Najlepšie domáce recepty na squashový kaviár na zimu

Squashový kaviár na zimu je jednoduchý polotovar, ľahko zvládnuteľný aj pre začínajúcich kuchárov.Potrebujete len zásoby potrebných ingrediencií a dodržiavajte recepty.

Klasický squashový kaviár

Hlavné tajomstvo klasického receptu na squashový kaviár: všetky prísady sa pozorujú v presných pomeroch, ktoré overujú naše babičky.

Takže budete potrebovať:

  1. Cuketa - 1 kilogram, bez semien a šupiek.Odporúčame vám, aby ste si vzali úplne dozreté ovocie - aj keď s nimi budete mať viac problémov, jedlo sa ukáže ako prekvapivo chutné.
  2. Mrkva - 130 gramov.
  3. Paradajková pasta - 2 lyžice.lyžice.
  4. Cibuľa - 90 - 100 gramov.
  5. Cukor, soľ - 1 lyžička.
  6. Nerafinovaný rastlinný olej.
  7. Pasternak čerstvý - Art.lyžica.
  8. Korenie: hrášok - 5 hrachu, horký - 10.
  9. Voda.

Množstvo jedla bude stačiť na 4 porcie.Teraz choďte na varenie.Nakrájanú zeleninu nakrájajte na krúžky a opečte na horúcom slnečnicovom oleji z oboch strán.Keď sa pečú všetky kruhy, nalejte trochu vody, duste, až kým nebudú mäkké.

Mrkvu, pastinák a cibuľu nakrájajte na veľkénakrájané na kocky, smažte až do ťažko viditeľnej kôry, potom duste malým množstvom vody. Keď kocky zmäknú - môžu byť odstránené z ohňa.

Hotové prísady vložte do mixéra a rozdrvte na pyré. Zeleninové pyré dajte späť do panvice, pridajte paradajkovú pastu a nalejte 3 polievkové lyžice oleja. Varte asi 15 minút. Keď kaša zhustne, pridajte do nej soľ, cukor, korenie, nechajte na ohni ďalších 10 minút.

Ak chcete, aby kaviár zostal dlhý ćerstvý, udrżujte ho.

Video „Rýchly squashový kaviár na zimu“

Z tohto videa sa dozviete recept na vynikajúcu tekvicu na zimu.

Recept v multivariate

Svoje obľúbené desiatu si môžete uvariť nielen na panvici, ale aj na modernom viacvrstvovom varení.

Budete potrebovať rovnaké prísady, aké boli použité pre vyššie uvedený recept, ale s určitými digresiami:

  • cuketa - 1 kilogram;
  • mrkva - 130 gramov;
  • paradajková pasta - 3 lyžice. lyžice;
  • cibuľa - 90 gramov;
  • cukor, soľ - 1 lyžička;
  • slnečnicový olej - 2 lyžice. lyžice;
  • 65) korenie: podľa chuti čierna a červená paprika.

Kocku všetka zelenina.

Plátky nakrájajte na pomalý sporák, pridajte soľ. Nechajte uvariť 20 minút - počas tejto doby začne zelenina vytvárať šťavu, do ktorej sa následne dusí. Tým sa kaviár stane odšťavovačom, pretože počas varenia sa nepoužíva žiadna voda.

Pridajte paradajkovú pastu, cukor, korenie. Zatvorte pomalý sporák anastavte hasiaci režim na 2 hodiny.Mieša sa každých 15 minút.

Po 2 hodinách otvorte pomalý sporák - vyskúšajte varený.Ak je to potrebné, môžete pridať korenie.Ak je veľa šťavy - zapnite opäť hasiaci režim, kvapalinu odparte 10-15 minút v otvorenom viacvrstvovom zariadení.

Obrobok dobre rozdrvte pomocou mixéra alebo ponorného mixéra a duste ešte niekoľko minút.Zostáva iba zvinutie brehov kaviárom - je pripravená na zimu!

Kusy

Je nepravdepodobné, že by si kaviár kúpil v obchode, ale doma ho môžete variť.

Bude teda potrebné:

  • 1 stredne cuketa;
  • 1 stredná mrkva;
  • 1 paradajka;
  • 1 stredná cibuľa;
  • 2 strúčiky cesnaku;
  • cukor, soľ podľa chuti;
  • 1 zväzok zelení;
  • bobkový list;
  • slnečnicový olej;
  • Korenie: červená paprika a čierne korenie podľa chuti.

Celú zeleninu narezajte na krásne kocky.Tekvice sa musia zbaviť kože a semien.

Nalejte maslo na panvicu, opečte mrkvu.Nalejte cesnak a cibuľu, smažte 3 minúty.Potom na mrkvu, cibuľu a cesnak rozložte nakrájané paradajky, soľ a dusíme 10 minút pri nízkej teplote.

Nakoniec môžete pridať cuketu, trochu obľúbenú zeleninu, bobkový list, cukor, korenie.Do vlastnej šťavy dusíme do šťavy.

Ukázalo sa, že ide o chutné jedlo, kde si každý kus zachoval svoju chuť a úžitok.Konzervačný kaviár neubližuje, v zime si môžete bezpečne zrolovať a vychutnať si zeleninu.

Prostredníctvom mlynčeka na mäso

Ako už názov napovedá, pre tento recept budete potrebovať mlynček na mäso.

  • cukina - 2 kg;
  • cibule - 600 g;
  • cesnak - 10 klinčekov;
  • paradajky - 800 g;
  • mrkva - 0,5 kg;
  • paprika sladká - 1 kg;
  • cukor, soľ podľa chuti;
  • rastlinný olej;
  • ocot 70% - 1 lyžička;
  • korenie: podľa chuti čierna paprika.

Nakrájajte zeleninové prísady na veľké kocky.Paradajky vopred ošúpané.

Každá zelenina sa zomelie a dá do vlastnej osobitnej misky.Cesnak nastrúhajte na strúhadle alebo nakrájajte na cesnak.

Vyprážajte mrkvu a cibuľu v masle, až kým nezmiznú.Potom pridajte zostávajúcu zeleninu a dusíme do varu.

Do vriacej zmesi nalejte ocot, pridajte cukor, soľ a korenie.Varte pol hodiny, kým sa neuvarí.Počas varenia zeleniny je možné sterilizovať plechovky, aby sa zachovala výsledná miska.

Najlepšie recepty

Existuje veľké množstvo spôsobov varenia kaviáru, pod nimi nájdete najobľúbenejšie.

Hebrejčina

Zloženie:

  • cuketa - 2ks;
  • mrkva - 1 ks;
  • paradajky - 4 kusy;
  • petržlen - 1/2 zväzok;
  • cibuľa cibule - 2 ks;
  • soľ, cukor;
  • slnečnicový olej;
  • korenie: hrášok - 5 hrachu, horký - 10;

Celá zelenina sa trie na hrubom strúhadle alebo sa naseká nožom.Uistite sa, že všetky kusy súrovnakej veľkosti.

Na suchú panvicu položte všetky nakrájané cukety a zapálte malý oheň.Voda z nich začne vypúšťať - zeleninu ďalej duste, až kým sa tekutina neodparí.Nalejte trochu oleja do cukety, pridajte mrkvu, cibuľu, dusíme 20 minút.

Po pridaní paradajok, cukru, soli, korenia, dobre premiešajte - varte ďalších 15 minút.Hotové jedlo je možné ozdobiť nasekanou petržlenovou vňaťou.

V zhone

Ak máte málo času, ale chcete kaviár s tekvicami, existuje jednoduchý receptjedlá, ktoré je možné pripraviť pol hodiny.

  • cuketa - 2 kusy;
  • mrkva - 130 gramov;
  • cibule - 90 - 100 gramov;
  • 1 lyžica kečupu alebo paradajkovej omáčky;
  • cukor, soľ podľa chuti;
  • rastlinný olej - potrebný na vyprážanie;
  • cesnak - 1 - 2 strúčiky.

Nastrúhajte všetku zeleninu alebo ju nasekajte nožom.Do vyhrievanej panvice vložte všetky ingrediencie, okrem korenia, nalejte trochu slnečnicového oleja.Varte na miernom ohni štvrť hodiny.Pridajte paradajkovú omáčku alebo kečup, cukor, soľ, korenie.Varte ďalších 5-10 minút.

S paradajkami a majonézou

Zloženie:

  • pol tekvice - 1,5–2 kilogramov;
  • Cuketa - 3 kusy;
  • majonéza - 250 g;
  • paradajková pasta - 300 g;
  • cibule - 0,5 kg;
  • cukor - 4 lyžice.lyžice;
  • soľ - 2 lyžice.lyžice;
  • slnečnicový olej;
  • Korenie: hrášok, bobkový list;

Vyberte tekvicu a tekvicukôra a semená, nakrájané na veľké kocky, mleté ​​v mlynčeku na mäso.Výslednú hmotu dajte na panvicu, nalejte trochu oleja a pomaly zapaľujte.

Kým je dusená tekvica dusená, cibuľu jemne nakrájajte a pridajte na panvicu, varte 10 minút.Teraz pridajte paradajkovú pastu, majonézu.

Preneste hmotu budúceho kaviáru na panvicu a bez pridania vody varte jednu hodinu za miešania.Pridajte cukor, soľ, korenie.Varte pol hodiny.

5 minút pred pripravenosťou vložte bobkový list, ale keď je misa pripravená, vyberte ju.Konzervy s tekvicovým tekvicami v horúcom stave môžu byť konzervované.

Podľa GOST

Ak si spomeniete na marinovaný squashový kaviár GOST z obchodu, tento receptsa vám bude zdať najlepšie.

Ako si teda vyrobíš toho squashového kaviáru na zimu?

  • cukina - 3 kg;
  • Petržlenový koreň - 50 gramov;
  • mrkva - 190 g;
  • Cibuľa - 130 g;
  • paradajky - 1 ks;
  • paradajková pasta - 250 gramov, prírodná, podľa GOST;
  • rastlinný olej - 140 ml;
  • cukor - 1 lyžička;
  • ​​
  • soľ - 1 lyžica.lyžice;
  • 6 celých čiernych korení, drvených;

Ošúpeme tekvicu, nasekáme ju a trochu osmažíme na oleji.Ak sú pokryté zlatou kôrou, preneste ich na osobitnú dosku.Cibuľa, koreň petržlenu a mrkva sa vtierajú do hrubého strúhadla.Fritujte zmes, až kým nebude mäkká.Zmiešajte všetku zeleninu pomocou mixéra alebo mixéra, premieňajte na šťouchané zemiaky.Výslednú hmotu dusímeštvrť hodiny, potom sa pridá paradajková pasta, korenie. Dobre premiešajte a varte ďalších 5 minút.