Rozlišovacie vlastnosti džemu
)
Džem je pôvodne ruské slovo, ktoré znamená liečivo varené v cukrovom sirupe zo sezónneho ovocia a bobúľ, ktoré je obľúbené u slovanských obyvateľov.Liečbu umožnili Hellenes, ktorí z uvareného dule vyrobili med.V Perzii sa do ovocia pridal cukor, nie med, a jedlo sa konzumovalo s korením.
Hrušky, jablká, slivky, citróny a okvetné lístky ruží sú dnes častejšie súčasťou zberu úrody.Klasická pochúťka je vytvorená zo zrelého ovocia bez poškodenia, cukor v hotovom sirupe by mal byť viac ako 70%.Sirup sa varí na nízkych a širokých oceľových alebo hliníkových jedlách niekoľkými prístupmi, nie je dovolené dlho variť, aby si plody zachovali svoj tvar.Ovocie by sa malo nakoniec stať priehľadným a sirup by mal byť viskózny.
Video „Jam, jam, jam: Aký je rozdiel“
Z tohto videa sa dozviete, aký je rozdiel medzi jamom, jamom a jamom.
Jemnosti výroby džemu
Slovo „jam“ má anglické korene, technológia varenia je rovnaká ako v predchádzajúcom zákusku, ale hotové jedlo by sa malo javiť ako želé.Džem sa odlišuje od cukroviniek v procese lisovania alebo drvenia ovocia, zatiaľ čo druhý je podobný želé s kúskami ovocia alebo bobúľ, niekedy zostávajú nedotknuté.Jam sa objavil po tom, čo obyvatelia Škótska Janet pripravili dezert horkých pomarančov varený s cukrom.
Pri zbere je povolené odoberať poškodené, pokrčené a nezrelé plody, najlepšie jablká, slivky a dule. Sú vylúhované a varené v cukrovom sirupe pri vysokej teplote, po odparení vlhkosti sa znížia. Používajte široké hrnce alebo panvice vyrobené z hliníka a nehrdzavejúcej ocele. Hotový dezert po ochladení musí spadnúť z kúskov lyžice.
Vlastnosti marmelády
Je tiež zaujímavé dozvedieť sa o rozdieloch medzi chutným džemom a džemom, ktoré predstavujú hustú hmotu mletých bobúľ alebo ovocia, do ktorých sa počas varenia pridáva cukor alebo melasa. Slovo „džem“ je poľština, rozdiel medzi ním a džemom je ten, že pri prvom sa kôra nevyhnutne odstráni z ovocia a odstráni sa z jadra. Pred viac ako sto rokmi Poliaci varili maďarské slivky a pečili ich v peci bez cukru.
Pre jemnosť, zrelý, môžete dozrievať, dokonca aj pošliapať a poškodiť ovocie, ale ktoré sa nepokazilo, ktoré je blanšírované, otrané sitom alebo prešlo mlynčekom na mäso. Do misky pripravenej v širokej nádobe, okrem cukru, vložte kyselinu citrónovú, škoricu, klinčeky a ďalšie korenie. akaby ste držali pozdĺž dna panvy alebo panvy drevenou špachtľou, značka, ktorá sa objaví v riadne pripravenom džeme, by sa nemala vyplniť okamžite.
Nuansy vytvárania cukríkov
Pred vysvetlením rozdielov medzi predchádzajúcimi dezertmi a cukrom by sa malo povedať, že tento príbuzný džem pochádza z Londýna, kde sa prvé cukrovinky vyrábali z jabĺk, marhúľ a dule so želatínou a bobuľovou šťavou.
Liečivá sa vyrábajú z ovocia alebo bobúľ, čerstvých alebo mrazených, ktoré sú blanšírované a varené v sirupe pridaním zahusťovadla - želatíny alebo agar-agaru, ako aj kyseliny citrónovej a vanilínu. Počas varenia sa jedlá otáčajú, pretože lyžica môže poškodiť kúsky ovocia alebo bobúľ. Použitie malého ovocia, obmedzené na jedno varenie, niekoľkokrát prevarte. V hotovom jedle by kúsky ovocia mali byť rovnomerne rozložené v priebehu ošetrenia.
Ovocné a citrusové marmelády
Marmelády sa podobne ako konfety uchovávajú oddelene od ostatných zimných príprav z varených bobúľ a ovocia, pretože sa líšia v gélovitej štruktúre. Mnoho ľudí si myslí, že marmeláda je iba klasická angličtina z citrusových plodov, najmä pomarančov, menej často z mandarínok a citrónov. Ale v iných krajinách existujú rôzne druhy zákuskov: v Portugalsku a Španielsku je to hustá a želé pochúťka vyrobená z kdoule.
Nemci nazývajú marmeládou akýkoľvek džem, džem, džem a confitures.
Väčšina prospešných látok sa skladuje v tepelne upravenom stavekonzervuje, najmä „Pyatiminutkah“, ale suroviny v džemoch, džemoch a confitures po dlhom spracovaní strácajú takmer všetku hodnotu.