Všeobecné pravidlá
Bobule nezodpovedajú prezretiu a pružnosti na dotyk?bez poškodenia povrchu.Komposty vyrobené zo surovín s kameňmi je lepšie piť v prvom roku po príprave.Ak sa plánuje konzervácia, banky by sa mali umyť sódou a sterilizovať v pare alebo v peci.Zvyčajne sa používa pohodlný objem 3 litre.Viečka sa musia uvariť, pred použitím sa musia utrieť.
Je obvyklé variť kompóty bez sirupu, s bobuľami naplnenými vodou, cukrom a kotúčom, ako aj sirupom.V druhom prípade sa surovina naleje do prevarenej vody, ktorá sa musí vypustiť, aby sa pripravil samotný sirup.Pred švom sa nalejú čerešňový nápoj.
Video „Čerešňový kompot na zimu“
SteNaučte sa, ako na zimu vyrobiť vynikajúci a zdravý kompot.
Čerstvý nápoj
Aromatický kompót je ideálny na posilnenie imunity, čo je obzvlášť dôležité v zime. Mnohé ženy v domácnosti sa snažia vyrobiť kompot z čerstvých alebo mrazených bobúľ, s jablkami alebo citrónom, v pomalom hrnci, ale môžu sa okamžite vypiť.
Klasickým spôsobom
Na tento nápoj budete potrebovať filtrovanú vodu v množstve2,7 l, čerešne - asi 650 g, ako aj 1 šálka cukru.
Bobule opláchnite a uvarte v panvici s vodou, ktorá už bola 5 minút povarená, pridajte cukor a varte ďalšie 2 minúty.Hotový nápoj sa naleje do džbánu alebo pohára a po ochladení sa vypije a uloží do chladničky.
S jablkami
Na nasledujúci nápoj pripravte 600 g mrazených bobúľ, z ktorých sa odstránia kosti, 900ovocia a 300 gramov cukru.
Jablká, ktoré boli umyté a ošúpané a ošúpané, sa nakrájajú na kúsky a odosielajú sa do nádoby s vodou.Keď vrie, pridajte čerešne a varte na miernom ohni, to znamená, že mučia asi 20 minút.Infúzny kompot slúži chladený, zvyšný sa ukladá do chladničky.
S citrónom
Zaujímavá je aj kombinácia bobúľ s citrónom.Za týmto účelom si zoberte polovicu citrusov, 550 g mrazených čerešní, 3 litre vody a 1 šálku cukru.
Voda by sa mala naliať do nádoby a vložiť do kachlítam bobule a cukor, ako aj zmiešanie ingrediencií s lyžičkou. Šťava sa vytlačí z citróna. Keď sa kompót začne variť, vyberie sa zo sporáka a prikryje sa uterákom. Ak to trvá asi 3 hodiny, môžete to skúsiť.
zo zmrazených bobúľ
Ak máte radi iba čerešne, existuje možnosť pripraviť nápoj zo zmrazených bobúľ alebo ovocia. Vyžaduje 0,5 kg čerešní, 1 šálku granulovaného cukru a 3 litre čistej vody.
Čerešne sa nedajú rozmraziť vopred - nalejú sa do vody a vložia do varu, čím sa pridá asi 6 lyžíc. l. cukor. Keď sa kompot uvarí, musíte počkať 5 minút a vypnúť oheň. Ak je cukor nízky, môžete pridať a nezabudnite rušiť. Ak je nápoj zakrytý vekom, môže sa vylúhovať, naliať do džbánu alebo pohára a ochutnať a zvyšok umiestniť do chladničky.
Vo viacvrstvovom obchode
Život moderných žien v domácnosti sa stal vzhľadom na vzhľad kuchynských spotrebičov ľahší. Čerešňový kompot sa môže vyrábať v pomalom hrnci. Na to budete potrebovať 120 g bobúľ, 1 jablko, 70 g bobúľ a 130 g cukru.
Všetky zložky sa musia umyť, kosti sa odstránia z čerešní, jadro a chvost jablka sa nakrájajú na kúsky. Potom zaspia v miske zariadenia a doplnia vodou. Zloženie by sa malo pražiť asi 12 minút nastavením režimu „Steaming“. Hotový nápoj sa naleje do čistých jedál a pred podávaním sa ochladí.
Konzervácia
Naše recepty na domáci vitamínový kompot s čerešňami, ktoré môžu byť pripravené na zimu pre celú rodinu, budú užitočné pre každú hostiteľku.
Tradičná metóda
Bude to trvať 1 šálka čerešní, rovnaké množstvo granulovaného cukru a 2,5 litra vody.
Bobule je potrebné skontrolovať a dôkladne umyť, vložiť do naparených trojlitrových pohárov a naliať vriacu vodu. Po uplynutí najmenej 5 minút by sa voda mala vypustiť do panvice pomocou viek so špeciálnymi otvormi. Pridajte cukor a povarte. Sirup sa ešte horúco nalieva do pohárov, ktoré sa stočia a obrátia hore nohami, vložia sa do starej prikrývky.
Bez semien
Príprava slepého pokusu podľa nasledujúceho receptu bude trvať dlhšie, pretože semená sa musia najskôr odstrániť z ovocia. Vezmite 1 kg bobúľ a 800 g cukru na 2 litre vody. Čerešne je potrebné umyť a odstrániť kosti, vložiť do sterilizovaných pohárov. Aby sa viac zmestili, mal by sa obal pretrepať, potom naliať horúci sirup, prevarený z vody a cukru. Ďalej je potrebné sterilizovať banky a prevrátiť viečka.
s m
Zaujímavý variant kompótu sa získa z 3 pohárov bobúľ, 1 šálky granulovaného cukru a 2,5 litra vody s prídavkom vetvičky voňavej mäty.
Premyté bobule sa vložia do sterilných pohárov, prikryjú sa cukrom a naplnia sa vriacou vodou, prvá polovica celkového objemu. Tam sa vkladá mincovňa pokrytá vekom po dobu 15 minút, zatiaľ čo ďalšia časť vody vrie. Po odstránení mäty nalejeme do pohárov vriacu vodu a previnúť ich prikrývkami, poslať ich na prikrývku na ochladenie a potom ich uložiť do skladu alebo do pivnice.
S hruškami
Nasledujúci prípravok sa nazýva „vitamínová rezerva“. Za ňu si zoberte 300 gramov čerešní, 7 hrušiek, 1 šálku cukru a 2 litre vody.
Ovocie je potrebné umyť, potom z sirupu a granulovaného cukru vyrobiť sirup. Pripraví sa na 5 minút, v tomto okamihu sa hrušky vložia do trojlitrových pohárov, naleje sa horúci sirup a po 15 minútach sa naleje do nádoby a prevarí. Do banky nalial bobule, opäť nalial sirup. Teraz môžete hodiť kompot.
Bez sterilizácie
Pripraví sa 700 g čerešní, 400 g rafinovaného cukru a 3 až 4 litre vody.
Banky sa musia umyť vodou a sódou a zadržať pary asi 5 minút, potom sa sušia. Čerešne spolu s kameňmi sa umyjú a umiestnia do pohárov, naplnia sa sirupom, prevaria sa z vody a cukru. Ďalej banky prevrátia, otočia sa a zabalia do prikrývky.
Voňavé, chutné a zdravé kompóty sa môžu pripraviť z malín alebo čerešní, s pridaním pektínu alebo rozmarínu, na okamžité ochutnanie nápojov alebo ich pitie počas dlhých zimných večerov.