Recepty džemu z červenej a žltej čerešňovej slivky

Cherry slivka je príbuzná slivke, ale jej ovocie je menšie, mäso je pevnejšie a kameň je zle oddelený. Kultúra rastie v regiónoch s teplou alebo miernou klímou: v Malej a strednej Ázii, na Kaukaze a na Balkáne, v Rusku a na Ukrajine. Nezabudnite uvariť zimnú voňavú a zdravú čerešňovú marmeládu podľa jedného z nasledujúcich receptov.

Prípravné podujatia

Ovocie nestrácajú svoje prospešné vlastnosti ani po ošetrení, pomáha normalizovať krvný obeh, čistí telo toxínov, zlepšuje činnosť nervového systému, znižuje bolesti hlavy a zlepšuje imunitu.

Na výrobu čerešňového taniera je potrebné zrelé ovocie, ktoré už nie je kyslé. Z prezretého môže variť iba polotovar, pripomínajúci džem. Pokiaľ nie je hotový výrobok kyslá, musí obsah cukru v ňom byť najmenej 60%. Ak chcete dezert s celým ovocím, je potrebné ho uchovávať v sirupe asi 4 hodiny, čo je pre červené bobule irelevantné. Pri varení ovocia s kameňmi sa nevyhnutne blanšírujú v horúcej vode až na 8 minút, potom sa umiestnia do studenej vody a prepichnú špáradlom.

Video „Chutné čerešňové slivky“

Z tohto videa sa dozviete, ako pripraviť čerešňovú slivku a ako ju vyrobiť.zachovať.

Recepty krok za krokom

Ovocie žltých bobúľ sa nekonzumujú čerstvé, pretože sú veľmi kyslé, ale robia vynikajúci džem. Červené sú oveľa sladšie a tiež sa stávajú súčasťou zimných prírezov.

S kameňmi

Pretože nie všetky odrody plodiny môžu ľahko odstrániť kosť, je možné vyrobiť domácu pochúťku bez jej odstránenia, pričom sa vezme 1 kg ovocia, 1,5 kg cukru a 1,5 šálky vody.

Ovocie sa preosieva, dobre zrelé plody nechajú bez poškodenia, odoberú stonku a umyjú sa pod tečúcou vodou.Ďalej postupne zaspávajte vo vriacej vode a blanšírujte, aby zjemnilo nie viac ako 5 minút. Každý bobuľka je prepichnutá na niekoľkých miestach a vstupuje do panvice. Z cukru s vodou by mal byť pripravený sirup, ktorý sa naleje bobule prázdne. Keď to trvá asi 5 hodín, vyleje sa sirup do riadu a varí sa až 15 minút, potom sa znovu naleje na misku a uchováva sa 4 až 5 hodín. Sirup sa znova vypustí a varí sa 30 minút, potom sa vráti na sladkú hmotu a varí sa 15 minút pri miernom ohni.

Bezsemenné

Aromatický džem vyrobený z čerešňovej slivky, používaný bez kameňa, sa dá vyrobiť z 0,5 kg ovocia doma pridaním 750 g cukru a 100 ml vody.

Po prvé, bobule sa umyjú, dužina sa oddelí od kameňa, naleje sa do hlbokej nádrže alebo panvy a po pridaní granulovaného cukru sa nechá stáť 3 hodiny, aby sa získala šťava. Potom sa nádoba umiestni na sporák, privedie sa do varu, misa sa povarí asi 5 minút. Potom, čo potrebujete odstrániť z tepla aNechajte stáť niekoľko hodín a opakujte postup ešte dvakrát alebo trikrát.

s kakaom

V zime sa čaj alebo káva môžu podávať s hustou ručne vyrábanou cukrovinkou podobnou džemu s kakaom, ktorá si bude vyžadovať 1 kg cukru a ovocia, 70 g kakaového prášku a 10 g vanilky.

Ovocie je potrebné triediť a umývať, z každej z nich odobrať kosť, prikryť cukrom a nechať ho 12 hodín alebo dokonca deň. Po uplynutí tejto doby sa naleje kakao, sladká hmota sa jemne premieša, privedie k varu a varí sa pri nízkej teplote asi 1 hodinu.

Ak si želáte, aby bol krém silnejší, mali by ste ho variť dlhšie. Vanilín sa pridáva 8–10 minút pred koncom varenia, džem sa znova premieša.

S jablkami

Na takýto dezert je potrebné použiť približne 1 kg sladkých jabĺk, rovnaké množstvo slivkového ovocia a 1,5 kg granulovaného cukru.

Bobule a ovocie sa umyjú, potom sa zbavia kosti a jadra, ak je šupka jabĺk príliš tvrdá, odstráni sa. Prísady spolu s cukrom sa vylejú do smaltovanej nádrže alebo veľkej panvice, premiešajú sa a nechajú sa tri hodiny. Ovocie a bobuľovitá hmota by sa mali variť na miernom ohni, ktorý sa naleje najmenej po uvarení a z času na čas sa premieša. Jam sa musí variť 15 minút, vybratý zo sporáka, vychladnúť a zopakovať krok varenia.

Škorica

Zber v zime so škoricou je tiež veľmi chutný a zdravý.ktorý bude potrebovať 10 g na 1 kg ovocia, ďalší si vezme 1 kg cukru, pol citróna a 275 ml vody.

Citrus by sa mal obariť vriacou vodou a nakrájať na polovičné krúžky, zbaviť semená, vrieť asi 5 minút.Bobule sa umyjú a vysušia, nakrájajú na polovice, z každej sa vyberie kosť, rozdrvia sa a umiestnia sa do misky s vysokými stenami.Polovica cukru sa pridáva do ovocia, sladká hmota sa musí nechať cez noc.

Varenie by sa malo vykonávať pri pomalom ohni s pravidelným miešaním a odstredením, po uvarení nalejte zvyšný cukor a po 5 minútach - citrón a škorica.Jemnosť sa uvarí do 30 minút, potom je pripravená.

Bobule obsahujú veľa vitamínov skupín C, E, PP a stopové prvky, ktoré zostávajú aj po varení.

Chutné dezerty sa získavajú z ovocia odrôd Tsarskaya, Lama, Rose Roses, Kuban Comet, Sonia, Globus.Skúste experimentovať a pridajte k liečbe hrušky, banány, pomaranče, melóny, bezinky, orechy alebo klinčeky a zimný zber nenechá nikoho ľahostajným.