Preukázané nakladané reďkovkové recepty

Reďkovka je koreňová zelenina rodiny kapusty, ktorú používajú ľudia z hlbokého staroveku. Môže to byť celý rad odrôd: čierna, biela, zelená. Najbežnejšou a najužitočnejšou je čierna reďkovka, z ktorej sa získava najchutnejšia nakladaná reďkovka. Osvedčená morená reďkovka, ktorú je možné skladovať celú zimu.

Príprava prísad

Koreňová zelenina by sa mala dôkladne opláchnuť tečúcou vodou, je potrebné olúpať. Môžete použiť škrabku. Pred varením sa ovocie pomelie podľa receptu: slamky, plátky, kocky. To sa dá dosiahnuť trením zeleniny na strúhadle alebo prechodom cez rezačku zeleniny. Zvyšnú zeleninu a bylinky by ste mali umývať a narezať nepoužité časti potravín.

Video: „Marinovaná reďkev - predjedlo v ázijskom štýle!“

Z tohto videa sa dozviete, ako variť nakladanú reďkovku.

Recepty krok za krokom

Recepty na morenie a morenie reďkovky nie sú také známe, ale skutoční labužníci ich ocenia.

V kórejčine

Výrobky na prípravu marinovanej kórejskej reďkovky:

  • strúčiky cesnaku;
  • reďkev - 1 kg;
  • chilli - 2 kusy;
  • soľ - 2 lyžičky;
  • cukor - 1 lyžica;
  • zelená cibuľa - 30 g;
  • ocot 9% - 0,5 lyžice;
  • chuťové prísady.

Zelenina, nastrúhajte alebo nakrájajte na malé kúsky.Pepř jemne nasekaný, zmiešaný s reďkovkou a soľou.Nechajte hmotu 2 hodiny zohriať, vytlačte šťavu.Do nálevu pridajte cukor, ocot, cibuľu, cesnak, korenie.Miešajte zeleninu a čerstvo uvarenú marinádu.

Šalát stočte do sterilizovaných pohárov a uložte na chladnom mieste.

Pikantné

Požadované:

  • kilogramy reďkovky;
  • 4 strúčiky cesnaku;
  • dve cibule;
  • lyžička mletého korenia;
  • 2 polievkové lyžice soli;
  • pohár rastlinného oleja.

Ošúpanú koreňovú zeleninu nakrájajte na tenké prúžky.Cibuľu a cesnak nakrájajte na tenké krúžky.Zmiešajte polievku so soľou a nechajte ju pol až dve hodiny, aby dala šťavu.Zmiešajte všetku zeleninu, pridajte korenie a olej.Nechajte jeden deň v chladničke.Skladovateľnosť takéhoto šalátu nie je dlhšia ako 2 mesiace.

Kyslá

Kyslá reďkovka je veľmi chutná, je menej štipľavá a príjemne kyslá podľa chuti.

Ľahká príprava znamená, že je potrebné sa pripraviť vopred:

  • čierna reďkovka - kilogram;
  • cesnak - jedna hlava;
  • 72) kôpr - 10 vetiev;
  • soľ - 1 polievková lyžica.

Nastrúhajte čiernu odrodu na hrubé strúhadlo alebo jemne nasekané rezky.Nakrájajte cesnak, pridajte nastrúhanú zeleninu.Zeleninu nakrájajte na jemno, ručne zmiešajte s rastlinnou hmotou.Salát nasolímechuť, presunúť do pohárov a pečať. Uchovávajte v chladničke.

marinované

Na nakladanie zeleniny budete potrebovať:

  • vodný liter;
  • jablčný ocot - 200 ml;
  • soľ - 50 g;
  • cukor - 200 g;
  • 83. kôpr, korenie - podľa chuti;
  • cibuľa cibule - 5 kusov;
  • 85) reďkovka - kilogram.

Koreňovú zeleninu nakrájajte na tenké plátky alebo mriežku. Nalejte studenou vodou, soľou a nechajte hodinu pôsobiť horkou. Nakrájajte cibuľu na malé krúžky a potom uvarte marinádu. Pridajte do vody soľ, cukor a ochucovadlá. Za stáleho miešania varte a pridajte ocot.

Kusy reďkovky umyte a položte ich vo vrstvách do vopred sterilizovaných pohárov. Nasaďte cibuľové krúžky na vrch a nalejte do marinády.

Vybraté banky premiestnené do skladu v pivnici. Tento predjedlo sa hodí ako príloha k rôznym jedlám.

s greeny

Na varenie budete potrebovať:

  • 1,5 kg reďkovky;
  • 200 g mrkvy;
  • Jablčný ocot - lyžica na 0,5 l nádoby;
  • cukor - 2 lyžičky;
  • soľ - lyžička na pollitrovej nádobe;
  • petržlen a kôpor.

Umývanie a šúpanie zeleniny. Rošt na strúhadle na požadovanú veľkosť. Jemne nasekajte zeleň. Rastlinnú hmotu zmiešajte so zelení, pridajte soľ, cukor. Vezmite vopred sterilizované 0,5 l nádoby a vložte do nich výsledný šalát, pridajte ocot. Nalejte vriacu vodu a korok.

Nechajte marinovať tri dni.

Predpisy o skladovaní

Pravidlá skladovanie reďkovky by mali poznať každý záhradník.

Je potrebné vykopať iba zrelú zeleninu, a ak korene dozrievajú, stvrdnú a strácajú chuť.

Je potrebné zbaviť sa malých, chorých a zdeformovaných koreňových plodín.Vybrané exempláre sa vykopali z pôdy a potom sa odrezali vrcholy a korene.

Rôzne druhy rastlín priamo ovplyvňujú ich skladovanie.Pestrá reďkovka:

  • rokov;
  • jeseň;
  • zima.

Letné odrody sa uchovávajú v chladničke najmenej tri týždne.Takáto známka nie je vhodná na zimné zrenie.Cez sezónu alebo dozrievanie sa cítite dokonale uložené v pivničných pivniciach.Skladujte zásoby v suteréne a pivničné potreby v drevených debnách, nalievajte suchý piesok.

Teplota v miestnosti by nemala byť nižšia ako nula, ale 1-3 ° С a vlhkosť - 80-90%.Nedovoľte, aby kolísali teploty a vysoká vlhkosť, inak sa reďkovky hnijú.

V mestskom prostredí existuje možnosť skladovania na zasklených balkónoch, ak teplota neklesne pod nulu.

Ak sa ukázalo, že úroda je dobrá, najlepším spôsobom uchovávania reďkovky doma je jej konzervácia.

Skúsení záhradníci sa neodporúčajú mraziť zeleninu.Mráz bude bez chuti a mäkkosti.Koreň môže byť zmrazená iba v jednom prípade - na použitie v chladnom období ako liek na liečbu prechladnutia.Strúhaná koreňová zelenina uložená vo vreciach a uložená v mrazničke.

Komueliminovať nedostatok vitamínov v zime, je potrebné zozbierať reďkev vopred. Šťava samotnej zeleniny je veľmi užitočná, má antivírusové vlastnosti. Najznámejším účinným prostriedkom je zber reďkovky s medom, ktorý sa používa na liečbu bronchitídy.