10 „zlatých“ receptov na varenie baklažánu na zimu

Obyvatelia starovekého Egypta nazvali baklažán alebo modré vajce „jablko besnoty“, veriaci, že tí, ktorí ho jedli, stratia myseľ.V skutočnosti je zelenina užitočná pre srdce a krvné cievy, posilňuje imunitný systém a bráni ochoreniu žlčníkov.S mnohými zeleninou to dobre dopadne.Ponúkame vám možnosť variť chutné baklažány na zimu vrátane „zlatého“ receptu.

Jednoduchépolovýrobky

Naše babičky pripravovali morku v sude, teraz si hostesky pripravujú takéto zvratyav bankách na účely dlhodobého skladovania.Odporúča sa vziať trochu málo formovaný baklažán, pokrytý jemnou elastickou pokožkou a hustou dužinou.

Nakladané baklažány

Jednoduché recepty pomáhajú vytvárať skutočné kulinárske majstrovské diela.Na prípravu tohto jedla budete potrebovať 1 kg modrej, 1,5 litra vody, 6 lyžičiek.l.ocot, 100 ml olivového oleja, 6 zubov cesnaku, 1 zväzok kôpru a 1 polievková lyžica.l.soľ.

Voda by sa mala naliať do panvice a naplniť octom a soľou.Keď varíme, pridajte kocky modré.Pravidelne varte 5 minútza stáleho miešania vložte do cedníka a vložte do hlbokej misky. Pridajte nasekané bylinky a cesnak a maslo. Obrobok je zmiešaný a položený na brehy, ktoré sú zakryté viečkami a vložené do chladničky cez noc. Takéto konzervované jedlo je možné uchovať až v zime a jeho chuť si môžete užiť nasledujúci deň.

Nakladané v kvetináči

Ak zafarbíte modrých, zachová si v konečnej podobe maximum užitočných vlastností a počas chladného zimného večera bude príjemné ochutnať lahodnú fermentovanú vôňu, ktorá je tiež namočená jeho vlastnou pochúťkou.Ponúkame jednoduchý spôsob, ako uvariť svoje obľúbené modré. Budú potrebovať 1 kg a 1 ks. chilli paprička, 1 šálka zeleru zeleného, ​​50 g strúčiky cesnaku, 0,5 šálky petržlenu, kôpru a tymiánu, 1,5 lyžice. l. soľ.

Neodlupujeme hlavné komponenty vodou, odstránime chvosty a urobíme pozdĺžny rez až do 4 cm. Varíme vo vriacej vode asi 10 minút, vložíme ich na tanier so studenou vodou na 20–80 minút a potom do cedníka. Zeler sa má umiestniť na 5 minút do vriacej vody, potom sa odstráni, pridá sa soľ, soľný vývar, privedie sa k varu a ochladí sa. Zelené a cesnakové zuby sa rozdrvia a zmiešajú so soľou.

Modré sa plnia rastlinnou zmesou, ktorá sa potom pevne položí do pohárov, naplní sa ochladenou soľankou a dá sa pod jarmu, ktorej úlohu môže vykonávať plochý kameň potiahnutý látkou. Zakadka v tomto prípade nie je nutné, banky, v ktorých sa rozhodli kvasiť tie modré, sú udržiavané v chladeroom.

Solené baklažány

Ďalej vám povieme, ako doma nakladať baklažány.Aby ste to dosiahli, budete musieť zobrať 2 kg zrelého a silného ovocia približne rovnakej veľkosti, 20 cesnakových zubov, 50 g petržlenu a korenia, podľa chuti 1 l vody a 2 lyžice.l.soľanky, 3 litre vody a 1 polievková lyžica.l.blanšírujúce soli.

Plody sa umyjú, vyčistia z chvostov a preložia na blanšírovanie vo veľkej nádobe, pridá sa voda.Aby ste sa zbavili horkosti, je potrebné soliť a priviesť do varu, vydržať asi 5 minút.Keď sú modré položené na doske, keď voda steká, neprerušujú ich celú cestu.Sú plnené nasekaným cesnakom zmiešaným s greeny, takže každý vyzerá celkom.

Bobkový list a hrach sa vkladajú do smaltu na morenie.Malé modré sa nalejú do pripraveného roztoku a nechajú sa v panvici, ale môžete ich vložiť aj do hlbokého taniera so záťažou.Zber potravín týmto spôsobom rýchlo a ľahko.Ak nakladáte tie modré, môžete ich vyskúšať o týždeň.

Pečené s cesnakom

Pečené ovocie je tiež veľmi chutné.Ak chcete získať vynikajúce občerstvenie na mäso a zeleninu, vezmite 2 kg modrých, 3 ks.paradajky, 20 ml octu a 30 g paradajkovej pasty, 2 cesnakové zuby, 5 g cukru a ďalšie 2 lyžice.l.rastlinný olej, 1 polievková lyžica.l.kôpor.Nezabudnite na korenie a sladkú vôňu podľa chuti, tymiánu a tymiánu, ako aj na soľ.

Paradajky sú blanšírované, každé rezané paradajkami nakrájané priečne, nakrájané modré na kúsky a potom ich varíme na panvici.S paradajkami odstránenýmiolúpame a nakrájame na kocky, pridáme nakrájané strúčiky cesnaku a maslo, spolu s praženou zeleninou, varíme 5 minút na ohni, dáme korenie a kôprom.

Hotový výrobok je v nádobe, pridá sa tymián, potom by sa mal sterilizovať vo vriacej vode asi 15 minút alebo v rovnakom množstve v aerogrile pri teplote 150 ° C. Valcovanie nie je potrebné, skladované v chladničke alebo vo vnútri pri izbovej teplote.

Videozáznam „Lilek“ Spark ”na zimu“

Z tohto videa sa dozviete, ako uvariť baklažán „Spark“ na zimu.

Populárne recepty

Plody nádherných plodov čeľade nočnej mušky sa môžu uzatvárať podľa rôznych receptov. Nasledujúce zimné pochúťky sú nielen slané, ale aj chutné.

„Twinkle“

Pikantný a korenený šalát s názvom „Spark“ sa hodí ku každému jedlu. Vyžaduje 2 kg ovocia, 4 ks. červená a 2 ks. paprika, 150 g strúčikov cesnaku, ďalších 100 ml octovej esencie a rastlinný olej na vyprážanie.

Malé modré sa nakrájajú na kruhy, solia sa ao hodinu neskôr sa vyprážajú, kým nezmäknú. Papriky a cesnakové zuby sa pomelú na kombináciu kaše, pridá sa ocot a ovocie sa ponorí do tejto zmesi. Banky môžu byť sterilizované akýmkoľvek spôsobom. Na dno sa položí cesnaková paprika a ovocie. Banky sú umiestnené v hlbokom obale s látkou na dne, zalejeme vodou. Sterilizácia sa vykonáva 10 minút po varení, potom ju môžete konzervovať.

Desať

Jeden z najlepších domácich spôsobovpripravte ovocie - šalát, pre ktorý potrebujete 10 modrých, rovnaký počet paradajok, papriky a cibule, 1 pohár octu, 1 lyžica.l.rastlinný olej a 2 lyžice.l.soľ.

Pripravte rastlinné prísady, nakrájané na 4 časti, cibuľu olúpajte, všetko dajte do hrnca a pridajte olej, ocot a soľ.Varte asi 40 minút a zamiešajte, rozložte na bankách a konzervujte.Takto pripravený produkt ozdobí aj slávnostný stôl.

Rovnako ako huby

Chutné občerstvenie, ako sú šampiňóny alebo iné huby, nenechá jedného gurmána ľahostajným.Za ňu vezmite 5 kg ovocia, 300 g cesnakových hláv, 350 g kôpru, 300 ml rastlinného oleja.Na marinádu použite 3 litre vody, 250 ml octu a 4 lyžice.l.soľ.

Malé modré sú nakrájané na kocky.Zostupujú do vriacej marinády a za stáleho miešania varia asi 10 minút.Keď plody zmenia farbu, sú rozmiestnené na brehoch a pokryté prevarenými viečkami.Pri ich ochutnávaní nie je prekvapujúce zamieňať si s hubami.

Pokrmy národov sveta

Konzervované baklažány zaujímajú významné miesto v kuchyni rôznych krajín sveta: chersonské jedlá so sladkou paprikou a chilli, pikantné Azerbajdžany s koriandrom at

Sicílske baklažány

Nevyhnutným predpokladom na varenie tohto desiatu je morenie surového ovocia.Vezmite 20 kg modrého, 10 l medu alebo vínneho octu, citrónovej šťavy, cesnakových zubov, chilli, drsnej soli, akýchkoľvek bylín, 8 fliaš s obsahom 0,75 l olivového oleja.

PrvýMôžete vziať 6–8 kg modrej doby, čím sa zníži počet zvyšných zložiek, ovocie nakrájame na prúžky, potom na tenké plátky, rezance baklažánu zmiešame so soľou a citrónovou šťavou. Nechajte celý deň pod záťažou, vypustite tekutinu, pridajte ocot, po 2 hodinách ju odstráňte a tekutinu rozložte banky vo vrstvách - s cesnakom, chilli a zelení, doplňte olej a uzavrite viečka. Po 2 týždňoch sa tento nesterilizovaný produkt môže jesť.

V arménčine

Na varenie zeleninových pochutín v arménskom štýle berú podľa chuti 3,5 kg ovocia, 1,2 kg cibule, 2 cesnakové hlavy, korenie (mleté ​​čierne korenie, chmeľ-slnečnica), 700 ml rastlinného oleja a soľ.

Malé čučoriedky sa nakrájajú na prúžky alebo iným spôsobom, nasolia sa a na deň sa vystavia tlaku, vyprážajú sa s cibuľou a cesnakom, potom sa dusia a pridávajú korenie a soľ asi 30 minút. Na brehoch je rozložená aromatická hmota, ktorá je upchatá vekom.

gruzínčina

Táto pikantná pochúťka sa vyrába bez cukru. Použite na to 1,5 kg ovocia, 300 g papriky, 2 cesnakové hlavy, 2 struky papriky, 150 ml rastlinného oleja, 60 ml octu a 2 lyžičky. soľ.

Drobné modré sa nakrájajú na krúžky a vyprážajú sa na panvici alebo v peci, až kým nie sú zlatohnedé. Ďalej papriky a cesnakové zuby drvené mlynčekom na mäso alebo mixérom, soľou, korením a nalejte ocot. Lecho je voňavé a chutné.

Existuje veľa spôsobov, ako pridať svoj vlastný kyslý alebo ostrý kúsok jemnosti z modrýchmrkva, fazuľa a mnoho ďalších rastlinných zložiek.

Vynikajúci šalát, adjika alebo kaviár sú vítanými hosťami pri vašom rodinnom stole kedykoľvek počas roka.