Tipy pre začiatočníkov pri varení
- Biely film a pruhy ovocia sa musia odstrániť. Nápojom dodáva horkosť.
- Citrusová kôra by sa nemala vyhodiť - je to užitočné pri výrobe kandizovaného ovocia.
- Zest sa môže pridávať do kompotov, ale predtým musí byť vopred namočený.
- Aby ste nepoškodili laloky ovocia pri čistení, musíte urobiť štyri rezy v mieste pripojenia ovocia k vetvičke a jemne vytiahnuť šupku.
Video „Receptúra mandarínskeho kompotu“
Z tohto videa sa dozviete, ako pripraviť zimnú exotickú zmes mandarínok.
Recepty krok za krokom
Ak bola úroda bežného roka bohatá na mandarínky, odporúča sa uvariť voňavý nápoj, aby sa zabránilo jeho zhoršeniu počas skladovania.Môžu sa tešiť v horúčave av zime.
S pomocourecepty krok za krokom kompot z mandarínok je možné pripraviť na dlhú zimu.
Vo viacvrstvovom obchode
Teraz je multikoker dostupný takmer v každej domácnosti, ľahšie sa pripravuje kompót z mandarínky. Ovocie sa používa spolu so šupkou.
Povinné:
- mandarínky - 8 ks;
- granulovaný cukor - 1 šálka;
- voda - 2 litre.
Varenie:
- Oparovanie ovocia vriacou vodou. Utrite dosucha. Vyčistite pokožku.
- Dužinu nakrájame na kusy akéhokoľvek tvaru.
- Nakrájajte kožu.
- Nalejte 1 liter vody do viacvrstvového roztoku, pridajte cukor. Povoľte režim „Polievka“.
- Keď sa cukor rozpustí, pridajte kôru a varte asi 30 minút.
- Po pridaní olúpanej citrusovej buničiny nalejte zvyšnú tekutinu.
- Varte ďalšiu pol hodinu.
- Hotový nápoj nalejte do pohárov. Zrolovať sa Zabaľte
„Nový rok“
Aby ste potešili a prekvapili svojich priateľov pri silvestrovskom stole, odporúčame vám pripraviť si túto verziu mandarínkového kompótu na zimu.
Prísady na trojlitrovú nádobu:
- mandarínky - 1 kg;
- cukor - 1 šálka;
- škorica - podľa chuti;
- voda - 6 pohárov.
Spôsob prípravy:
- Umývajte ovocie, šupky, biele filmy.
- Rozdeľte na plátky.
- Nalejte vodu do panvice, pridajte cukor, škoricu. Dajte na sporák.
- Uvedenie sirupu do varu.
- V pripravených pohári rozmiestnite citrusové rezy. Môžete pridať niekoľko chutí pre chuť.
- Nalejte horúci sirup.
- Takeveľká kapacita, dať banky na sterilizáciu po dobu 30 minút.
- Roletové kryty.Pripravte sa na kompot!
S jablkami
Zložky:
- 500r jablká;
- 1,5 šálky cukru;
- 8 mandarínok;
- 1,5 litra vody
Ako variť:
- Odstraňte šupku z ovocia z mandarínky.Odstráňte biele pruhy a kosti.
- Rozdeľte na plátky.
- Opláchnite jablká, olupujte kožu.Vystrihnite jadro.Nakrájame na kocky.
- Nalejte vodu do veľkej panvice.Pridajte cukor.Variť.
- Pridajte plátky jabĺk, povarte ich 5-7 minút, rozložte plátky mandarínky.
- Chýbať 10 minút.
Na prípravu takého kompótu na zimu ho musíte naliať do sterilizovaných nádob a zvinúť.
So zázvorom
Korenistá aróma zázvoru sa dobre hodí k citrusovým plodom.Stáva sa z neho aromatický otepľovací nápoj.
Bude to trvať:
- mandarínky - 6 ks;
- granulovaný cukor - 200 g;
- voda - 2 l;
- čerstvý koreň zázvoru - 2 g.
Postupná príprava:
- Mandarínky sa olúpajú.Rozoberte na kúsky.
- Nakrájajte chuť na tenké prúžky.
- Ginger olúpaný, nasekaný.
- Vezmite malú nádobu, pridajte cukor.Priveďte do varu.
- Pridajte do sirupu šupku a zázvor, varte štvrť hodiny.
- Oznámte plátky citrusov, varte ďalších 10 minút.
- Kompot je pripravený.
Čerstvo uvarené alebo zrolované v zime môžete používať v sterilizovaných nádobách.
Сsušené ovocie
Zloženie:
- 300 g sušeného ovocia;
- 3 mandarínky;
- 100 g cukru;
- 2 litre vody.
Pripravené takto:
- Sušené ovocie namočte do teplej vody.
- Umývacie mandarínky.Peel off.Rezané do krúžkov.
- Nalejte vodu do panvice.Pridajte cukor, sušené ovocie, mandarínky.
- Uvedie sa do varu, varí sa asi pol hodiny.
- Nalejte do predvarených plechoviek a zaklopte viečka.Otočte sa.
S vínom
Táto možnosť nápoja nie je vhodná pre deti.
Bude potrebné:
- 200 g mandarínok;
- 5 čl.l.cukor;
- 500 ml vody;
- 50 ml vína.
Ako variť:
- Umývajte ovocie.Na vyčistenie od pokožky a bieleho filmu.Rozoberte na plátky.
- Naplňte kvetináč vodou, vložte cukor, varte 20 minút.
- Sirup sa ochladí, naleje sa do vína.
- Mandarínkové kúsky sa nalejú do výsledného roztoku.
- Zmes sa uvedie do varu.
- Nalejte do bánk.Skrutkovacie uzávery.
Možnosť odlúpenia
Kompost môžete variť iba pomocou šupky z mandarínky.
Zložky:
- Mandarin Peel - 1 kg;
- granulovaný cukor - 8 lyžíc.l.;
- voda - 3 litre.
Technológia prípravy:
- Jemne nasekajte mandarínkové šupky.
- Nalejte vriacu vodu, nechajte vylúhovať 12 hodín.
- Zmes preceďte, nalejte sirup do panvice, nasladte.
- Priveďte do varu.
- Kompot je pripravený!Zostáva iba zvinúť, odstrániť na zimné skladovanie.
Mandarínky sú spojené nielen s letom, ale aj s novým rokom.Je obvyklé používať čerstvé ovocie, ale aké milé je otvoriť pohár voňavého kompótu pre sviatočný stôl!