8 pikantných receptov nakladaného chrenu na zimný domov

Pri zbere konzervovanej zeleniny v zime by sa mala venovať pozornosť koreninám. Jedným z chutných a zdravých korenín v chladnom období je chren. Kvalifikované ženy v domácnosti pripravujú na zimu chren, vďaka čomu je pikantným občerstvením.

Marinovaný chren

Konzervácia je najvýhodnejším spôsobom prípravy rastliny na zimu. Chren je ľahké, ale teplé jedlo. Pre milovníkov nakladaného koreňa ponúkame niekoľko populárnych spôsobov nakladania zeleniny.

S cesnakom a paradajkami

Korenené a neuveriteľne chutné korenie s paradajkami a cesnakom je známe svojimi prospešnými vlastnosťami. Zberané na jeseň a konzumované v zime. Snack sa používa na zabránenie prechladnutia.

Bude to trvať:

  • 200 g chrenového koreňa;
  • 1 kg paradajok;
  • 2 veľké cesnakové hlavy;
  • soľ, cukor podľa chuti.

Spôsob prípravy:

  1. Paradajky opláchnite, vylúpajte korene koreňov.
  2. Prejdite zeleninu mlynčekom na mäso.
  3. Lúpajte cesnakové hlavy, preskočte cesnakom.
  4. Zmiešajte všetky zložky, pridajte cukor, soľ.
  5. Preneste občerstvenie do suchých pohárov.Vložte do chladničky.

U jabĺk

Jablká sú dokonale kombinované s výdatnou koreňovou zeleninou.

Bude potrebné:

  • jablká akejkoľvek odrody - 2 kg;
  • 1 hlava cesnaku;
  • koreňová zelenina z chrenu - 100 g;
  • ocot (9%) - 1 lyžica.l.;
  • soľ - 1 lyžica.l.;
  • cukor - 1 lyžica.l.

Technológia varenia:

  1. Opláchnite a olúpajte korene zeleniny.
  2. Jablká nakrájajte.
  3. Všetko mele v mlynčeku na mäso.
  4. Hmota sa prenesie do nádoby, pridá sa cukor, soľ.
  5. Zmes povarte, pridajte ocot.
  6. Vyberte panvicu zo sporáka.Obsah sa mieša.
  7. Preneste do sterilizovaných pohárov a zatvorte viečka.Vložte do chladničky.

Konzervované občerstvenie bude pikantnejšie a voňavejšie, ak doň pridáte lyžičku citrónovej kôry.

S cviklou v octe

Cvikla dodáva korenistému a chutný vzhľad a zjemňuje ostrosť.chren. Toto jedlo sa môže zmiešať s majonézou alebo kyslou smotanou, aby sa vytvorila chutná omáčka.

Zloženie:

  • koren chrenu - 700 g;
  • repa - 500 g;
  • 1 polievková lyžica.l.cukor;
  • 1 lyžička.soľ;
  • Ocot (9%) - 2 lyžice.l.

Kroky prípravy:

  1. Ošúpané chren a cvikla, odrezané špičky.
  2. Mletú zeleninu mlynčekom na mäso alebo kuchynským robotom.
  3. Môžete použiť iba repnú šťavu, takže sa získa občerstveniekrajší.
  4. Zmes sa mieša.
  5. Pridajte cukor, soľ a ocot.
  6. Konzervy pod prikrývkami.

Video „Domáce ostré chren“

Z tohto videa sa dozviete recept na výrobu domáceho horúceho chrenu.

Pikantné prísady do budúcnosti

Klasickými receptami na varenie chrenu sú „biely chren“ a „chren“. Posledne menovaný má veľa variácií v zložení zložiek. Obrobok však musí byť nevyhnutne korenený podľa chuti, na ktorú je pripravený.

Tradičný „biely chren“ bez prísad

Marinovanie úžitkovej rastliny podľa tohto receptu sa považuje za najjednoduchšie, nezaberie to veľa času.

Požadované:

  • 1 kg korene chrenu;
  • 1 pohár vody;
  • 3 lyžice. l. cukor;
  • 2 lyžice. l. soľ;
  • Acetický roztok - 150 ml.

Proces varenia:

  1. Opláchnite, očistite korene rastliny. Nastrúhajte alebo nasekajte mixér.
  2. Marinádu pripravte z vody, octu, soli a cukru.
  3. Hmota strúhanej zeleniny sa prenesie do pohárov a naleje sa marináda.
  4. Pevne zatvorte, vložte do chladničky.
  5. Užitočné a slané prísady do tabuľky sú pripravené!

Strúhaný chren s citrónom

V tomto recepte by sa namiesto octu mal používať citrón. Z tohto občerstvenia bude ešte užitočnejšie.

Súčasti:

  • 1 kg chrenových odnoží;
  • soľ - 1 polievková lyžica. l.;
  • cukor - 3 lyžice. l.;
  • citrón - 1 ks;
  • voda.

Ako urobiť slepú vzorku:

  1. Korene rastliny sa akýmkoľvek spôsobom pomelú.
  2. Pridajte k hmote soľ, sladte. Zamiešame.
  3. Nalejte vriacu vodu na hustú hmotu.
  4. Miešajte, preneste do pripravených pohárov.
  5. Do každej nádoby stlačte niekoľko kvapiek citrónovej šťavy.
  6. prikryte vekom. Skladujte na chladnom mieste.

„Khrenovin“

Toto je jeden zo „zlatých“ receptov na korenie. Zlepšuje trávenie, má antimikrobiálne vlastnosti. Pripravené s pridaním paradajok. Rôzne predjedlá majú názvy „Khrenoder“, „Gorloder“, „Spark“.

Zložky:

  • 3 kg zrelých paradajok;
  • 300 g koreňovej zeleniny z chrenu;
  • 300 g cesnaku;
  • 1 struková korenička;
  • 3 lyžice. l. soľ;
  • 3 lyžičky. cukor.

Príprava:

  1. Umyte zeleninu, odstráňte nejedlé časti.
  2. Naplánujte tanier paradajok. Peel off.
  3. Cesnak nakrájajte na cesnakovú misku.
  4. Mleté paradajky a chren alebo použite mixér.
  5. Horký korenie na rozbitie.
  6. Miešajte všetky prísady do homogénnej hmoty. Pridajte soľ, cukor.
  7. Obal na predbalené sterilizované banky. Zahalte kryty.
  8. Korenie skladujte v chladničke, na balkóne alebo v pivnici.

S vlašskými orechmi

Tento pikantný šalát s nezvyčajnou chuťou sa varí veľmi ľahko.

Čo musíte urobiť:

  1. Skombinujte a zmiešajte 500 g strúhaného chrenu, 5 lyžíc. l. mletéhovlašské orechy.
  2. Pridajte 250 ml teplej vody, 2 lyžice. l. jablčný ocot, 1 lyžička. soľ, 1 lyžička. cukor.
  3. Rozprestreté do malých nádob.
  4. Konzervovaný šalát skladujte na chladnom mieste.

Chren so sladkou paprikou bez sterilizácie

Toto desiatu možno pripraviť bez sterilizačných nádob. Zozbieraný šalát ihneď pripravený na použitie.

Povinné:

  • 200 g korene chrenu;
  • 1 kg sladkej papriky;
  • 1 kg paradajok;
  • 1 lyžička. ocot (9%);
  • 1 zväzok zelených;
  • 1 hlava cesnaku;
  • soľ, cukor podľa chuti.

Spôsob prípravy:

  1. Pepper wash, odstráňte semená.
  2. S paradajkovou šupkou, mleté ​​s korením a chrenom.
  3. 200) Cesnak preskočte cez lis.
  4. Zmiešajte zmes, pridajte zeleň, nalejte ocot. Soľ, sladte.
  5. Nalejte do pohárov.

Triky s varením

  1. Chren môže dráždiť sliznice, takže pri mletí sa na mlynček na mäso umiestni plastový vak na výstupe z mlynčeka na mäso a mletý produkt sa naleje do nádoby.
  2. Koreňovú zeleninu ľahšie nastrúhajte, ak ju zmrazíte.
  3. Ak je zelenina vyschnutá, potom sa na jeden deň namočí do studenej vody. To prinesie späť čerstvosť.
  4. Pri morení koreňovej zeleniny môžete pridávať rôzne bylinky a koreniny.

Chren - nevyhnutná súčasť domáceho konzervárenstva na zimu. Koreň tejto rastliny je veľmi užitočný, pretože obsahuje veľké množstvo vitamínov. Solenie zeleniny jenajlepší spôsob, ako ho udržať zdravé po celú zimu.

Prírezy z koreňov tejto rastliny sú vynikajúcim doplnkom k jedlám z rýb a mäsa, ako aj ľahkým nezávislým občerstvením. Mal by sa však používať opatrne, aby sa príliš nepozoroval žalúdočný sliz.