Výber ovociaMali by byť malé (do 10 cm), tenkej pleti (záruka ich „chrumkavosti“), s tmavými pupienkami.Mali by sa zbierať tesne pred solením - nie viac ako jeden deň.Ideálnou možnosťou by boli uhorky z vlastnej postele, ale ak žiadne neexistujú, môžete bezpečne vstúpiť na trh.
Pred morením sa uhorky namočia do vody asi 7 hodín.Je nevyhnutná pre všetky rovnaké "chrumkavosť", ktorá sa považuje za vrchol tohto nálevu.Teplota vody na namáčanie - čím je nižšia, tým lepšia.Korenie je tiež dôležité.Aby pokožka ovocia nezmäkla, nezúčastňujte sa na pridávaní cesnaku.Akékoľvek iné korenie poskytnuté v recepte môže byťpoužitie podľa chuti.
Video „Chrumkavé nakladané uhorky na zimu“
Z tohto videa sa dozviete, ako variť chutné a chrumkavé uhorky nakladané na zimu.
Tradičné metódy
Každá rodina má vlastné morenie uhoriek testované na recepty. Líšia sa nielen proporciami a prístupom k marinovaniu, ale aj zložením. Niektorí používajú minimálne korenie, iné radi korenené uhorky. Existujú však spoločné pre všetkých tzv. Klasické metódy.
Chrumkavé
Chrumkavé uhorky varené podľa tohto klasického receptu budú vynikajúcim doplnkom k vyprážaným zemiakom.
Zložky:
- uhorky - 3 kg;
- pitná voda - 2 l;
- ocot - 2 lyžičky. ;
- granulovaný cukor - 3 lyžice. l.;
- soľ - 2 lyžice. l;
- klinčeky, korenie a sladké bobkové listy podľa chuti;
- listy chrenu - 3 ks;
- cesnak - 2 - 3 strúčiky;
- kôpor, koriander.
Najprv musíte pripraviť banky. Umyjú sa sódou, sterilizujú sa a umyjú sa zelené a strúčiky cesnaku sa umiestnia na dno. Uhorka nakrájame na obidve končeky. Ovocie pevne stlačené do bánk. To všetko sa naleje vriacou vodou a po 15 minútach sa tekutina naleje do samostatnej nádoby. Postup sa opakuje: prevarená voda sa naleje do pohárov a potom sa vypustí až teraz do umývadla. Voda nalievaná do nádrže sa používa na prípravu marinády. Do neho sa vkladá korenie, cukor a soľ. Soľanka sa privedie do varu. Do pohárov sa pridá ocot a potom sa nalejú uhorkymarináda.
S cukrom
Uhorky, varené s väčším množstvom cukru, prekvapia domácnosť nezvyčajným.zároveň obvyklá chuť.Tieto uhorky sa pripravujú pomerne rýchlo, čo je jasnou výhodou pre obyvateľov veľkých miest.
Zloženie:
- uhorky - 2 kg;
- mrkva - 4–5 kusov;
- cibuľa cibule - 1 ks;
- Francúzska horčica podľa chuti;
- ríbezle a chrenové listy - 5 ks;
- kôpr;
- korenie;
76) pitná voda - 1 l;- soľ - 1 polievková lyžica.l.;
- octová esencia - 200 ml;
- granulovaný cukor - 250 g.
Zelenina sa premyje.Uhorky sa zbavia špičky, cibule sa nakrájajú na polovičné krúžky, mrkva sa nakrája na plátky strednej veľkosti a cesnak sa melie na taniere.Korenie, mrkva, cibuľa, kôpor, listy a uhorky sa ukladajú do sterilizovaných pohárov, ktoré sú pevne stlačené.Zelenina nalejte vriacu vodu po dobu 20-25 minút.Potom sa voda vypustí a postup sa opakuje dvakrát.Z vody, vypustenej prvýkrát, pripravte soľanku.Varí sa, pridáva sa cukor, soľ, kyselina octová a distribuuje sa v plechovkách.
Bez sterilizácie
S cieľom výrazne ušetriť svoj drahocenný čas uprednostňujú mnohé ženy v domácnosti radšej konzerváciu bez sterilizácie.Receptúra okrem toho zahŕňa prípravu bez octu, ktorá rezonuje aj s mnohými milovníkmi nakladanej zeleniny.
Zloženie:
- uhorky - 2,5 kg;
- Francúzska horčica podľa chuti;
- listy a ríbezle chrenu;
- korenie;
- cesnak;
- kôpr;
- voda - 1,5 l;
- granulovaný cukor - 2,5.l.;
- soľ - 1 lyžica.l.;
- kyselina citrónová - ½ lyžičky.
Poháre predvarte.Korenie, listy, kôpor, cesnak, uhorky sú distribuované na spodok každého z nich.Nalejte vriacu vodu a po 25 minútach vymeňte tekutinu.Prvá voda sa naleje do samostatnej nádoby, ďalšia - do umývadla.Príprava marinády s prídavkom cukru a soli.Citrón vložený priamo do brehu a zalejeme soľankou.
bez octu
-
-
-
Na výrobu slaných uhoriek bez octu je dôležité dodržiavať všetky proporcie a algoritmus účinku.,
Bude potrebné:
- uhorky - 2,5 kg;
- paprika - 1 ks;
- korene chrenu - očami;
- kôpr;
- soľ - 80 g;
- cesnak - 3 strúčiky;
- čerešňové listy;
- voda - 250 ml.
Špičky uhoriek sú nakrájané.Do pohárov pripravených na točenie vložte zeleninu, korenie, cesnak, uhorky.Nalejte slanú vodu, dobre zatvorte veko a pretrepte.Nechajte variť 2 dni.Na konci tejto doby sa banky opäť pretrasú, celá soľanka sa vypustí a zmieša s obyčajnou vodou.Varte marinádu, ktorá potom nalejte polievku.Na kontrolu tesnosti plechoviek sa všetka konzervácia obráti hore nohami, až kým úplne nevychladne.Ak čiapky neumožňujú prívod vzduchu, odošlú sa do pivnice.
Originál
Ženy v domácnosti používajú okrem klasických receptov aj originálne recepty.Uhorky marinované s prídavkomŠkorica, dubová kôra alebo kečup bude skutočným vrcholom každej tabuľky.
S kečupom
Hlavný rozdiel medzi týmto solením a tradičným je v horkej sladkej chuti.Kečup pridáva chuť k uhorkám, ktoré milovníci koreneného jedla určite ocenia.
Požadované výrobky:
- uhorky - 2 kg;
- cesnak - pár klinčekov;
- korenie podľa chuti;
- horká kečup - 3 lyžice.l.;
- cukor - 2,5 lyžice.l.;
- soľ - 1,5 lyžice.l.;
- kyselina octová - 6 lyžičiek.l.;
- voda - 200 ml.
Medzi bankami sa distribuuje cesnak, uhorky a korenie.Pripravte si marinádu: kombinujte vodu, soľ, cukor a kečup.Po uvarení pár minút povarte a pridajte kyselinu octovú.Nádoby sa nalejú na pripravenú tekutinu.Sú obrátené hore nohami a zostávajú na jeden deň.
S dubovou kôrou
Dubová kôra je zložka, vďaka ktorej sú uhorky obzvlášť chrumkavé.Správne udržiavané proporcie zaručujú prípravu na zimu tejto pochúťky.
Základné zložky:
- uhorky - 2 kg;
- soľ - 2 lyžice.l.;
- granulovaný cukor - 2 lyžice.l.;
- obľúbené korenie - podľa chuti;
- ríbezle lístie a čerešne;
- kôpr;
- ocot - 25 ml;
- voda - 2,5 I;
- Dubová kôra - ⅓ lyžička.
Distribuujte korenie, zeleninu a uhorky do pohárov.Nalejte horúcu vodu, vypustite ju.Postup sa opakuje trikrát.Pripravte marinádu s octom, nalejte poháre do slaného nálevu a zrolovať.
V kórejčine
K občerstveniu v kórejskom štýle patrí uhorky a mrkva. Kombinácia tejto zeleniny s pridaním cesnaku osloví milovníkov koreneného jedla. Okrem toho je to recept bez švov, čo z neho robí aj praktické.
Zložky:
- uhorky - 2 kg;
- mrkva - 3 ks. stredne veľké;
- cukor - 100 g;
- cibuľa - 450 g;
- soľ - 70 g;
- kyselina octová - 50 ml;
- slnečnicový olej - 50 ml;
- cesnak - 1 veľká hlava.
Uhorky a mrkva nakrájané na prúžky, cibuľové polkruhy, nasekaný cesnak v mixéri. Pridajte cukor, soľ a kyselinu octovú. Zelenina sa mieša do hladka a nechá sa hodinu pôsobiť, aby sa zvýraznila šťava. Pošlite šalát do panvice a duste na miernom ohni 15–20 minút. Šalát rozdeľte do vopred sterilizovaných pohárov.
uhorky škorice
Pickle prekvapí aj vyberavých gurmánov. Z dôvodu originálnej chuti sa uhorky používajú nielen ako samostatné občerstvenie, ale aj ako súčasť šalátov.
Požadované produkty:
- Gherkins - okom;
- korenie: klinček, korenie a nové korenie, bobkový list podľa chuti;
- škorica - 1 lyžička. ;
- cesnak - 2 strúčiky;
- pitná voda - 1,5 l;
- Acetic Essence - ½ lyžice. l.;
- cukor - 1 polievková lyžica. l.;
- soľ - 1 polievková lyžica. l.
Predherské uhorky nalejú vriacu vodu a odrežú špičky. Rozprestrite na brehoch, znovu nalejte horúcu vodu a potom ju vypustite. Korenie, cesnak, ocot a marináda sa posielajú na uhorky. Zrolovanéviečok a nechajte vychladnúť v obrátenom stave.
Konzervovaná zelenina je obľúbeným občerstvením mnohých rodín.Okrem toho je veľmi užitočný: obsah kalórií v nakladaných uhorkách je malý, ale vysoký obsah bielkovín ho robí dosť výživným.
Recepty na tieto zimné polotovary sa ľahko pripravujú a vyžadujú si minimum produktov.Hlavná vec je dobrý prístup a správne proporcie.
Konzervovaná zelenina je obľúbeným občerstvením mnohých rodín.Okrem toho je veľmi užitočný: obsah kalórií v nakladaných uhorkách je malý, ale vysoký obsah bielkovín ho robí dosť výživným.