8 receptov na rebarborový kompot a jeho prospešné vlastnosti

V lete sa rebarbora rebarbora často pripravuje, čo je veľmi osviežujúce.Okrem toho obsahuje veľa užitočných látok, ktoré sa nedajú povedať o nakúpených balených šťavách.Nápoj sa často zberá na zimu.Rebarbora dozrel a vy neviete, čo s tým robiť?Pripravte obrobok!
Obsah
  1. Príprava
  2. Video „Rhubarb compote withškorica na zimu "
  3. Čo je užitočné
  4. Čerstvý nápoj
  5. S jablkami
  6. S jahodami
  7. S hrozienkami
  8. S višňami
  9. Na zimu
  10. Z jednej prísady
  11. Bez sterilizácie
  12. Čerešne
  13. S bazalkou
Príprava

Pred varením by kompost mal byť správne pripravený.Odporúča sa venovať pozornosť tomuto:

  1. Zvláštnosťou rebarbory ​​je, že listy by sa mali vyhodiť a použiť stonky.
  2. Mladé stonky majú veľmi jemné mäso, a preto z nich koža nie je odstránená.V dobre vyzretom rebarbore je pokožka stvrdnutá a tvrdá - musí sa odstrániť.Používajú sa iba umyté stopky.
  3. Výborný je kompot nielen z jedného produktu, ale aj s prídavkom mäty, klinčekov, ovocia alebo bobúľ.
  4. S cieľom zabrániť vydutiu viečok a počas skladovania nápoj nie je kyslý, pridáva sa do neho viac cukru.

Video „Kompitujte z rebarbora so škoricou na zimu“

Z tohto videaNaučte sa, ako pripraviť vynikajúci rebarborový kompotškorica na zimu.

Ako užitočné

Rehubarb bol dlho vychovaný a používaný väčšinou na liečebné účely.Výrobok obsahuje fosfor, vápnik a horčík, ako aj kyselinu octovú, citrónovú a ďalšie kyseliny.Draslík, ktorý je tiež súčasťou, zlepšuje krvný obeh.Počas varenia nie sú živiny ničené.

​​

Je potrebné dodať, že nie každý sa môže zapojiť do pitia rebarbora.Obmedzte použitie nevyhnutne potreby starších ľudí, ako aj tých, ktorí majú problémy s tráviacim traktom. Môže to tiež spôsobiť vážne otravy u malých detí.

Čerstvý nápoj

Nasledujú osvedčené recepty, pomocou ktorých môžete vyrobiť čerstvé ovocné kompóty, ktoré si nevyžadujú šúľanie.

S jablkami


Vezmite 250 g jabĺk a rebarbory, 3 litre vody, cukru -podľa vášho vkusu, mäty, škorice a citrónovej kôry - podľa želania.

Pokyny na varenie:

  1. Varte vodu, pridajte cukor a rozpustite ho.
  2. Vložte plátky jabĺk do sirupu, povarte ich 7-10 minút.
  3. Hádzajte šúpané a umyté stopky, mätu, škoricu a citrónovú kôru.
  4. Znovu uveďte do varu, vyberte z tepla.
  5. Riad zakryte a nechajte pôsobiť 10 minút.
  6. Po ochladení sa nápoj môže konzumovať.

S jahodami

Na taký kompót vezmite 300 g rebarbory ​​a jahôd, cukru - dochuť, pár tymiánových tyčiniek.

Pivovarský nápoj takto:

  1. Prečistenú vodu prevarte, vyhoďte cukor, premiešajte.
  2. K sirupu sa pridajú ošúpané stonky rebarbory ​​a jahody, ktoré sa musia najskôr odstrániť zo sepálov a pomliaždiť, čím sa odstránia poškodené bobule.
  3. Zmes znovu uvarte, vyberte zo sporáka, pridajte tymián.
  4. Nechajte trvať na odhalení.

S hrozienkami

Rebarbora a hrozienka sú dokonale kombinované.Nezáleží na farbe sušeného hrozna.

Vezmite 100 g hrozienok a cukru, 400 g stopiek a 2 litre čistenej vody.

Ďalej dodržiavajte nasledujúci algoritmus pôsobenia:

  1. Umývajte a nasekajte stonky rebarbory, aby bolo vhodné vložiť kúsky do misky.
  2. Rozinky nalejte vodou, nechajte pôsobiť 15 minút a opláchnite.
  3. Voda sa zahrieva, pridávajú sa hrozienka, rebarbora a granulovaný cukor.
  4. Varte, prikryte, varte 5 - 7 minút.
  5. Vypnite ho a trochu viac zakryte vekom.

S čerešňami

Za leto získate skvelý kompot, ktorý osloví tých najmenších.Používa sa akákoľvek odroda vrátane čiernych a bielych bobúľ.

Bude trvať 300 gramov stopiek a čerešní, 3 litre čistej vody a cukru (podľa chuti).

Pokyny na postupné varenie:

  1. Opláchnite a odstráňte čerešne.
  2. Umyte stonky rebarbory ​​a nakrájajte na kocky.
  3. Nalejte vodu do kuchynského riadu, zapálte oheň a zakryte granulovaným cukrom.
  4. Po varení pridajte do sirupu čerešňu a rebarbora, varte ďalších 15–20 minút.
  5. Vypnite, dajtevariť.

Na zimu

Zvyšok článku predstavuje recepty na zimné prípravky, ktoré vás potešia vôňou a vynikajúcou chuťou v chladných večeroch.

Z jednej zložky

Doplní sa 400 ml sirupu a 600 g rebarbora.

Sirup sa pripravuje takto: Odoberie sa 1 liter vody, v ktorej sa rozpustí 250 g granulovaného cukru.Hmota sa privedie do varu a varí sa 2–5 minút.

Kompot sa pripravuje takto:

  1. Vložte stopky do čistej a pripravenej nádoby, nalejte ich horúcim cukrovým sirupom, zakryte čistými viečkami.
  2. Dajte poháre do misky s vodou, zahrievajte na 60 ° C.
  3. Banky sa spravidla sterilizujú najviac 20 minút pri teplote miestnosti.
  4. Zrolovať, prevrátiť.
  5. Neuchovávajte v chlade v prievane, pretože horúce nádoby môžu prasknúť.

Bez sterilizácie

Musíte si vziať stopky rebarbory ​​a variť sirup.Hostesky sa riadia tým, že 1 šálka vody vezme 1 šálku granulovaného cukru.Zložky sa zmiešajú, privedú do varu a vypnú sa.Takže sa pripravuje sirup.

Pokyny na prípravu kompotu:

  1. Pripravte stonky rebarbory, ako je opísané vyššie.
  2. V trojlitrových nádobách roztiahnite stonky a jednu tretinu naplňte.
  3. Pridajte vriaci cukrový sirup.
  4. Rozložte čisté kryty kompotov, prevráťte ich.
  5. Zabalte niečo husté a nechajte v tejto polohe, kým úplne nevychladne.

S čerešňami

Na jednu trojlitrovú plechovkuBudete potrebovať 3 litre vody, 400 g granulovaného cukru, 300 g čerešní a rebarbory.

Pokyny na varenie krok za krokom:

  1. Bobule dobre opláchnite, odstráňte vetvičky.
  2. Listy zo stoniek odstráňte, vyčistite ich, umyte, nakrájajte na malé kocky.
  3. Nalejte vodu do riadu, pridajte cukor, povarte.
  4. Vložte sladké čerešne a rebarbory ​​do čistých pohárov, zakryte vriacim cukrovým sirupom.
  5. Neplňte po okraj, zakryte nádobu parnými viečkami.
  6. Dajte poháre do misky s vodou a pol hodiny pasterizujte pri miernom ohni.
  7. Zrolujte obvyklým spôsobom, chladte hlavou hore.

S bazalkou

Na dve 1-litrové poháre budete potrebovať 2 listy bazalky, 2 litre čistenej vody, 400 g rebarbora a 200 g cukru.

Pripravte kompot takto:

  1. Sterilizujte poháre na spájanie.
  2. Spracujte stonky nakrájané na malé kúsky.
  3. Vložte ich do nádoby, prikryte vriacou vodou, prikryte vekom po dobu 15 minút.
  4. Vypúšťacia kvapalina.
  5. Do tary pridajte granulovaný cukor do rebarbory, listy bazalky jeden po druhom.
  6. Nalejte vriacu vodu na vrchol, stočte sa.
  7. Obráťte taru, zabalte a skladujte, kým banky nevychladnú.

Uvedené odporúčania pomôžu pripraviť vynikajúci kompot, ktorý bude obsahovať vitamíny.

Je potrebné dodať, že vo všetkých receptoch je množstvo cukru uvedené približne. Môže byť „prispôsobený“ podľa vášho vkusu, zníženia alebo zvýšenia objemu. Spravidla to polotovarybude stáť až do zimy, bude sladší.

Na záver je potrebné pridať niekoľko ďalších odporúčaní, ktoré môžu byť užitočné pre hostesky:

  1. Aby sa nápoj stal ešte užitočnejším, môžete nahradiť cukor medom. Produkt sa pridáva iba do chladeného kompotu, inak stratí všetky vlastnosti.
  2. Elderberry a Honeysuckle sú tajné prísady, vďaka ktorým je nápoj ešte chutnejší. Rebarbora sa dobre hodí aj so slivkou alebo malinami.
  3. Čerstvý nápoj by sa mal konzumovať dva dni po príprave. Otvorte misky s kompotom uloženým v chladničke.
  4. Nie je možné použiť všetky koreniny. Ak chcete dať neobvyklú chuť a rafinovanú chuť, môžete pridať trochu klinčeka alebo škorice. Uvádzajú sa iba vtedy, keď v kompote nie sú citrusové plody.

Vyberte si vhodný recept a v lete poteší chladeným nápojom av lete užitočný kompot.