Recepty obsahujú cuketu s tradičnou a originálnou chuťou

V tradičnom pojme je kompot nápoj vyrobený z ovocia a bobúľ, ale nie zo zeleniny. V dnešnom článku sa však budú zvažovať spôsoby, ako pripraviť alternatívne ihrisko. Cuketa kompot má nezvyčajnú chuť. Bude to užitočné aj pri varení doma.

Tipy na varenie

Cuketa alebo cuketa je letná zelenina rodiny tekvíc bez výraznej chuti a vône. Nepreruší chuť iných ingrediencií, čo znamená, že bude veľa variácií a receptov. Najlepšie kombinácie by mali zostať podrobnejšie.

Aby bola konzervácia úspešná a nápoj bol chutný, mali by sa dodržiavať tieto pravidlá:

  1. Pokiaľ ide o kompot, je potrebné zvoliť zrelé a elastické plody strednej veľkosti bez jamiek a stmavených plôch. Cukety sa nelúpajú.
  2. Pred skladovaním musia byť ďalšie prísady dôkladne triedené a prepláchnuté pod tečúcou vodou.
  3. Sterilizácia plechoviek a viek.
  4. Je dôležité nestráviť cukinu.
  5. Metóda dvojitávyplniť. Pripravené a umyté ovocie vložte do pohára a nalejte vriacu vodu. Namočte pol hodiny a potom nalejte obsah na panvicu. Vmiešajte cukor a povarte. Nalejte horúci kompot na sklo, stohujte sa.
  6. Nie vždy je možné vypočítať množstvo cukru, niekedy sa nápoj ukáže byť kyslý a niekedy príliš sladký. Existuje spôsob, ako: zriediť prevarenou vodou pri izbovej teplote. Toto tajomstvo sa môže použiť tak pred pretočením plechovky, ako aj po jej otvorení pred použitím.

Video „Kométa cukety s príchuťou ananásu“

Z tohto videa sa dozviete recept na kompot cukety s príchuťou ananásu na zimu.

Najlepšie recepty

Ako už bolo uvedené, cuketa sa dobre hodí pre rôzne druhy ovocia a bobúľ.Obdobie zberu zeleniny je v polovici leta, keď dozrievajú ďalšie ovocné plodiny.Jablká, čerešne, hrušky, rakytník bude skvelým doplnkom cukety. Všetko záleží na preferenciách vkusu členov rodiny.

Tradičné


Konzervovaný cuketový nápoj je klasický recept, ktorý k nám prišiel zo slnečného Bulharska. Práve v tejto krajine majú radi neobvyklé kombinácie zeleniny s korením a ovocím. V tejto súvislosti je to sladká marináda s pikantnými tónmi klinčekov.

Na prípravu budete potrebovať:

  • cuketa - 2 ks;
  • granulovaný cukor - 2,5 šálky;
  • stolový ocot - ½ lyžičky;
  • čistá voda - 3 l;
  • Karafiát - 2–3 ks.

Umyte zeleninu.Semená opatrne vyberte a nakrájajte na kocky.Nakrájajte plátky na panvicu a pridajte vodu.Vmiešajte cukor a privarte.Pridajte korenie a nalejte ocot.Sterilizácia bánk.Výsledná varná zmes sa rovnomerne naleje na nádobu.Zrolovať a zakryť banky závojom.Skladujte prípravok na tmavom a chladnom mieste.

S jablkami

Varenie z jabĺk z jabĺk je hypoalergénny nápoj, takže ho môžete dať trochu nepokoju.,Osloví dospelých svojou jemnou chuťou.

Na jeho prípravu budete potrebovať:

  • medium squash - 1 ks;
  • jablká sladkých odrôd - 500 g;
  • cukor - 0,5 šálky;
  • voda - 3 l;
  • lístky mäty a meduňky - podľa chuti.

Cuketa nakrájaná na semenách, odstráňte semená lyžičkou, nakrájajte ako obvykle.Medzitým dôkladne opláchnite jablká, odlupujte a vyberte jadro.Nakrájajte na plátky.
Pripravené prísady vložte do hrnca, pridajte vodu a povarte.Pridajte cukor, lístia s príchuťou a varte štvrť hodiny.Nalejte horúci sirup do pohárov.Zrolovať a zabaliť šál.Švy držte na chladnom mieste.

V prípade potreby sa jablká môžu nahradiť hruškou alebo dule, do kompotu sa môže pridať štipka zázvoru alebo škorica.

S rakytníkom

Tento recept možno použiť iba s nástupom jesene.Ide o to, že rakytníková raketa dozrieva v septembri a cuketa plody až do polovice mesiaca.Ale ukázalo sa toKonzervované nápoje, bohaté na prospešné vitamíny.Bude to účinný prostriedok na prevenciu prechladnutia a kardiovaskulárnych chorôb.

Z prísad bude potrebné:

  • cuketa - 2 ks;
  • Rakytník - 1 šálka;
  • cukor - 1 šálka;
  • voda - 3 l.

Semená zo zeleniny odstráňte a nasekajte.Blanch a dať na dno bánk.Ovocie opláchnite a zložte do sitka.Položte hornú vrstvu do nádoby.Pomocou metódy dvojitého vyplnenia sa zviňte.Nechajte deň v teplej prikrývke.Nasledujúci deň preneste konzerváciu do pivnice alebo skladu.

S čerešňami

Zaujímavý a zároveň jednoduchý recept na kompót z čerešní a cukety.V studenej zime okrem toho povzbudí voňavý koktail rubínovej farby.

Je potrebné pripraviť:

  • cuketa - 2 ks;
  • čerešne - 250 g;
  • granulovaný cukor - 1 šálka;
  • voda - 3 l.

Umývajte zeleninu a bobule.Po odstránení jadra nakrájajte na plátky.Využívajúc metódu dvojitej banky na odlievanie.Pevne zabalte prikrývku.Skladujte na tmavom a chladnom mieste.

Bez sterilizácie

Tento spôsob skrútenia je dokonale vhodný pre ženy v domácnosti, ktoré si vážia každú minútu a ktoré nechcúzaťažte sa problémami s prípravou balenia.Jedinou podmienkou je použitie plechoviek a fliaš so závitom a skrutkovacím uzáverom, ktoré im vyhovujú.Stojí za zmienku, že ako ďalšia zložka budepoužitý ťah

Na vytvorenie kompotu budete potrebovať:

  • cuketa - 2 ks;
  • obrat - 0,3 kg;
  • rafinovaný cukor - 1,5 šálky;
  • čistá voda - 3 litre.

Opláchnutie čerstvého ovocia. Predčistené a nasekané cukety spolu s ovocím zaslaným do pohára. Nalejte cukor a nalejte horúcu vriacu vodu. Naskrutkujte viečka a zatraste nádobami tak, aby bol všetok obsah zmiešaný. Zabalte deku, aby vychladla. Vyberte hotový výrobok z police špajze.

s nezvyčajnou chuťou

V predchádzajúcej kapitole sa zvažovali recepty s plodmi podobnými kompotom a ovocím. Ďalej sa ponúknu možnosti sladkých tónov ananásu a vanilky, citrusovej kyslosti. Príbuzní a priatelia určite poteší exotický nápoj pripravený s láskou.

S ananásmi

Ananás kvôli svojej dostupnosti na pultoch obchodov prestal byť zámorským zázrakom. Aj keď nie je možné nájsť čerstvé ovocie, možno ho nahradiť koncentrovanou ananásovou šťavou alebo konzervovaným ananásom. Pre estetickejší vzhľad sa odporúča rozrezať cuketu na okrúhle plátky, ktoré podobajú ananásu.

Povinné:

  • cuketa - 2 ks;
  • ananásová šťava - 1,5 l;
  • cukor - 5 lyžíc. l.;
  • kyselina citrónová - ¼ tsp;
  • voda - 1,5 litra.

Cuketu umyte a nakrájajte na krúžky široké 1-1,5 cm. Ozbrojené pohárom vytvorte otvor v strede krúžkov, čím sa odstráni jadro. Napíšte do hrnca s vodou,znížte zeleninu a nechajte variť. Doslova po 5 minútach vyberte z tepla. Dezinfikujte plechovky. Shumovka posuňte horúce cukety do nádoby, pridajte citrónovú esenciu, nalejte koncentrovanú šťavu a pridajte cukor. Poháre roztočte a štandardným spôsobom nechajte vychladnúť. Potom vyčistite pivnicu alebo špajzu. O mesiac neskôr je kompot pripravený.

S pomarančmi

Zložená cuketa s oranžovo - slnečnou náladou v brehu. Taký nápoj s osviežujúcou vôňou a kyslosťou citrónu dodá po celý deň vitalitu a pozitívny dojem.

Z týchto zložiek:

  • cuketa - 2 ks;
  • oranžová - 1 ks;
  • citrón - 1 ks;
  • cukrový piesok - 1 šálka;
  • voda - 3 litre.

Šúpať a nakrájať zeleninu. Vyberte kôru z pomaranča. Nakrájajte na malé plátky. Nastrúhajte pomarančovú a citrónovú kôru. V sklenenej nádobe položte rezanie zeleniny. Oranžové plátky sa odosielajú ďalej a 1 lyžička. kôra každého citrusu. Receptúra ​​používa metódu dvojitého plnenia. Poháre roztočte, otočte a zabalte niečo teplé. Konzervácia uložená v suteréne.

Vanilkový nápoj

Vôňa vanilky prispieva k rozvoju hormónu šťastia (serotonínu), okrem iného zlepšuje duševné schopnosti. Recept je jednoduchý a jedinečný v tom, že nie sú prítomné žiadne ďalšie prísady, okrem cukety a voňavého korenia.

Na varenie budete potrebovať:

  • cuketa - 2 ks;
  • vanilka - 1,5 lyžičky;
  • voda - 3 litre.

Umývanie, čistenie a čistenienakrájané na kocky.Vložte do ohňovzdornej nádoby, nalejte vodu a povarte.Pridajte vanilku a varte, kým nebude zelenina priehľadná.Dôkladne premiešajte.Sterilizácia bánk.Horúcu vodu rozdeľte rovnomerne po nádobe.Zrolovať saČistite na tmavom a chladnom mieste.

Skladovateľnosť nie je dlhšia ako jeden rok, ak sa pri varení použilo ovocie s kamienkami.

Zmiešaný cuketový kompot - výber najrôznejších dostupných bobúľ a ovocia.Podávajú sa so sušienkami, pečivom, šiškami, vdolkami a oblátkami.Vánok bude skvelým doplnkom k sviatočnému stolu.Bezpochyby recept cuketového kompótu nenechá nikoho ľahostajným.