- Klasické baklažány v kórejčine
- Video «Baklažán v zime v kórejčine “
- Recept„ Yum Fingers “
- Pôvodné variácie občerstvenia
- ) S vlašskými orechmi
- S paprikou
- S paradajkami
- Tipy na výber zeleniny
Na varenie takýchto modrýchVyžaduje sa tento súbor výrobkov:
- 1 kg modrá;
- 300 g papriky a mrkvy;
- 100 g cibule;
- 6 strúčikov cesnaku;
- polovica feferónky;
- 2 lyžice.l.jemná soľ.
Marináda pozostáva z týchto zložiek:
- 80 ml slnečnicového oleja;
- 50 ml octu (9%);
- 1 polievková lyžica.l.cukor;
- 1 lyžička.soľ, kurkuma a koriander;
- 0,5 lyžičky.červený a čierny korenie.
Ihneď pokračujte v príprave marinády, ktorá by mala určitý čas stáť. Ak chcete marinovať baklažány, mali by ste postupovať podľa tohto algoritmu činnosti:
- Do panvice nalejte 2 polievkové lyžice.l.naolejujte a zohrejte.
- Pridať červenú ačierne korenie, koriander a kurkuma.
- Poter smažte 10 sekúnd.
- Vypnite kachle a trvajte na tom.
- Zmiešajte zvyšky cukru, soli, koriandru a nalejte do oleja a octu.
- Keď korenie v panvici vychladne, pošlite ho na marinádu.
- Miešajte a trvajte 1 hodinu.
- V tomto okamihu pokračujte v príprave baklažánov a rozdeľte ich na malé kúsky.
- Do vhodnej nádoby nalejte 2 litre vody a odošlite ich do kachlí.
- Nalejte 2 lyžice. l. soľ.
- Po uvarení kvapaliny do nej nasekajte nasekané modré.
- Boil.
- Počkajte 10 minút.
- Vypúšťajte a ochladzujte modré.
- Mrkvová mriežka.
- Bulharský korenie nakrájané na prúžky, cibuľové krúžky.
- Cesnak nasekajte alebo vytlačte pomocou špeciálneho nástroja.
- Zmiešajte zeleninu s modrou.
- Nalejte hotovú marinádu.
- Trvajte na tom, 2 hodiny, miešanie každú pol hodinu.
- Pokračujte v sterilizácii plechoviek.
- Po 2 hodinách do nich vložte zeleninu.
- Sterilizujte znova v horúcej vode.
- Prikryte vekom.
- Krk položte dolu a prikryte ho teplou handrou.
Video „baklažán v kórejčine na zimu“
V tomto videu sa dozviete, ako uvariť chutné kórejské baklažány na zimu.
Recept na "Yum Fingers"
Na marinovanie modrej musíte pripraviť tieto zložky:
- 1 kg modrá;
- 500 g papriky, mrkvy a cibule; 82. cesnaková hlava;
- 0,5 lyžice. l. soľ;
- 1 polievková lyžica. l.cukor;
- 100 ml octu (9%);
- 100 ml oleja;
- 1 lyžička.kurkuma a koriander;
- 0,5 lyžičky.čierne a červené korenie.
Nakladané baklažány v kórejskom štýle by sa mali pripravovať takto:
- Malé modré odrezajte na polovičné krúžky.
- Do hrnca nalejte 1,5 litra vody, pridajte 1 polievkovú lyžicu.l.soľ a poslať v nej hlavnú ingredienciu 40 minút.
- Cibuľu nakrájajte na krúžky, cesnak na malé kocky a korenie na slamky.
- Mrkva drvená strúhankou.
- Mix.
- Pridajte zvyšné komponenty.
- Pridajte panvicu trochu masla a hlavnej zložky.
- Modré odložte na kuchynskú vložku, aby ste odstránili zvyšky oleja.
- Ochladí sa modrá a odošle sa na nakladanú zeleninu.
- Výrobky jemne premiešajte a trvajte na nich 2 hodiny.
- Nádoba sa sterilizuje a rozloží sa zelenina.
- Sterilizuje sa a znovu sa zvinie.
Pôvodné variácie desiatu
S vlašskými orechmi
]
Tento recept je neobvyklý, pretože obsahuje orechy a mätu.Na prípravu musíte vziať:
- 3 kg modrej;
- 2 hláv cesnaku;
- 2 litre vody;
- 200 g orechov;
- 80 g soli a granulovaného cukru;
- 10 centov.l.rastlinný olej;
- niekoľko kúskov sušenej mäty;
- 15 nové korenie;
- 3 lyžice.l.ocot (70%).
Marinované baklažány by mali byť takéto:
- Modré pruhy odrežte.
- V 1 litri vody nalejte 1 polievkovú lyžicu.l.soľ, dať baklažán.
- Nechajte ich hodinu a robte inévýrobky.
- Cesnak a orechy pošlite do mlynčeka.
- Po uplynutí 30 minút odložte modrú pokožku.
- Vyprážajte buničinu.
- Zmiešajte s cesnakom, orechmi a mätou.
- Expandujte do bánk.
- Pridajte do nich 2 lyžice. l. oleje, 5 hrachu korenia a 0,5. l. ocot.
- Varte vodu, potom pridajte soľ a cukor.
- Varte 10 minút a do tekutiny pridajte zeleninu.
- Sterilizácia.
- Kryty na kotúče.
S bulharským korením
Pikantné občerstvenie si toto jedlo zamiluje. Požiadavky:
- 5 kg modrá;
- 1 kg cibule;
- 1,5 kg mrkvy;
- 2 kg bulharského korenia a 3 struky horúceho korenia;
- 200 g cesnaku;
- 1 lyžička. soľ;
- 50 ml octu (9%);
- 100 ml rastlinného oleja;
- banda bazalky a petržlenu;
- 2 lyžičky. koriander;
- korenie na zeleninu v kórejčine.
Recept na tento pokrm je jednoduchý:
- Odrežte modré slamky.
- V 1 litri vody sa pridá 1 polievková lyžica. l. soľ a pošlite tam modré.
- Nechajte ich hodinu.
- Semená vyberte z papriky a nakrájajte na prúžky.
- Pokiaľ nepotrebujete príliš korenené jedlá, z horúcej papriky, odstráňte aj semená a nakrájajte.
- Mrkvová mriežka.
- Cibuľu nakrájajte na polovičné krúžky, nakrájajte cesnak.
- Miešajte zeleninu, pridajte 2 lyžice. l. olejom a nechajte stáť asi 5 hodín.
- Nalejte olej na panvicu a smažte modré, kým nezískate zlatú kôrku. Ochlaďte ich a zmiešajte ich so zvyškom.prísady.
- Opatrne vložte do pohárov a nalejte do marinády, ktorá sa vytvorila v procese.
- Sterilizácia.
- Zatvorte viečka.
S paradajkami
Tento recept je rýchly a jednoduchý. Musíte pripraviť tieto výrobky:
- 2 kg paradajok;
- 2,5 kg modrej;
- 8 strúčkov cesnaku;
- 0,5 zväzkov koriandra, bazalky a kôpru;
- 500 ml slnečnicového oleja;
- 60 g soli;
- 15 čiernych korení.
Pripravte si takúto desiatu:
- Na dne paradajky urobte malé kúsky, pridajte vriacu vodu po dobu 3 minút a potom odstráňte kožu.
- Rozdeľte baklažány na krúžky.
- Zeleninu a cesnak jemne nasekajte.
- K nim sa pridá olej a soľ.
- Zmiešajte, pošlite modrým a počkajte asi 10 minút.
- Fry až do varenia.
- Na panvicu dajte trochu oleja, pridajte bobkový list a korenie.
- Počkajte niekoľko minút a zmiešajte s predtým praženou zeleninou.
- Nalejte cukor.
- Vyprážajte ďalších 7 minút.
- Vložte do pohárov, zaklopte viečka a prikryte ich teplou handrou.
Tipy na výber zeleniny
Na zabezpečenie toho, aby morené jedlá nesklamali, musíte pri výbere všetkých výrobkov pristupovať zodpovedne.
Akákoľvek zelenina by sa nemala poškodiť. Vzhľad by mal byť hladký, s pružnou a lesklou pokožkou.
Výrobky sú zrelé, chvost by sa nemal sušiť. Suché stopky znamenajú dlhodobé skladovanie zeleniny, čo nie je prílišdobre ovplyvňuje užitočné vlastnosti. Zelenina musí byť mladá, potom bude mať minimálne množstvo horkosti a osiva. Na morenie sa hodia akékoľvek odrody baklažánu, tmavo fialové, biele a pruhované.