Slané recepty nakladali divoký cesnak na zimu

Ramson - greeny, ktoré chutia ako cesnak.Používa sa na prípravu rôznych pokrmov.Je tiež nakladaná, nakladaná, vykysnutá, vyrobená z listov a stoniek.Existuje mnoho rôznych receptov, ktoré oslovia aj gurmánov.V článku sa dozvieme, ako doma konzervovať divoký cesnak.

Klasický recept z nakladaného divého cesnaku

Nakladaný divoký cesnak je pomerne populárna sochárka, ktorú mnohí hostesky na zimu uzatvárajú.Klasický recept tohto jedla nezahŕňa použitie iných komponentov, ako je ten hlavný.Na marinovanie tejto rastliny budete potrebovať:

  • 2 kg hlavnej zložky;
  • 1,5 litra vody;
  • 40 g soli;
  • lyžica octu.

Teraz zvážte postup na prípravu nakladaných listov cesnaku divého:

  1. Listy rastliny dôkladne umyte pod tečúcou vodou.Zaistite, aby na nich nezostali žiadne nečistoty alebo cudzie telesá.
  2. Plechovky vopred sterilizujte, aby ste na ne nestrávili viac času počas procesu varenia.
  3. Môžetemarinujte celé listy a podľa potreby ich môžete usušiť a nakrájať.
  4. Teraz povarte vodu a pridajte tam odmeraných 40 g soli. Dobre premiešajte a pridajte listy rastliny.
  5. Túto hmotu povarte niekoľko minút a potom vložte listy do pohárov.
  6. Do zvyšnej soľanky nalejte poslednú prísadu, ocot. Potom musíte uvariť a ihneď naliať do pohárov s greeny, zatiaľ čo vývar stále vrie.
  7. Poháre by sa mali stočiť a nechať, kým konzervy v konzervách nevychladnú.

Video: Nakladaný Ramson

V tomto videu sa dozviete, ako nakladať divoký cesnak.

Kyslá cesta

Okrem konzervácie môžete z tohto produktu vyrobiť aj štartér.Nakladané listy a stonky rastliny sa dajú zbierať osobitne, pretože ich chuť je odlišná. V tejto časti budeme hovoriť o tom, aké kyslé recepty existujú a ako tieto pokrmy správne pripraviť.

Nakladané listy

Po prvé, poďme hovoriť o nakladaných listoch, pretože väčšina ľudí ich považuje za hlavnú zložku, ktorú možno získať z divého cesnaku. Tento recept je veľmi jednoduchý, potrebujete na to niekoľko ingrediencií a jeho varenie je veľmi krátke. Takže na prípravu, ktorú budete potrebovať:

  • 1 kg letáky;
  • 20 g soli.

Ako uvariť predjedlo:

  1. Listy opláchnite, môžete sa dokonca niekoľkokrát ubezpečiť, že sú čisté.
  2. Vysušte ich a nakrájajte na malé kúsky.kúsky.
  3. Výslednú hmotu preložte do panvice, v ktorej bude pripravený náš kvas.
  4. Nalejte soľ na vrchol a dobre ju vyžmýkajte rukami. Nenechajte šetriť sily: je potrebné, aby šťava vyčnievala z listov.
  5. Výslednú hmotu prikryte doskou a stlačte niečo ťažkým (dokonca aj ťažká nádoba je perfektná). Je nevyhnutné, aby boli listy úplne ponorené do šťavy a ako by mali byť namočené. Ak nie je dostatok šťavy, stačí pridať trochu čistej vody na zvýšenie hladiny kvapaliny.
  6. Nechajte listy stáť celú noc.
  7. Ráno ich vyberte a vložte ich do veľkej nádoby. Zatlačte na niečo ťažké nad.
  8. Nádobu prikryte a nechajte v chladničke 14 dní.
  9. Nezabudnite každý deň prepichnúť listy ihlou a uvoľniť nahromadené plyny.
  10. Usporiadajte malé nádoby a zatvorte ich plastovými krytmi.
  11. Výrobok bude použiteľný dva týždne po otvorení plechoviek.

Občerstvenie zo stoniek

Zvyšné stonky môžete použiť aj na výrobu chutného kvasnice.

Budete potrebovať:

  • 1 kg stoniek;
  • 1 - 2 lyžice. l. soľ;
  • 1 polievková lyžica. l. cukor;
  • 1 liter vody.

Ako uvariť:

  1. Stopky sa veľmi dôkladne umyjú studenou vodou.
  2. Nakladané uhorky varte osobitne. Voda povarte a hodte do nej tú istú soľ a cukor. Po úplnom rozpustení cukru a soli nezastavujte proces na niekoľko minút. Vzletpán zo sporáka a nechajte vývar vychladnúť.
  3. Stonky by sa mali zložiť do hrnca a čerstvo pripravená uhorka by sa mala naliať na vrch.
  4. Zakryte doskou a zatlačte ju nadol s niečím ťažkým, aby boli stonky ponorené do moriaceho nálevu.
  5. Hmotu umiestnite na 14 dní do skrinky alebo na iné chladné miesto.Každý deň odstráňte výslednú penu a strkajte stonky a zbavte sa plynov.
  6. Stonky vyberte z chladničky, vložte ich do pohárov a pridajte k nim soľanku.

Solený divý cesnak bez slaného nálevu

Mnohí sa tiež zaujímajú o otázku, ako moriť divoký cesnak v zime.Solenie divého cesnaku v zime v bankách nie je ťažké a zvládne to absolútne každá hostiteľka.Na prípravu tejto slanej misky budete potrebovať:

  • 1 kg rastliny;
  • 2 lyžice.l.kamenná soľ.

Postupný postup je nasledujúci:

  1. Rastliny dôkladne opláchnite pod tečúcou vodou a uistite sa, že na nich nie sú žiadne kúsky zeminy.
  2. Voliteľne môžete greeny rozdrviť.Túto položku môžete tiež preskočiť.
  3. Nalejte soľ, premiešajte a dobre si pamätajte rukami.
  4. Výsledná hmota sa zloží do pohárov a uzavrie sa vekom.
  5. Po 10 dňoch by mal byť baranidlo dôkladne premočené a použiteľné.Vo všeobecnosti sa tento produkt skladuje 1 rok, takže nie je potrebné ho okamžite používať.

Recepty pre gurmánov

Okrem obvyklých receptov existuje aj množstvo jedál, ktoré padnúpodľa chutikuchári, ktorí chcú vyskúšať niečo neobvyklé.Teraz sa pozrieme na štyri neobvyklé spôsoby zachovania divého cesnaku.

Kórejský divoký cesnak

Táto miska má veľmi pikantnú chuť, ktorá osloví milovníkov exotiky.Na prípravu tohto jedla budete potrebovať:

  • niekoľko zväzkov divého cesnaku;
  • 1 mrkva;
  • korenie v kórejčine;
  • 1 lyžička.cukor;
  • 0,5 lyžičky.soľ;
  • 4 lyžice.l.rastlinný olej;
  • 2 lyžice.l.vínny ocot.

Postup je nasledujúci:

  1. Pripravte barana.
  2. Vypustite vriacu vodu a vložte rastliny do hlbokej misky.
  3. Mrkvu nakrájajte na prúžky a pridajte do cesnaku.
  4. Zmiešajte cukor, ocot, korenie a soľ.Potom nalejte zmes do šalátu.
  5. Pridajte olej a premiešajte.
  6. Usporiadajte poháre, počkajte pár hodín a zjedzte.

So slaninou

Slaninou sa samozrejme táto rastlina nedá konzervovať, ale môžete si pripraviť chutné občerstvenie.Na prípravu tohto jedla budete potrebovať:

  • 0,2 kg tuku;
  • 0,1 kg divého cesnaku;
  • soľ, korenie, korenie.

Príprava:

  1. Tuk a cesnak sa nechajú prejsť mlynčekom na mäso a potom sa zmiešajú.
  2. Pridajte ďalšie zložky (voliteľné).
  3. Zmes umiestnite do pohára a vložte do chladničky.

V paradajkovej omáčke

Paradajková omáčka alebo paradajková pasta dokonale doplní chuť divého cesnaku.Budete potrebovať:

  • 2 kg cesnaku;
  • 0,2 kg paradajkovej pasty;
  • 4 čl.l.soľ;
  • 2 lyžice.l.cukor;
  • 2–3 bobkové listy;
  • 0,8 1 vody;
  • čierne korenie.

Teraz, ako pri varení:

  1. Pripravte ramson a vložte ho do oddelených pohárov.
  2. V malej panvici prevarte trochu vody a vyhoďte do nej všetky zvyšné ingrediencie.
  3. Výsledná soľanka sa naleje do pohárov.
  4. Zatvorte poháre, otočte ich a niečo prikryte.

So zázvorom a zelerom

Toto je pre nás dosť exotické jedloktoré však nie je ťažké variť.

Budete potrebovať:

  • 150 g cesnakových cibúľ;
  • 100 g omáčky z bieleho vína;
  • 1 polievková lyžica.l.horčičné semeno;
  • 0,5 lyžičky.sušený zeler;
  • 0,5 cm strúhaného koreňa zázvoru;
  • 2 lyžice.l.cukor;
  • 1 lyžica.l.soľ.

Postup prípravy:

  1. Všetky cesnakové cibuľky očistite od prebytočných prvkov a dôkladne sa umyte.
  2. Marinádu uvarte osobitne: uvarte trochu vody a do nej vhoďte zvyšné ingrediencie.Varte 5 minút.
  3. ​​
  4. Vložte žiarovky do pohára a nalejte do nich marinádu.
  5. Rozbaľte plechovky.

Opísali sme základné recepty konzervovaných a predjedlých divého cesnaku, takže si vyberte svoj obľúbený recept a choďte na to!