Top 10 kompotových receptov z pomarančov

Zloženie pomarančov sa môže pripravovať kedykoľvek v priebehu roka. Ženy v domácnosti sa napriek tomu častejšie pripravujú v lete, aby sa v zime potešili domácimi chutnými jedlami a nápojmi. Bežný kompot z citrusových plodov spravidla pozostáva z pomarančov, vody a cukru.

Pravidlá pre prípravu ovocia

Ženy v domácnosti najčastejšie pripravujú tradičnú hlavnú prísadu: pomaranče umyjú, odlupujú, odstránia film a kosti, nakrájajú na šálky alebo plátky. Ak sa v recepte hovorí, že sa používa aj chuť, z neho sa odstránia belavé vlákna a kôra sa jemne nakrája na slamky.

Ak sa citrusové plody kombinujú s inými plodmi, umyjú sa a podľa potreby aj krájajú. Na prípravu nápoja budete potrebovať smaltovanú panvicu, misku, dobre nabrúsený nôž, krájaciu dosku a spojovaciu nádrž.

Video „Kompit pomarančov na zimu“

Z tohto videa sa dozviete recept na vitamínový kompot pomarančov na zimu.

sochory na zimu

Existuje veľa možností pre polotovary, ktoréumožňujú vám točiť užitočný citrusový nápoj.Toto sú recepty na kompot pomarančov, ktoré vás nenechajú ľahostajnými.

S medom


Vezmite pol pohára medu a cukru, 4 pomaranče, lístky mäty, 1 citrón, 30 ml citrónovej šťavy, 8 hrušiek a 3 púčiky klinčekov.

Ďalej postupujte podľa tohto algoritmu akcie:

  1. Vo veľkej panvici kombinujte med, klinčeky, cukor, 4 šálky vody a citrónovú šťavu.
  2. Hrušky umyte, odlupujte a odrežte jadro.
  3. Pridajte ich na panvicu.
  4. Zapálte, varte a varte 20 minút.
  5. Hrušky vložte do misky, ošúpajte citrusové plody.
  6. Pomaranče vložte do sirupu, povarte a povarte 5-7 minút.
  7. Citrusové plody dajte na hrušky. Sirup varte osobitne ďalších 5 minút.
  8. Naplňte ich ovocím.
  9. Nalejte do čistých plechoviek a nakláňajte.

S citrónmi

V tomto recepte závisí množstvo prísad od preferencií hostesky a od množstva, ktoré sa chcú nakoniec dostať.

Po prvé, umyte citrusové plody. Ostrosť odstráňte ostrým nožom a nakrájajte na tenké prúžky. Oddelene premiešajte s cukrom. Zakryte vodou a povarte, kým sa kryštály cukru nerozpustia. Varte 2-3 minúty a vyberte z tepla.

Citrusovú dužinu vylúpte z belavých žíl. Nakrájajte na plátky a odstráňte kosti. Pridajte do sirupu med a plátky. Dobre premiešajte. Veľa varte, vyberte ho zo sporáka a nalejte ho do čistých.banky.

so cuketou

Vezmite 1 veľkú cuketu, napoly citrónu a napoly oranžové, 2,5 litrov vody, 600 g granulovaného cukru a 1 lyžička.citrónová šťava.

Pokyny krok za krokom:

  1. Prísady dôkladne opláchnite.Semená zeleniny a kôra, nakrájané na kocky.
  2. Odstráňte kožu z ovocia, odstráňte kosti, nakrájajte na plátky.
  3. Všetko vložte do čistej obalu.Pripravte sirup cukru a vody, nalejte obsah plechoviek.
  4. Po 20 minútach vylejte sirup a znova varte.
  5. Citrónová šťava sa pridá do ovocnej a zeleninovej hmoty a znovu sa naleje horúci sirup.
  6. Zrolovať sa.

S rebarborou

Počet prísad je uvedený na 3-litrovej nádobe.Potrebujete 300 gramov jabĺk, 300 gramov rebarbory, 150 gramov pomarančov, 2,5 litra vody a 1 šálku cukru.

Potom urobte nasledujúce kroky:

  1. Ovocie umyte, reveň a jablká nakrájajte na malé kocky.
  2. Umývajte citrusové plody, šupku a plátok.
  3. Kôru zakryte vodou a varte 5 minút.
  4. Kmeň, znova povarte.Rozpustite cukor.
  5. Vložte rebarbora, pomaranče a jablká do tary, nalejte vriaci sirup.
  6. Trvajte na tom, 60 minút.
  7. Vypustite sirup, povarte a znovu nalejte do nádoby.
  8. Čisté kryty zrolovať.

Bez rolovania

Existujú aj možnosti, keď sa kompot nemusí skladať.

Jednoduchý recept

Vezmite 200 g cukru a 1 kg pomarančov.

Držte sa nasledujúcich krokov varenia:

  1. Ovocie ovocie jemne opláchnite.odrežte kôru, pokiaľ možno najtenšiu.
  2. Pomaranče nakrájajte na dve, vytlačte šťavu.
  3. Vytvorí asi pol litra šťavy s dužinou, z nej by sa mali odstraňovať iba kosti.
  4. K miske s džúsom pridajte kôrku, granulovaný cukor a vodu (po okrajoch panvy).
  5. Zakryte vekom, zapálte a privarte.
  6. Odstrániť z tepla, nechať uvariť a vychladnúť.
  7. Napätie a čistenie v chladničke.

S tekvicou

Počet prísad je uvedený na 500 g tekvice. Bude to trvať 1 šálka granulovaného cukru, 3 pomaranče, 2 litre čistenej vody.

Pokyny na varenie krok za krokom:

  1. Ak je tekvica veľká, musí sa nakrájať na 2 alebo 4 kusy. Odstráňte kôru a semená.
  2. Najskôr nakrájajte na prúžky, potom na malé kocky.
  3. Pripraví sa sirup z cukru a vody. Dajte tekvicu na panvicu, nalejte sirup na sporák.
  4. Varte štvrť hodiny pri miernom ohni.
  5. Teraz pripravte citrusové plody. Jedným ovocím odstráňte pokožku a vytlačte ju.
  6. Ak chcete pridať chuť 3 lyžice. l. cukor a dobre zomeliť.
  7. Zvyšná pomarančová kôra rezne rezne na plátky. Pridajte do tekvice, premiešajte a povarte ďalších 5-7 minút.
  8. Nalejte do pomarančovej šťavy a varte ďalšie 3 minúty.
  9. Ak chcete, môžete nápoj ochutnať a pridať cukor. Nápoj je pripravený.

So škoricou

Vezmite 4 pomaranče, 2 litre vody, 5 g škorice, 200 g granulovaného cukru.

Ďalej postupujte taktoakcie:

  1. šúpať citrusové plody.Plátky nakrájané na plátky, pokryté cukrom.
  2. Počkajte, kým nevylejú šťavu.Zmiešajte s vodou, pridajte cukor a varte 20-25 minút.
  3. Zakryte škoricu a plátky pomaranča.
  4. Nálev nechajte variť 10 minút.
  5. Vypnite a varte.
S brusnicami

Zásoby na 1 kg sladkých pomarančov, 1 kg granulovaného cukru, 6tyčinky škorice, 200 g brusníc a 12 hviezdicových anízov.

Teraz priamo proces varenia:

  1. Umývajte citrusové plody a bobule.Vysušte dobre.
  2. Odreže pokožku pomarančmi.Z buničiny odstráňte filmy a kamene nakrájané na plátky.
  3. Vložte oranžové plátky do pripravenej nádoby.
  4. Kôru vylejte vodou, povarte a varte 10–13 minút.
  5. Kmeň, nalievaný odvar z citrusových plátkov.
  6. Po 15 minútach nalejte vývar do misky.
  7. Na plátky pridajte aníz hviezdy, škoricu a brusnice.
  8. Pripravte sirup pridaním cukru do vývaru.
  9. Pridajte do pomarančových plátkov a nechajte ho stáť.

S jablkami a vínom

Vezmite 300 g jabĺk, 1 šálku cukru, 2stredne oranžová, 2 lyžice.l.víno.

Dodržiavajte nasledujúci algoritmus pôsobenia:

  1. Citrusové plody olúpte a nakrájajte na tenké kruhy.
  2. Odstráňte jadrá, jablká nakrájajte na kruhy.
  3. Plátky jablka položte na tanier a zakryte cukrom.
  4. Vložte plátky ovocia a citrusov do váz,nalejte cukor, nalejte víno a vyberte ho na 2 hodiny, aby ste ho vylúhovali.
  5. Z pomarančových šupiek

    Proces varenia kompótu je nasledujúci:

    1. Pomaranče dôkladne umyte, ošúpajte.
    2. Chop a ponechajte 12 hodín vo vriacej vode.
    3. Mletie v mlynčeku na mäso.
    4. Variť vodu, naliať do granulovaného cukru a variť, kým sa nerozpustí.
    5. Vo vriacom sirupe prikryte kôrky a varte 2 minúty.
    6. Odstrániť z tepla a trvať na tom, 12 hodín.
    7. Kmeň, pridajte trochu kyseliny citrónovej a povarte.
    8. Nápoj nalejte do čistých fliaš.
    9. Pred použitím zrieďte studenou prevarenou vodou v pomere 1: 8.

    Ako ukazuje prax, kompót pomarančov nie je požadovaným sochárom na zimu.A to je veľmi zlé, pretože existuje veľa možností pre polotovary so zvinutím alebo bez zvinutia.

    Hlavná zložka sa, samozrejme, predáva v obchodoch celý rok.Ale kompot je lepšie žať na jeseň.Bude to oveľa užitočnejšie, pretože pridáva sezónne bobule a ovocie.Vďaka tomu sa nápoj stáva ešte aromatickejším, bohatším a chutnejším.