Nakladané recepty z papriky

Sladká paprika je sklad vitamínu C - je v ňom 15-krát viac ako v paradajke a 6-krát viac ako v citrónoch.Okrem toho sa konzervuje počas konzervovania, morenia a dlhodobého skladovania.Tiež v zelenine je veľa vitamínov skupín B, E, C a P a tiež nakladané papriky, varené podľa akéhokoľvek receptu na zimu, v kúskoch alebo v celku, sú nezvyčajne chutné.

Príprava prísad

Odporúča sa nakladať iba zeleninu so silnými stenami a tuhou atenké steny nie je lepšie brať.Marinádová náplň sa zvyčajne vyrába z granulovaného cukru, jemnej soli a kyseliny - jablčnej alebo octovej.Nepoužívajte tvrdú, čistú vodu bez chuti a zápachu.Marinády sa varia v umývadle alebo na veľkej panvici z nehrdzavejúcej ocele alebo smaltu.Pred doma morením z bulharského korenia je potrebné ho umyť, odstrániť semená a chvost, potom blanch vo vriacej vode asi 5 minút, aby sa zelenina zmäkla.

Video „Nakladaná paprika“

Z tohto videa sa dozviete recept na vynikajúcu nakladanú papriku.

Jednoduché recepty

Nie je známy ani jeden jednoduchý spôsob, ako rozprestrieť papriku.Ponúkame vám osvedčené recepty pre každý vkus.

Semafor

Tento blank vyzerá veľmi pekne.Na to použite 3 kg papriky troch farieb, ktoré pomenovali túto vynikajúcu desiatu: zelená, žltá a červená.Stále používajte cesnak a sušený kôpor.Na získanie marinády potrebujete 0,5 šálky rastlinného oleja, tri štvrtiny šálky octu a ďalšie 2 polievkové lyžice.l.soľ a 0,5 šálky granulovaného cukru.

Zelenina sa umyje a pripravuje, nakrája na malé prúžky približne rovnakej veľkosti.Voda sa naleje do veľkého hrnca, pridá sa cukor a soľ, rastlinný olej a ocot (9%).To všetko sa varí a paprika sa nalieva.Varte asi 20 minút.Potom sa zelenina vyberie, nechá sa vychladnúť a položí sa do pollitrových pohárov, ktoré sa musia najprv sterilizovať.Potom pridajte cesnakové zuby a kôpr, nalejte roztok, zakryte nádoby viečkami a sterilizujte maximálne 15 minút.

S greeny

Mnoho gazdiniek miluje nakladané papriky s greeny.Na jeho prípravu budete potrebovať 1 kg zeleniny, 0,5 šálky rastlinného oleja, 1 cesnakovú hlavu, ako aj veľa kopru, petržlenu, koriandra a majoránky, ďalších 1 polievková lyžica.l.soľ a 1 lyžička.ocot na 1 liter vody.

​​

Pripravené ovocie by sa malo pražiť na obidvoch stranách až do vzniku kôry a malo by sa umiestniť do pohárov, striedavo s nasekanými bylinkami. Ďalej je potrebné naliať marinádový roztok, po ktorom sú nádoby zakryté viečkami a sterilizované.Nakladaná pochúťka sa vyberie na uskladnenie na chladnom mieste.

Na vypchávanie

Na 3-litrovú nádobu budete potrebovať 1,5 kg zeleniny, 6 hráškov z korenia, zelerovú vetvu, 4 bobkové listy, soľ podľa chuti. Na marinovanie toho všetkého potrebujete 1,5 litra vody, ktorá pridá 1 polievkovú lyžicu. l. soľ, rovnaké množstvo cukru, ako aj 2 lyžice. l. ocot.

Používajú sa papriky strednej veľkosti, ktoré sa umyjú, očistia od jadra a stopiek. Voda sa naleje do panvice, soľ sa naleje a prevarí a paprika sa blanšíruje na rovnakom mieste po dobu 3 minút a hodí sa do nádoby s pármi kusov. Zelenina sa ukladá do pohárov, naleje sa horúci marinádový roztok vyrobený z vody, cukru, soli, hrachu, papriky a zeleru, mala by sa zovrieť až 5 minút. Ocot sa naleje do nádob vopred, po čom sa môžu nádoby zvinúť.

Akútna

Červené papriky, ktoré potrebujú 200 - 300 g, papriky sladké v množstve 7 kusov, 4 púčiky klinčekov, 2 cm koreňa chrenu, pridajte korenené predjedlá. 2 ďalšie čerešňové listy, 1 štipka kôprového semienka, 3 strúčiky cesnaku. Na prípravu nalievania, 4 lyžice. l. soľ, dvakrát menej cukru, 1 lyžička. ocot na základe 1 litra vody a pol litra pohára.

struky by sa mali umyť, chvosty by sa mali orezať, ale plody by mali zostať nedotknuté. Chrenový koreň sa nakrája na kúsky, čerešňové listy sa umyjú, strúčiky cesnaku sa očistia. Korenie sa ukladá na dno nádob, paprika sa umiestni zvisle a naleje sa horúcim roztokom vody, cukru a soli. Ďalej je potrebné zakryť poháre a nechať pôsobiť 15 minút. Roztok sa naleje na panvicu, uvarí, znovu naleje do nádoby a nechá stáť 5 rokov.minút, opäť prevarený, ocot sa naleje do nádoby pred naliatím.

V oleji

Zložky misky sú 2,5 kg papriky, ako aj 1,5 litrov vody, 200 ml oleja, 220 g granulovaného cukru a 60 ml soli, 170 ml octu, cesnakové zuby si beriete rovnako ako chcete.

Umyté a upravené ovocie sa nakrája na veľké taniere, marináda sa varí, paprika sa dvíha do panvice a varí sa nie dlhšie ako 20 minút, zakryje sa vekom.Zelenina sa vyberie a dá do sterilných pohárov, naplní sa horúcim roztokom, sterilizuje sa asi 5 minút a zvinie sa.

Bez sterilizácie

Podľa receptu sú na prípravu nalievania potrebné 4 kg ovocia, použite 2 litre vody,420 ml octu, 0,5 kg granulovaného cukru, 270 ml rastlinného oleja, 4 bobkové listy, 2 g čierneho korenia a 100 g soli.

Papriky sa nakrájajú na kúsky dĺžky a potom sa po častiach umiestnia do vriacej soľanky, kde sa uchovávajú, až kým sa nezmení jasná farba.Potom je potrebné expandovať do kontajnerov vo zvislej polohe, horná vrstva môže byť vodorovná, pridať výplň a zvitok.

Papriky sú jedinečnou zeleninou, dokonale sa kombinujú s cuketou, baklažánom, paradajkami, mrkvou a dokonca aj jablkami.

Takéto zvraty sú veľmi chutné, rovnako ako pečené korenie so suchými talianskymi bylinkami.Existujú recepty, pre ktoré sa do misky namiesto cukru pridáva med, vďaka tomuto kontrastu má výrobok vynikajúcu a nezvyčajnú chuť.