujete samotný džem, môžete použiť špeciálne zahusťovadlá obsahujúce pektín.

Vychutnajte si najviac chutnú chuť, starostlivo vypočítajte proporcie a náplň nebude stekať a pečenie bude krásne a chutné.