Užitočné vlastnosti
Cibuľový džem je pochúťkou pre deti aj dospelých.Používa sa tiež ako prísada do mäsových jedál.Podľa odborníkov je vhodný na grilované mäso, syr alebo paštétu.
Je známe, že cibuľa má baktericídne vlastnosti a bežne sa používa na prevenciu alebo prevenciu proti prechladnutiu.Avšak, veľa ľudí opovrhuje používať pravidelne kvôli štipľavý zápach.Naopak, cibuľový džem si naopak zachováva všetky užitočné vlastnosti a nemá taký špecifický zápach.Toto je jednoznačné plus pre tých, ktorí túto zeleninu používajú ako preventívne opatrenie.
Tiež sa verí, že cibuľový džem je užitočný pre ľudí trpiacich žalúdočnými vredmi.Syrové cibule u týchto pacientov sú prísne zakázané jesť, ale tepelne ošetrené (čo je cibuľový džem) sa považujú za veľmi užitočné.Samozrejme, že to tak nie jevšeliek a nie zázračný liek, ktorý môže ľudí zachrániť pred vážnou chorobou. Terapeutický účinok produktu je však viditeľný, pretože jeho použitie pomáha zmierniť bolesť.
Napriek vyššie uvedenému odporúčame, aby ste sa pred použitím cibuľového džemu poradili so svojím lekárom, ak trpíte chorobami gastrointestinálneho traktu.
Video „Ako uvariť cibuľový džem“
Z tohto videa sa dozviete recept na lahodný cibuľový džem.
Najlepšie recepty
A teraz je čas podeliť sa o recepty, aby ste si mohli ľahko uvariť cibuľový džem vo vlastnej kuchyni. Ďalej budeme hovoriť o 6 spôsoboch varenia tohto jedla a môžete si vybrať ten, ktorý musíte ochutnať.
S jablkami
Táto pochúťka spôsobená jablkami bude mierne sladká a dokonale zriedená. Budete potrebovať:
- cukor - 850 g;
- červená cibuľa - 2 kg;
- jablká - 2–3 ks;
- tymián - 1 ratolesť;
- suché červené víno - 370 ml;
- majoránka - 1 vetva;
- ocot (6%) - 30 ml.
Čo robiť:
- Cibuľa a jablká nakrájané na malé kúsky. Cibule sa nakrájajú na krúžky a ovocie sa musí nakrájať na malé kocky a musí sa z nich odstrániť kosť.
- Teraz to všetko dáme do malej panvice a dáme tam všetky ostatné zložky, s výnimkou vína. Teraz nasaďte našu zmes na oheň a počkajte, kým sa nevarí.
- Teraz oheň utíšte a varte, miešajte ďalších 12 - 15 minút.
- Víno sa pridáva, keďvariť bude tmavé.
- Po pridaní vína sa panvica prikryje vekom, cukor sa varí na 3 hodiny.
- Po uplynutí stanoveného obdobia nalejte zmes do vopred uvarených pohárov.
S vínom
Pikantná chuť vína a ostrá chuť cibule - čo by mohlo byť lepšie?
Budete potrebovať nasledujúce prísady:
- tymián - 2 vetvičky;
- granulovaný cukor - 60 g;
- červené víno - 250 ml;
- cibuľa - 900 g;
- vínny ocot - 100 ml;
- rozmarín - 1 vetvička;
- bobkové listy - 3 ks;
- koriander, mleté korenie, soľ, olivový olej - podľa chuti.
Ako variť:
- Cibule sa olúpajú a krájajú (nezáleží na tom, ako to robíte).
- Panvicu nalejte olivovým olejom a cibuľu smažte, až kým sa na nej nevytvorí zlatá kôra.
- Potom tam nalejeme korenie a bylinky a všetko nalejeme vínom.
- Výsledná zmes by sa mala dusiť na miernom ohni, až kým sa neodparí dostatok kvapaliny a kým má džem hustú konzistenciu.
- Potom sa zmes rozvinie v plechovkách.Cukrovinky sa môžu používať okamžite po ochladení alebo na niekoľko mesiacov.
S medom
Sladký a lepkavý med bude tiež vynikajúcou prísadou do cukroviniek.
Takže budete potrebovať:
- maslo - 60 g;
- med - 35 g;
- koriander - 10 g;
- soľ - 15 g;
- granulovaný cukor - 170 g;
- mleté korenie - štipka;
- ocot - 30 ml;
- cibule - 1 kg;
- suché biele víno - 220 ml.
Začíname:
- Cibuľa sa olúpa a nakrája na malé kocky.
- Ďalej musíte vziať nádobu odolnú voči teplu a do nej rozpustiť maslo.
- Naloží sa nakrájaná cibuľa a celá hmota sa pasie, až kým nebude priehľadná.
- Keď cibuľa získala požadovaný vzhľad, pridajte všetky ostatné prísady, zamiešajte a varte do varu.
- Po varení odstráňte uzáver a zmes nechajte zahriať na minimálnu teplotu, až kým sa väčšina kvapaliny neodparí a zmes nezíska hustú konzistenciu. Bude to trvať asi dve a pol hodiny.
- Hotovo, cukríky sa dajú umiestniť do pohárov. Ak chcete okamžite uviaznuť v jedle, nechajte ho stáť 24 hodín.
s tymiánom
Korenie dokonale podčiarkuje chuť chutného jedla. Budete potrebovať:
- malá červená cibuľa - 950 g;
- olivový olej - 55 g;
- červené víno - 250 ml;
- cukor - 80 g;
- tymián - 30 g;
- ocot - 50 ml;
- podľa chuti soľ a korenie.
Ako:
- Naplňte panvicu olejom a zapálte malý oheň.
- Počas tejto doby čistíme a nakrájame cibuľu na tenké krúžky a zaspíme na panvici.
- Cibuľu spaľujeme asi 7 minút, až kým nie sú priehľadné.
- Pridajte zostávajúce komponenty. Pred pridaním sa musí tymián nakrájať.
- Po varení sa oheň zredukuje a misa sa dusí, až kým nie je tekutinasa neodparí.
- Po príprave sa zmes prenesie do samostatnej nádoby. Po ochladení je použiteľný.
S feferónkou
Toto pikantné jedlo je ideálne pre milovníkov ostrých predmetov.
Budete potrebovať:
- cibuľa - 1,3 kg;
- chilli - 1 ks;
- slnečnicový olej - 0,5 l;
- ocot - 35 ml;
- suché biele víno - 190 ml;
- soľ, mleté korenie, rozmarín, koriander, tymián - podľa chuti;
- med - 40 g.
Ako variť:
- Olej a korenie sa nalejú do panvice a zahrievajú sa niekoľko minút.
- Cibuľa a paprika sa jemne nasekajú a nalejú na panvicu.
- Mieša sa počas 6 minút a potom sa nechá 15 minút pôsobiť na miernom ohni.
- Oddelene premiešajte víno, med a ocot.
- Naplňte zmes do panvice a varte, kým sa kvapalina neodparí.
- Hotovo! Na bankách je možné rozdeliť prostriedky.
Z červenej cibule
A posledný recept, pre ktorý potrebujete červenú cibuľu:
- červená cibuľa - 2 kg;
- cukor - 0,8 kg;
- jedno zelené jablko;
- suché červené víno - 350 ml;
- tymián - 1 ratolesť;
- majoránka - 1 ratolesť;
- balsamicový ocot - 25 ml.
Čo robiť:
- Cibuľa a jablká sa lúpajú a krájajú (krúžky a kocky).
- Sú umiestnené do panvice a potom do iných zložiek ako víno. Vývar sa privedie do varu.
- Potom sa oheň zníži a zmes sa varí ďalších 15 minút.
- Terazpridajte víno a varte 2,5 - 3 hodiny, kým sa kvapalina neodparí.
- Hotový produkt sa rozširuje do bánk.
Preskúmali sme najobľúbenejšie recepty.Vyberte si svoj vlastný a pokračujte v príprave tohto chutného a zdravého jedla.