Najlepšie recepty na chrumkavé nakládané a solené uhorky na zimu

Každý si pamätá značkové babičky nakladané alebo nakladané uhorky v pohári. Ak chcete znova zažiť rovnaké chuťové pocity, stačí navštíviť alebo urobiť všetko sami. Na prípravu uhoriek na zimu je potrebné pripraviť potrebné prísady, ako aj poháre na uskladnenie.

Recepty na nakladané uhorky

s horčicou

Niektoré skúsené ženy v domácnosti niekedy používajú horčicu v recepte na nakladané uhorky, nielen na špecifickú príchuť horčice, ale na to, aby sa uhorky stali chrumkavejšími a dodali im krásnu farbu. Čo je na to potrebné?

Na 1 liter:

  • 600 g uhoriek;
  • 20 g soli;
  • 20 g cukru;
  • 20 ml octu;
  • 10 g cesnaku;
  • 10 g suchej horčice;
  • 3-5 g čierneho mletého korenia.

Recept:

  1. Nalejte studenú vodu na uhorky a nechajte niekoľko hodín. Po uplynutí času ich dôkladne utrite a nakrájajte na 4 kusy.
  2. Potom zeleninu posypte soľou, zamiešajte a nechajte hodinu.o 3, nezabudnite ich občas zamiešať.
  3. Postupom času nalejte marinádu z octu, horčice a cukru a tiež pridajte mletú papriku a cesnak rozdrvený lisom. Všetko dobre premiešajte a nechajte zmes stáť 1,5 hodiny.
  4. Výslednú marinádu vložte do pohárov a zakryte ju šťavou, ktorá v tomto procese vynikla. Poháre zľahka prikryte vekom a sterilizujte ich 20 minút vo vriacej vode.Pevne uzavrite viečka a plechovky zabaľte, kým nevychladnú.

S korením bez sterilizácie

Mnoho ľudí priťahuje tento spôsob morenia uhoriek v zime, keďže uhorky sa zbierajú bez sterilizácie.

Prísady na 3 litre:

  • pokiaľ ide o uhorky;
  • 0,5 kusov papriky;
  • 1 kus sladkej papriky;
  • 67) 0,5 zväzkov petržlenu;
  • 6 vetvičiek kvetov kôpru;
  • 1 - 2 kusov chrenového listu;
  • 80 g soli;
  • 200 g octu 9%.

Recept:

  1. Uhorky umyte a namočte 6-8 hodín do studenej vody, aby boli chrumkavé.
  2. Cesnak vylúpte, umyte a nasekajte. Papriky odstraňujú sladkú papriku. Poháre umyte teplou vodou a sódou a vložte do studenej rúry, postupne ju zohrejte na 150 až 200 stupňov a potom ju vypnite. Veka sterilizujte vriacou vodou.
  3. Na dno nádoby umiestnite horúcu a sladkú papriku, kôpr a chren. Uhorky pevne vložte do pohára, petržlen položte na vrch a pridajte cesnak.
  4. Pripravte soľanku: oheň nasypte slanou vodou a varte trochu dlhšie ako 5 minút. Uhorky nalejte vriacou soľankou. Ak je jehonie dosť, môžete pridať vriacu vodu k okraju nádoby.
  5. Nádobu prikryte sterilizovaným vekom a nechajte pôsobiť 5 minút. Potom vypusťte soľanku a znova povarte. Nalejte do pohára a nechajte opäť 5 minút. Tento postup zopakujte 2-krát.
  6. Nalejte ocot a nakrájajte pohár.

S Chili Ketchup

Ako nehovoriac o konzervách s chilli kečupom, keď vyjdú tak chrumkavé, mierne kyslé a mierne korenené.

Zložky:

  • 2 kg uhoriek;
  • 6 pohárov vody;
  • 1 šálka cukru;
  • 1 šálka octu 9%;
  • 2 lyžice. lyžice soli;
  • 1 vrece chilli kečupu;
  • ochutiť kôpor do sucha;
  • ochutnať listy chrenu;
  • korenie podľa chuti;
  • 97) ochutnať zelený cesnak;
  • ochutnať bobkový list;
  • ochutnať hrášok čierneho korenia;

Receptúra:

  1. Uhorky predprané a prikryté studenou vodou na 4 hodiny, výmena každých 1,5 hodiny.
  2. Banky spolu s vekom, predprané a varené.
  3. Na dno nádoby položte nasekaný kôpor, listy z chrenu, nakrájané papriky, podľa chuti 2-3 listy bobu, 5-6 ks. čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku.
  4. Potom uhorky vložte do hustej rady.
  5. Potom do pohárov nalejte vriacu vodu, prikryte malým vekom a nechajte na stole 20 minút.
  6. Čas na varenie marinády - nalejte 6 šálok prevarenej vody, pridajte 1 šálku cukru, 2 lyžice. polievkové lyžice soli, 1 balenie kečupu z chilli paradajok, 1 šálka octu. Všetko dôkladne premiešajte a nasaďteoheň a priviesť do varu.
  7. Túto marinádu s chilli omáčkou nalejte na uhorky v pohári a pevne ich uzavrite viečkami.
  8. Uhorky s kečupom chilli ovinujte prikrývkou, kým nezchladne.

S vodkou

Prísady do 3 litrových plechoviek:

    )
  • 8 kg uhoriek;
  • 10–15 kusov kôpru;
  • 3 kusy listov chrenu;
  • 25 - 30 kusov listov čiernych ríbezlí;
  • 25 - 30 kusov čerešní;
  • 3-4 kusy sladkej papriky;
  • 3-4 kúsky horkého korenia;
  • 1 hlava cesnaku;
  • 200 ml vodky;
  • 10 čl.Lyžice octu 9%.

Najmä v prípade soľanky: voda 10 la soľ 800 g.

Recept:

  1. Uhorky dobre umyte, pripravte poháre a vložte ich na lístky ríbezlí,čerešne a chren, a potom podľa chuti položte vrstvy uhoriek a zvyšné korenie.
  2. Pripravte soľanku: prevarte vodu, pridajte soľ a miešajte, kým sa nerozpustí.Nalejte vodku a ocot a okamžite ich odstráňte z tepla.Nalejte horúcu uhorku na plechovky a ponechajte budúcu konzerváciu na deň v miestnosti.
  3. Pridajte kyslou uhorku a prevracajte poháre.Všetko, proces konzervovania beží!
Uhorky v paradajkovej omáčke

Prísady do 10 plechoviek s objemom 650 ml:

  • 5 kg uhoriek;
  • 2 kg paradajok;
  • 250 g cesnaku;
  • 250 ml rastlinného oleja;
  • 250 g cukru;
  • 3 lyžice.lyžice soli;
  • 2 lyžice.lyžice octovej esencie 70% alebo 15-18 st.lyžice octu 9%

Recept:

  1. Najprv si pripravme paradajkovú omáčku pre uhorky: paradajky je potrebné opariť.vriacou vodou a šupkou.
  2. Rozdrvte paradajkový polotovar v mlynčeku na mäso alebo v mixéri.
  3. Pridajte rastlinný olej, granulovaný cukor, soľ.
  4. Nechajte variť a varte 10 minút.
  5. Uhorky umyte a nakrájajte na krúžky.
  6. K rajčiakom postupne pridávajte uhorky.
  7. Po varení sa uhorky varia v paradajkovej omáčke 20 minút, potom sa pridá cesnak a ocot a všetko sa dobre premieša.
  8. Uhorky umiestnite do predsterilizovaných pohárov a zavrite.

Krájané uhorky s cibuľou

Zložky:

  • 3 kg uhoriek;
  • 1 kg cibule;
  • 4 lyžice. lyžice rastlinného oleja;
  • 1 liter vody;
  • 2 lyžice. lyžice soli;
  • 2 lyžice. lyžice cukru;
  • 30 ks. hrášok čierneho korenia;
  • 15 ks. bobkový list;
  • 130 ml octu;

Recept:

  1. Umyte uhorky a nakrájajte na veľké plátky.
  2. Cibuľu olúpeme a nakrájame na krúžky.
  3. Rastlinný olej nalejte do sterilných pohárov, nakrájané uhorky a cibuľu položte do vrstiev.
  4. Ako uvariť marinádu: prevarte vodu, vylejte cukor, soľ, korenie. Varte a nalejte ocot.
  5. Nalejte horúcu marinádu do pohárov uhoriek. Ľahko prikryte uhorky, počkajte 10 minút a potom ich pevne uzavrite.
  6. Voila, tvoje uhorky s cibuľou sú pripravené!

kórejské uhorky

Toto jedlo osloví nie všetkých, ale iba skutočných znalcov vzrušenia.

Na zber uhoriekv kórejčine na zimu je vhodné zvoliť uhorky malej veľkosti, uhorky sa najlepšie hodia.

Počet predložených prísad je uvedený pre 6-litrové plechovky, pretože nemá zmysel vyrábať menej:

  • 4000 g čerstvých uhoriek;
  • 1 000 g mrkvy;
  • 200 g kryštalického cukru;
  • 200 ml rafinovaných slnečnicových adries;
  • 200 ml 9% octu;
  • 100 g stolovej soli;
  • 30 g cesnaku;
  • 15 g korenia v kórejčine.

Recept:

  1. Umyte uhorky (uhorky) v studenej vode a pozdĺžne nakrájajte na štvrtiny.
  2. Mrkvy si vziať, ošúpať, umyť a nasekať na strúhanej kórejskej mrkve a preniesť ich na uhorky.
  3. Pripravte si marinádu, aby ste to urobili, zmiešajte rastlinný olej s cukrom, soľou, octom a korením v kórejčine.
  4. Táto zmes naleje nasekanú zeleninu.Cesnak rozdrvte a pridajte do zmesi.Všetko zamiešajte.
  5. Zmiešaný šalát zakryte vekom a vložte ho do chladničky na 5 hodín.
  6. Potom všetko vložte do čistých pohárov a sterilizujte v panvici s vriacou vodou.
  7. Pollitrové poháre - 10 minút, liter - 15-20 minút.
  8. Banky musia byť pred ochladením zakryté niečo teplým, ako je napríklad prikrývka.
  9. To je všetko, domáce uhorky so zlatým odtieňom sú pripravené na zimu!

Video „Recept na solené uhorky na zimu“

Z tohto videa sa dozviete, ako pripraviť vynikajúce solené uhorky na zimu.

Spôsoby solenia

Metóda chladenia

Existuje niekoľko spôsobov nakladania uhoriek.Veľkou výhodou tejto metódy je, že s minimálnymi časovými nákladmi získate veľmi chutný variant.Iba banky by sa mali skladovať v chladnom prostredí, aby nezmizli.

Zloženie:

  • 2 kg uhoriek;
  • na ochutenie zeleniny, korenia, cesnaku;
  • 1,5 - 2 1 vody;
  • 2 lyžice.lyžice soli.

Recept:

  • Opláchnite uhorky a vložte ich do pohára zelených, korenia a cesnaku.
  • Do vyššie uvedeného objemu nalejte soľ a zakryte studenou čistou vodou.
  • Nádobu zľahka prikryte vekom a odložte na chladné miesto.
  • Slepý pokus môžete vyskúšať po 3 týždňoch.
  • Bez octu



    Existuje ešte jednaspôsob vytvárania nakladaných uhoriek "bez octu".Najdôležitejšou vecou je čistý a starostlivý výkon.

    Zloženie:

    • 4 kg uhoriek;
    • na ochutenie zeleniny, korenia, cesnaku;
    • 6 I vody;
    • 1 šálka soli.

    Recept:

    1. Vložte uhorky, zeleň a korenie do jednej nádoby.
    2. Varte 3 litre vody, do nej nalejte soľ, nalejte soľanku do pohárov zeleniny a korenia, zakryte viečkami a počkajte 2 dni, aby sa začal proces fermentácie.
    3. Vypustite soľanku a povarte ju čistou vodou, potom ju nalejte späť do pohárov uhoriek.
    4. Pevne uzavrite prikrývkami a prikrývajte prikrývkou alebo koberec, kým úplne nevychladne.

    Tajomstvá a tipy chutných prípravkov

  • Chcete, aby sa uhorky zozbierané na zimu zachovali krehkosť a pružnosť?Potom sa oplatí vyzdvihnúť iba tie odrody, ktoré majú tmavé pupienky.
  • Dubové listy, koreň chrenu alebo listy vlašských orechov môžu byť užitočné aj na zachovanie tých najlepších vlastností chutných konzervovaných potravín.
  • Pred morením vložte uhorky do studenej vody a pravidelne ich vymieňajte.Čas takejto „karantény“ nie je dlhší ako 6 hodín.Z tohto dôvodu v konzervovaných uhorkách nebudú žiadne medzery.
  • Po spracovaní sú najlepšie zo všetkých kombinované so silnými nápojmi a z jedla dobre jedia s domácimi šťouchanými zemiakmi s mäsom alebo šalátom.

    Bon apetit!